En krog z C4 Picassom

Začel/a garac, Marec 10, 2007, 11:08:05 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

garac

Danes sem naredil nekaj kilometrov z vizijo svetlobe, se pravi C4 Picasso v 5 sedežni izvedbi. Modri testni lepotec je imel vgrajen 1.6 litrski Hdi. Za motor z relativno malo prostornino gre zelo solidno. Ker sem hotel videti njegove sposobnosti, sem ga pognal v klanec, torej hrib nad Kranjem po imenu ?marjetna Gora, kamor vodi strma asfaltna cesta.

Motor je dokaj glasen, pri nizkih obratih sem imel občutek, kot, daje nekje spodaj odvit kos pločevine, ki nekam udarja. Ko se zavrti je občutek mnogo boljši. V hrib gre lahko re?em vsaj z dvema osebama v avtu zelo dobro, občutek za volanom je dober, volan lahkoten, voz pa zelo solidno pregleden za takšen tip avta. Zavore dobro opravljajo svoje delo, saj so se pri spustu izkazale. Pedal se ne vdaja tudi po večkratnem močnem zaviranju. ročica ročnega menjalnika lepo te?e in tudi sede v roko, le polo?aj ročice v vzratni prestavi mi je nekoliko smečen. Podvozje deluje dobro, tudi vožnja čez policaje mu gre dobro, predvsem pa podvozje ni preglasno.

V notranjosti so stikala nameščena pregledno, in na dosegu roke. Predvsem me navdu?ujejo nastavitve volana in sedeža, saj tudi ?ta veliki? lahko sedimo in upravljamo z vozilom brez problema. Nasploh mi godi bolj pokon?no, kombijevsko sedenje. sedeži so solidni, material se mi zdi v testnem avtu nekako grob, cunjast. Avto je imel povsem črno notranjost, ki je nekoliko monotona. Moti me globina armature plošče, saj imam občutek, da sega čez pol avta, tudi zaradi tega se potrebno navaditi do kod sega ?kljun? vozila. Tako kot pri predhodnici se tudi tu armatura odseva v vetrobranskem steklu
Prtlja?ni prostor je solidno velik in lepo obdelan. Pokrov se odpira dovolj visoko, da ne utrpimo po?kodb glave pri vsakem nalaganju. No za motorni pokrov, pa? te?ne? mojega kova ne najde tako prijaznih besed. Moti me, kot tudi pri C4 tista neugledna pal?ka, ki drži pokrov odprt, občutek, da bi v primeru vetra vse skupaj kar odpihnilo. Tudi zvok ob zapiranju pokrova se mi zdi nekako ??e?ki?

?e potegnem črto je Picasso C4 pravi in dostojni naslednik Xsare Picasso, le cena bi lahko bila ?e malo ničja, kak material malenkost boljši, kak detalj bolje izdelan, a roko na srce to je Citroen in tudi zato, ker ni germansko, filigransko dolgočasen ga imamo radi.

Vozil, pisal in fotografiral: Ale? Mlinar-Gara
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

garac

?e slike zunanjosti, modra mu res lepo pristoji
[SIGPIC][/SIGPIC]  

hadei

Jaz sem vozil identi?nega. To je SX oprema. In znotraj res deluje "?e?ko", ker je vse črno. Glede vtisov bi se kar podpisal pod tvoj post. Ob?utki so enaki. Vendar v salonskem "ta boljša oprema" je stvar drugačna. ?e barve v notranjosti so bolj "fensi". Kar me najbolj moti sta ti dve točki kot jih prikazujeta okvirja. Konzola za menjalno ročico...kar nekaj, nikamor ne paše. In tisti utor (rumeni okvir)...to je kao za ožala ali kaj?! Ne izgleda prav lepo.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Gox

Tudi jaz sem se danes popeljal s svetlo modrim Picassojem 1.6Hdi.

Ve?inoma se strinjam z Garaževim opisom. V avtu se sedi kar visoko, pregled nad okolico je odličen, pri pomiku sen?nikov nazaj, se nam odpre pravo "okno v svet" zanimiv občutek ko imaš tako veliko vetrobransko steklo. (?koda ker nimajo testnega vozila s son?no streho)

Ma?ina 1.6Hdi, gre kar solidno, tudi sam sem ga malo pognal v klanec proti ?marjam, pa za dve osebi kar spodobno vleče.  Skupna povprečna poraba na ?tevcu je bila 7,9L/100km. Avto pa je imel 490km, ?e se ne motim.

