Potovalni računalnik, poraba

Začel/a sloslo, December 06, 2008, 06:48:23 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

klemen65

Ja moj exclusive, ampak se mi zdi da je testni picasso ko sem ga imel na preizkušnji tudi imel to lučko, pa je bila oprema confort.

masun01

1.6 hdi 110km kakšna je vaša poraba mestna vožnja in zunaj mesta moja je od 6,4-7,3 po BC-ju

garac

pobrskaj po forumu o porabi je v temah o C4 pic in grpic že ogromno napisanega

en primer http://www.citroenar.eu/showthread.php?t=3359&highlight=poraba
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

NANI

Citat od: masun01;628201.6 hdi 110km kakšna je vaša poraba mestna vožnja in zunaj mesta moja je od 6,4-7,3 po BC-ju

Jaz ima 2 mesece picassoja (5 sedežni) z 2.0 HDI mašino in BVMP menjalnikom. Po 3.000 km je poraba  od 6.8 do 7,2. Res da je nov, da ga še ne obremenjujem do konca, vendar sem ga že tudi po AC parkrat vozil in ga tudi do konca tiščal. Večinom pa je mestna vožnja in nekaj relacije. zaenkrat zadovoljen

altair123

dvorjan

Poskusajte parkrat izracunati porabo se rocno (3-4 tanke zapored). Boste (negativno) preseneceni ...

Je pa C4 GP vseeno res velika piksna z velikim zracnim uporom, ki mu pri velikih hitrostih vsekakor ni v prid ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

sloslo

Se strinjam z dvorjanom.A merite "ročno" ali zaupate računalniku?Jaz vedno tankam polno ter si zapisujem km in rač. porabo.Razlike je za celih od 0,3 do 0,9 l/100 km, povrečno za 0,45 l.Rač. kaže premajno porabo.

sloslo

No pa še to...povpr. porabo pri tamalem pic.-bencin imam 9.4l.Imam več krajših voženj kot dolgih, vendar tudi v teh primerih poraba ni zelo bistveno nižja.Najnižjo porabo sem nameril 8.54l/100 km.
Od poletja tankam omv 100 (prej petrol 95).Zaradi tega bencina poraba ni prav nič drugačna proti 95 le motor je bolj živahen.Priporočam 100 za bencinarja.Razlika v eur pri polnem tanku je le kakšen dober evro, pelje se pa drugače, še posebej poleti, ko se več uporablja klima.

bošti

7 sedežni 6 prestav 2.0hdi, povprečje 5000 km od novega naprej 7,6 litra večinomaa mestna vožnja. na avtocesti pa se poraba pri hitrostih okrog 150 do 160 km/h bliža 8 litrom, kar je za tako velik avto kar v redu. poraba 6litrov + je vožnja na meji oviranja prometa,..

dugi

Pri meni je kar velika poraba.Recimo kratke vožnje,od semaforja do semaforja,seveda vse v mestu,veliko jutranjih hladnih zagonov in pride poraba brez problema 8,5-9l.Pritiskam rahlo plin,ne do daske,motor v obratih med 1700-2100.Po AC pri 120km/h do 6l.Drugače poraba med 7 in 7,5l.
Vse merjeno preko BC.Pri ročnem prestavljanju z lopatkami pa je mestne porabe za cca 0,5l manj.
1,6 HDI 110 KM  bmvp

dvorjan

@dugi:
Mogoce pa bi lahko poskusil z voznjo na nekoliko visjih obratih (2.000-2.300). Tale BMVP bi masino najraje drzal na 1.400-1.600 obratih, takrat pa se precej muci s tezo avtomobila, zato tudi pije vec ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Gox

O točnosti porabe goriva, računane po potovalnem računaliniku so pisali v decembrski motoreviji ...

Odstopanja so lahko kar velika ... zakaj pa  >>> v priponkah ...

Bito

hanibal pišeš da je avto ratal zamorjen...

mi imamo C4GP 1.6 HDI. po par situacijah (predvsem vključevanje na prednostno cesto itd) sem ugotovil, da se obrati pri speljevanju ustavijo nekje na 1100 in tam mirujejo kaksnih 5 s. dogodek se najpogosteje zgodi, ko je avto delno ogret (nikoli zjutraj  tudi ce je -10) največkrat popoldne ko se vračam iz službe.

bil sem pri Jerovški, mal so me sicer čudno gledali, ampak so me vzeli približno resno, hvala Bogu so pri testiranju napako ravno videli na računalniku in mi zamenjali ERG ventil. Ampak po tem se je "dušenje" nadaljevalo, danes mi bodo zamnjali senzor za merjenje pretoka zraka (nisem mehanik, tako da ne vem prave terminologije) kaj bo potem pa ne vem, vmes so tudi naložili nov softwere...

srečno
Marko

mato

Jest sn mel iste probleme z berlingom,pa so mi pr Merlaku naložil nov program pa nič. Kar smo pred tem že sami s Tavčarjem pogruntal vzrok NAFTA. Zamenjal bencinski servis in zdej dela ko urca.