Potovalni računalnik, poraba

Začel/a sloslo, December 06, 2008, 06:48:23 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

hanibal

Potem pa ne vem, zakaj je na vseh treh tipih diplayev, ki se jih vgrajuje v Picasse ta lučka prikazana. Prikazani diplay na sliki je pa čisto enak kot moj, z izjemo lučke za gorivo (v rdečem kvadratku), ki je pri meni ni.

grozny

pa kaka je razlika če ti lučka gori al pa da ti utripa opozorilo?
sej verjetno se to opozorilo upali ko je na rezervi.
logiš ne?
Na svetu si, da greš za soncem
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

garac

@hanibal, ja grafika je, samo lučka pri nobenem ne dela, po moje niti ni štroma je pač poenostavljeno, kot recimo grafika obratomera C5, ki je bila v dizlu in bencincu enaka
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

hanibal

no, saj je vseeno na kak način ti prikaže prazen tank. Nekak me samo moti, če vem, da bi nekaj moglo delovat, pa ne. Zato sprašujem.
Verjetno pa je res tako, da so ploščico z oznakami prevzeli pri kakem drugem modelu.

Glede porabe pa je res tako, kot sem napisal. Sem včeaj še enkrat preveril na avtocesti. Pri hitrosti 120-130 je bila porabe 8.5-8.6, pri 180 pa je kontantna poraba 6.9-7.1 l/100km.

Včeraj sem imel servis, pa se je mehanik spet izgovarjal kak je bil pri 120 verjetno klanec, pa da se meni to samo dozdeva. Sem pa to že večkrat preveril, na različnih odsekih AC, pa je bil vedno enak efekt.

hanibal

Včeraj sem imel s svojim Picassom obvezni servis na 20000km. Poleg vseh običajnih stvari, ki jih opravijo na obveznem pregledu sem so mi rekli, da je avto imel še odprto eno "akcijo". Ko sem prišel po njega je bil še vedno priklopljen na računalnik in so nalagali novi software.
Sedaj pa imam občutek, kot da motor nekaj duši. Prej je tak lepo "cuknil" že pri nižjih obratih in se je lepo zavrtel, sedaj pa prav nekak leno potegne, do 2000 obratov se skoraj nič ne dogaja. Nekak ga takega nisem navajen.

Je možno, da je to posledica menjave software-a?

Lamy

[SIGPIC][/SIGPIC]

hanibal

Na najbolj specialnem, a nažalost najbližje mojemu domu. Avto plus, jadranska

Lamy

Sem se bal da boš to napisal - NAPAKA

Sem mel avto enkrat tam na servisu pa NIKOLI VEÈ :Hammer3:

Ti povem iz lastne izkušnje, na avtu je bilo veliko za popravit (peljal čez skalo, ki se mi je prikotalila) škode je bilo preračunano iz tolarjev za okoli 6.000,00 EUR

Vse lepo in prav krila zavarovalnica, a kaj ko je bilo na avtu potrebno potem skoraj vsaki mesec nekaj popravlati in to ravno tiste dele, ki so jih morali zamenjat na servisu.

Poanta tega: pokasirali od zavarovalnice - vstavili rabljene dele od drugih vozil, kar se je tudi izkazalo pri menjavi teh delov.

Bil brez avta skoraj 2 meseca :argue1:

Kaj so delali ta čas - zbirali dele po Sloveniji :argue1::argue1:
[SIGPIC][/SIGPIC]

hanibal

No, bom še jaz povedal moje izkušnje, ki so oblikovale mnjenje o tem servisu. Prej nekak nisem hotel pljuvat po njih, sedaj pa vidim, da nisem edini.

Ob prvem močnem sneženju letos (sredi januarja) se mi je v vrata zapeljal tip s staro fiesto in to tako, da je uspel poškodovati sprednja in zadnja leva vrata. K sreči se same karoserije ni nikjer dotaknil (razen vrat).

Zavarovalnica mi prizna obojna vrata+ letve v barvi avta.

takoj po karambolu sem opazil, da se zadnja vrata težje odpirajo in zapirajo. Pri rahlem zapiranju si tik pred zaprtjem začutil nek odpor-neko napetost v vratih. Sem si mislil, je sgurno kaj deformirano, bojo že popravli.

Dobim avto po popravilu nazaj:
-letev voznikovih vrat popraskana in polakirana čez prasko. Se mi je tudi zdelo, da ni bila nova..
-zadnja vrata se še vedno ne dajo lepo zapret, zaprejo se le s treskanjem
-med vožnjo sem opazil, da močno vibrira ogledalo-pozabili so ga privit
-notranja tapeta je bila v predelu stikal za odpiranje  oken in nastavljanje ogledal poškodovana-frajer je z izvijačem okoli in okoli odtranjeval ploščico s stikali-posledica so sami odtiski in poškodovana plastika, kjer bi mogla biti le tanka reža.
-v laku na vratih je za makovo zrno velika bela pikica, smet v laku

Sem se peljal nazaj na servis, pa sta prišla dva majstra ven, pa šef delavnice, pa so gledali debilno v to kar sem jim kazal. So mi obljubili, da bodo na naslednjem obveznem servisu vse popravili in da dobim med drugim novo tapeto.

No, včeraj je bilo tako daleč. Obvezni servis. V začetku marca mi poteče garancija pa sem mu poleg zgoraj navedenih naštel še ostale napake, ki sem jih opazil med drugim porabo, tresenje diskov pri zaviranju itd.

Dobim avto nazaj:
-letev so še enkrat polakirali
-ogledalo so privili
-tapeto niso zamenjali (baje so dobili napačno, sedaj pa moram 1mesec počakat na novo, pa me bodo poklicali, ko bo prišla, sem mu verjel na besedo
-smetke v laku mi niso spolirali (kot mi je obljubil)
-vrata se še vedno ne dajo lepo zapret (baje, da so vredu in da je vse normalno.) Je mehanik tam treskal, pa mi dopovedoval, da se lepo zaprejo
-dobil sem naložen nov program, pa avto od takrat nekak zamorjeno dela
-zavore niso v garanciji (če se bo to ponavljalo, moram diske na lastne stroške menjat, pri 20000km je to že skoraj normalno)

Nad avtom sem tako razočaran, pa mislim da ni avto kriv toliko, kot vsi ti servisi, ki so v mb vsi za en drek. Se mi zdi, da je še najboljši avto lahko samo tako dober kot njihov servis.

garac

Hanibal, ta zadnja izjava je:emot112:
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Lamy

Glede servisov je res problem, se ne veš več kam bi pelav avto.

So nekateri res pravi mojstri :BigThumbs: v pravem pomenu besede, nekateri pa so totalno .......:Hammer3:

Za sebe osebno vem, da v MB in okolici ne bom hodil na servise. Pa brez kaki zamir, pač slabe izkušnje kaj češ
[SIGPIC][/SIGPIC]

boštjan

No, pa da še jaz nekaj dodam.... Sem že v eni drugi temi malo opisal težave z mojim C4GP, kupljenim pri Avto Plus... Hanibal, tudi jaz nisem opazil lučke za gorivo, ki jo omenjaš, tako da je verjetno res ni (isti tip displaya)... Kar se servisa tiče, mislim, da imate popolnoma prav - še tako dober avto se ti zaser.. zaradi serviserjev, ki te hočejo odpraviti z levo roko, češ kaj se nekaj brezveze razburjaš. So mi menjali meglenko, ki je zamakala, pa ni bila nova ista - zadevo reklamiram, dodam še vlago v zadnjih lučeh, pa mi rečejo da bodo zdaj menjali desno, pol kasneje enkrat pa še levo (kao da citroen nekaj komplicira...)... Èakam že cca. 1 mesec na klic, da končno imajo te luči... Glede občutka, kot da ima nekaj luft" pri volanu, pa pravijo, da je to normalno - res bi se rad pri kakšnem drugem avtu prepričal, itak pa ga bom verjetno začel voziti k Avto cityju, ki ga tu priporočate... Še vedno mislim, da Citroen ni slab avto, samo tisti na servisih so nekako neresni...

klemen65

V mojem C4GP pa je ta lučka za gorivo.

klemen65

garac

@klemen, tvoj je najbrž exlusive, ker imaš modro obarvan display, comfort in ostali nižji paketi najbrž nimajo te lučke
[SIGPIC][/SIGPIC]