En krog z C4 Picassom

Začel/a garac, Marec 10, 2007, 11:08:05 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gox

Mehanikova C4-ka ima ?e blizu 2000km... poraba pri me?ani lokalni vožnji pravi da je 6,8L. (1.6 Hdi)

?e vedno so vsi zadovoljni in navdušeni nad avtom :-)

garac

Imel sem priliko sesti za volan C4 Picasso z dvolitrskim 138KM Hdi motorjem in avtomatskim menjalnikom. Zato se moram zahvaliti članici foruma in citroenu Slovenija, kjer so nam ga prijazno posodili.
Z njim sem prevozil približno 1900km  kombiniranih vočenj. Moram re?i, da je prvih nekaj kilometrov v rečimu A torej avtomatika avto prestavljal gor in dol, a ko se privadi? ga je vožnja lahkotna in enostavna, na cilj prideš spočit, moraš se kar nekako prisiliti, da opazuje? cesto in dogajanje na in ob njej. 6 stopenjski menjalnik je prava kombinacija za dovolj močan dizel. Po avtocesti ob zmerni vožnji pije prav smešno nizke koli?ine nafte. Mestno pospe?evanje oz. stanje v kolonah sicer nekoliko kvari povprečje, ki se je navkljub temu ustavilo na po moje zelo solidnih 6,8 litra za prevoženih 100km.
V mestni gne?i je avtomobil pregleden in vsekakor z svojo živo modro barvo in simpati?no obliko tudi opazen. Tudi v vožnji po brzincih relija wrc v nem?iji se je izkazal kot zelo okreten voz. Osebno bi nujno potreboval parkirne senzorje tudi spredaj, saj mi je bilo nekajkrat nerodno, ko sem izstopil iz parkiranega avta, in sem ga naknadno popravil. Morda bi to odpravil tudi z nekaj vaje.
Avto je imel kup opreme od alcantara oblazinjenja, do velike steklene strehe. Udobju ni kaj pridati, manjkal je le sistem zvo?nikov JBL, saj je manjkalo nekaj zvoka z zadnje strani. Zelo prav je prišel hlajen predal na armaturni plošči, nasploh je prostora za odlaganje drobnarij dovolj, morda celo preveč, saj mimogrede pozabi?, kam si zaločil kako drobnarijo.
Ksenonski ?arometi odlično opravljajo svojo nalogo, enako tudi dežni senzor in brisalci ki odlično odstirajo vodo z ogromnih steklenih površin. Lega na cesti je dobra, udobje zelo solidno, k temu je pripomogla tudi zračno vzmetena zadnja prema in sistem esp.
?e ?e iščemo napake oziroma zamere, bi lahko rekli nekoliko povr?na kon?na obdelava, pojavi se kak ?ri?ek, za katerega si včasih tudi sam kriv (slabo zvita zavesa stranskega okna), kot je ?e pisal član foruma bramar se ponoči vidi odsev displayev klime v steklih oz ogledalih, a to je odvisno tudi kakšen polo?aj ima voznik za volanom.
največja zamera avtu je bila ta, da ga je bilo potrebno vrniti, kar s te?kim srcem sem se poslovil od njega, saj se človek dobrih stvari v ?ivljenju hitro privadi mar ne?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

garac

:emot145:In ?e po cesti, kjer je naslednje jutro drvel super Seb
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Gox

Garač je ?e vse povedal o avtomobilu ... (no saj to sva skupaj ugotovila med vožnjo) Avto je v redu in ?e te ne moti glih prav vsaka mala malenkost, je potem to super avto. Cena pa postane kar visoka, ko si omislimo vso to opremo, ki je bila v avtomobilu.

Avtomatik rabi nekaj privajanja, da pozabimo na levo nogo in prenehamo loviti menjalnik med sedežema. Potem postane vožnja prav zabavna in neutrujajo?a. Zelo dobro se menjalnik obnese v koloni in mestni gu?vi, saj ni potrebno sklopke stiskat.

Po prevoženih 2700km, sem danes avto odpeljal nazaj domov na Citroen. Poraba je ?e vedno kazala 6,8L/100km.

?e nekaj slik ...

1. Garač pripravljen na WRC vožnjo
2. Avto kar tako
3. Pred Porsche muzejem
4. Steklena streha
5. Streha .. zanimiva za sopotnike zadaj, ?ofer je žal ne vidi. (Streha ima elektrificirano zaveso)

Gox

Ker pa ima avto zadnjo premo zračno vzmeteno nima prostora za normalno rezervno kolo. Za take nujne primere je ve avtu kit za popravilo. Tekočina (ki naj bi po besedah serviserja zadostovala za večkratno flikanje) in kompresor za pumpanje gume.

Gox

?e nekaj slik ...

Na prvi vidite kaj pokažejo parkirni senzorji ... situacija je prikazana v prvem Garaževem postu na zadnji sliki.

Druga slika kaže primerjavo hitrosti med Garminom in števcem C4 Pic ... Tempomat na 110km/h, avto vozi 111km/h, Garmin prikazuje 109km/h. Kakor sem opazoval med vožnjo v različnih območjih hitrosti, kaže števec C4 Pic-a nekje 1-2km/h ve?.

Podatki na Garminu po prispetju nazaj v Slovenijo.

aygo

[SIGPIC][/SIGPIC]

soncek

Res sta se imela lepo.
:emot112:

boga

:ahh1:uaaaa jokam od zavisti, po nagi riti vaju bom! a se nista mogla oglasit?
Tistega lepega dne bo C4 picasso parkiran pred našo teraso.

deyo

:emot112: Ja ni kaj, kratko ali sladko - Nova mašina - rally - "Naš zmagovalec" - poln prtljažnik miniatur.:BigThumbs:

Gox

?e nekaj slikic sem našel o C4 Pic-u :BigThumbs:

Gox

deyo

Garač in Gox

Vozilo ki sta ga imela v lasti tistih pet dni popotovanja je kot kaže zelo "hot".

Zakaj?

Danes ko sem šel zjutraj v službo ga je en gospod veselo vozil. Ker se mi je zdelo, da je registrska tablica podobna tisti na vajinemu sem ga pustil da me prehiti in ?KLJOC.

Slika je pokazala, da je to ta isti avto kot ste ga imela vidva.

Gox

Dobro si ga ujel DEyo ... je pa itak avto tak, da ne ostane neopašen na cesti ...

Sem prav gledal, ko se voziš po mestu, ljudje kar opazujejo in ga gledajo ... eni s prstom kažejo nanj ...

Sicer je avto od CS, vendar mislim da si ga lasti en "šefe" na CS.

LP
Goran

deyo

Citat od: Gox;17730Dobro si ga ujel DEyo ... je pa itak avto tak, da ne ostane neopašen na cesti ...

Sem prav gledal, ko se voziš po mestu, ljudje kar opazujejo in ga gledajo ... eni s prstom kažejo nanj ...

Sicer je avto od CS, vendar mislim da si ga lasti en "šefe" na CS.

LP
Goran

Res je lep avto. Nebi se ga branil  :emot68:.