Avtomatska ročna zavora pa je spet nekaj novega, za nas ki smo vajeni ročno zategnit :-)

Se vsedem v avto, Naštimam ogledala, sedež se pripasam, prižgem, hočem spustit ročno in je ni.. pogledam levo od sedeža je ni, gledam pedala zrave je ni...Citro spremljevalec se posmeje in pravi, ja vsi iščejo ročno :-) pa je avtomatska...

Mi razloži da samo sPelješ in spusti...ok dam v prvo, gas, zadek se malo posede in avto crkne. ročna ni spustila, prižgem ?e 1x, spet malo zadek posede, šele potem ?ujem da ročna odpusti.

Ne vem ?uden občutek, sem raje za klasi?no ročno... verjetno se je treba na to navadit.

Menjalnik je prestavljal malo bolj na trdo...mogoče ?e ni ulaufan. V rikverc pa gre res ro?ka, kar dale? desno dol :-)

V glavnem ni slab avto, oblika mi je kar všečna, pelje se lepo. Tako da mislim da bo zelo uspe?en naslednik starega Picassoja.

LP
Goran

hadei

To vse skupaj bi lahko rešli podobno kot pri starej?em modelu in sicer nekako tako...upam, da je razumljivo narisano :emot7:
[SIGPIC][/SIGPIC]

Gox

Aja, ?e to sem pozabil.

Opazil sem, da se vrata kar te?ko zapirajo. Potrebno je kar dobro zamahnit da se prav zapre, prav tako prtlja?na vrata. šele v tretjem poskusu sem jih uspel dovolj dobro zamahnit da so se zaprla.

LP
Goran

Gox

@hadei ... ja Picasso je ja vedu kaj dela ko  ga je risal :emot25:

Tudi naslonjala za roke bi lahko malo lepše Naštudirali, mi delujejo kot da so jih nekako na silo pri?raufali na sedež.

No to so pa? detajli. Avto v celoti pa je dober.

Je pa res da v salonskem avtu z bolj?o opremo, je občutek ?e drugačen.

V salonu sem oddal kupon za nagradno igro in dobil ročno svetilko c4 Picasso, na samodejni pogon... malo jo trese? pa sveti :-)

garac

Pri nas je v salonu ?rn, tudi lep avto. Sicer sem prižakoval večjo gu?vo.
Rahlo me moti ?e opozorilnik za napripetost, material okrog prestavne ročice in obdelava v predelu pedalov, tista vzmet sklopke.. bi lahko kako gumi cev preko nataknili
[SIGPIC][/SIGPIC]  

gigo

No moje osebno mnenje je, da bi ob morebitnem nakupu tega avtomobila vsel 6 stopenjski robotiziran menjalnik. Razlog?  Strašno moteča pozicija ročnega menjalnika, z nabavo robotiziranega pridobiš dodatni hladilni prostor na sredinski konzoli, ter poglavitnega faktorja - udobnosti.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

Gox

boga

Povsem se strinjam z napisanim. Sem ga tudi sam šel zapeljat. Zdaj se mi je lažje. Tudi mene moti ročna zavora.
Prihodnji teden zamenjam zvočnike v Našem Picassoj?ku. Tudi novi nima kaj prida ozvočenja.
Tistega lepega dne bo C4 picasso parkiran pred našo teraso.

garac

@boga, torej ostane stari pic pri hiši?
Meni pa je novi ?e potegnem črto kar dober, le cena bi bila lahko ?e ničja
[SIGPIC][/SIGPIC]  

boga

Bo kar stari ostal pri hiši, ker novi res dobro zgleda, ampak dodat ve? tiso? evrov zato nima smisla. Spoh se mi zdi brez smisla, ker Xsara dobro dela
Tistega lepega dne bo C4 picasso parkiran pred našo teraso.

garac

a svetlo srečo ste preizkusili? Imate vsi C4 picasso svetilke?
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Xandrej

Jaz imam!:emot112: :emot112: :emot112: