Berlingo III Multispace (pre)glasno podvozje

Začel/a yamatuma, December 05, 2008, 04:02:17 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

alan30

To je normalno sem preveril na parih berlingotih in peugeotih in vsi so pokali pri zaviranju v vožnji v rikverc.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

Jossef

Kot zgleda je to neka nova tehnologija. Načeloma sem pa zadovoljen z avtom. V prvem mesecu sem naredil 3000km in ni večjih težav. Razen menjave nosilcev armotizerjev in pok pri vzvratni vožnji.... ÈE bo sam to bom srečen.

janik

:bombs:Tudi sam sem lastni knovega Brelinga XTR, ki naj bi imel še nekaj dodatno posebno podvozje. Pa saj ga tudi ima in se z njim ukvarajamo že dobro leto, da bi odpravili vse te zvoke ki jih je ta avto sposoben proizvesti. Naj povem, da sem ob svji prvi reklamaciji mojih težav dobil odgovor na servisu da prizvajalec ve za napako na vozilu,(ki pa naj bi bila izključno domena drugačnega podvozja pri modelu XTR) in da takoj ko bodo ugotovili kako jo odpraviti me bodo pozvali da se stvar uredi pa neglede na to tudi če bi mi v tem času že potekla dvoletna garancija iz česar sledi da lahko zadeva traja tudi dve leti in več. Ker se z povedanim nisem strinjal in sem vztrajal pri tem da nisem bil pri nakupu vozila obveščen da gre za nekakšen prototip vozila ki se šele razvija na plečih poštenih kupcev in na podlagi njihovih reklamacij. Ker je bila razalaga, da gre za te težave pri modelu XTR sem predlagal da si avto vzamejo v svoj laboratorij in ga razvijajo naprej meni pa naj dajo prav tako novega multispeaca z enako opremo pri katerem naj nebi bilo teh težav kar pa kot piše na tem forumu očitno ni res. Skratka po tem predlogu so mi bolj zato da me utišajo zamenjali zadnje amortizerje ki pa problema niso niti omilili kaj šele odpravili. Sledil je daljši čas dopisovanj in opozoril glede garancijske roka popravila vozila (45 dni) s citroen slovenija nakar so poslali v Ljubljano nijhovega tehničnega inšpektorja ki je po petih kilometrih vožnje ugotovil da je z avtom vse v redu in da ni nevaren za uporabo v kar pa jaz na žalost pri vseh teh zvokih in pri tem da mu je pri določenih luknjah na cesti za hip zaplesal zadnji del preprosto nisem mogel in hotel verjeti saj sem tudi pri nakupu tega vozila dobil zagotovilo da kupujem dober izdelek ne pa polizdelek.
Sledilo je obvestilo inšpekciji od katere sem dobil vso podporo vključbo z izpisom za pravno podlago o nadomestilu neustreznega izdelka z novim. Takoj po posredovanju tega dopisa na citroen slovenije se je v roku enega tedna našla rešitev tako da so spredaj zamenjali amortizerje in ne vem kaj še vse skratka večji del ropota je izginl tako da so me delno pomirili. Ker pa so se mi sedaj zopet začeli pojavljati čudni zvoki zadaj in zopet velikokrat avto ob določenih luknjah na cesti za trenutek izgubi smer zadka sem ponovno s težavo odšel na servis kjer so mi odogovorili da je tak občutek za zadek resničen da pa je to nekaj normalnega pri tem tipu podvozij in da gre pri tem za neke gibljive končnike ki naj bi pomagali pri večjem udobju avto pa naj pri tem občutku ne bi izgubljal stika z podlago. Ker z odogovorom zopet nisem bil zadovoljen sem se odpeljal na AMZS kjer sem proti plačilu 20€ opravil test amortizerjev, ki je pokazal, da so zadnji še ne leto stari amortizerji sicer po thničnih normativih še normalni glede na starost pa čisto zanič saj rezultat pokazal levi 45% in desni 42% meja na tehničnem pregledu za normalno pa je 40%, glede na starost pa so mi možje na tehničnem pregledu zagotovili d abi moral biti ta odstotek okoli 70%. In ker tehnični inšpektor v citroen slovenija ne verjame svojemu pooblaščenemu serviserju v Ljubljani sem moral papirje o meritivi amortizerjev dostaviti na servis ki bo le te posredoval gospodu v Koper. Pri vsem tem sem dobil občutek, da tehnični inšpektor iz citroen slovenije ves čas opravlja nalogo zaščitnika citroena in ne deluje v interesu pravičnega reševanja pritožb strank saj moraš dejansko za vsako prijavljeno napako za katero sedaj ko sem našel ta forum vidim dobro ve cel Citrone vedno posegati po dodatni pomoči (inšpekciji, tehničnih pregledih .....).
Skratka po dobrem letu težav jih imam še vedno in mislim, da jih bom tudi še imel dokler bo ta avto pri meni. Pred tem sem imel tri berlinge in imam še enga prejšni model prav tako za drugi avto s katreim se vozi žena in pri nobenem razen rednih servisev in nafte nisem vedel kaj je to težava z avtom.
Pri tem novem Berlingu gre dejansko za lep prostoren skratka čudovit avto, ki pa na žalost mi dokončan in to prav v delu s katreim se  Citrone  ponaša že vsa leta svojega obstoja to je udobnemu in uporabniku prijaznemu vzmetenju.
Po vsem tem dogajanju imam občutek, da se verjetno ne bom več odločil za nakup Citroenvih vozil pa čeprav smo skupaj že dvajset let.
Vem pa, da če napaka sedaj ne bo odpravljena odhajam v Koper na obisk k tehničnemu inšpekotrju z namenom, da avto pustim tam vzamem zapisnik o prijavljeni napaki in če le ta ne bo popolnoma odpravljena v 45 dne vse skupaj predal odvetniku z zahtevo po nadomestilu za vse kar je bilo vloženega v nakup za ta polizdelek.

Mislim, da razmišljanja o preverjenem poku pri drugih lastnikih ni ravno pravšnje zadovoljstvo da to pač tako mora biti ker poka tudi njim. Stvar malce spomnija na stare čase ko si bil srečen če si dobli novega Yuga narejenega v izmeni ki je imela dober dan drugače si pa pač imel težave.

alan30

Mater si se pa razpisal upam, da si si olajšal dušo in, da si se vsaj malo pomiril, saj imam občutek , da te je nekdo pošteno razpizdil.
Glede občutka poplesavanja zadnjega konca sem tudi sam opazil pri svojem bingu vendar se navadiš in ni moteče vsaj zame, ostali problemi pa so res večinoma na xtr-jih, no ja se najdejo tudi izjeme.
Upam, da boš s svojimi zahtevami uspel.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

andraž

Kaj ko bi nekdo od nezadovoljnih lastnikov Berlingov poklical na kakšno od komercialnih televizij, tam imajo kar nekaj oddaj, ki bi tole težavo (še posebno tehničnega inšpektorja, ki je slep in gluh) z veseljem uvrstilo med teme... Enkrat sem gledal nekaj podobnega o Renaultu Espace-u, ki se jim konstantno kvarijo 2,2 dci motorji. Sicer ne vem, kaj so lastniki teh Renaultov po tej oddaji dosegli, odmevno je pa sigurno bilo. Èe si Citroen noče naresti še več slabe reklame, potem bo o taki TV "reklami" sigurno ukrepal.

janik

Alana 30 to je čisto njakrajši možen opis težav in poti ki sem jih že imel in opravil v upanju da rešimo problem. Ne razumem pa te ko praviš, da si se pri novem avtomobilu že na navadil na občasno poplesovanje zadka. A si kupil in plačal nov izpraven avto ali si dobil poust ker je avto pač še v fazi razvoja. Zato pa se na Citroenu obnašajo tako ker se kupci pač navadijo na to kar so dobili pa čeprava za polno ceno. Èe bi kot je omenil nekdo zgoraj organizirano in v večjem številu odšli do Kopra bi nas verjetno obravnavali drugače kot sedaj pa tudi kakšna televizija bi verjetno opazila to dogajanje.

masun01

V Kopru se sam smejijo kot retardiranci in skomigajo z rameni"kaj to se vam dogaja"!!!???????????????

Xandrej

Zdaj bom mogoče napisal stvar ki marsikomu nebo všeč... Brelingo je dostavni avto madona! Res je da ruži podvozje, da mu poplesuje zadek... Èe bi ga naložil bi letel ko rolsroyce... Sam sem jih vozil že nekaj od XTR do navadnih do črnih, pa zlatih pa nevemkaj. V luknjah ruži podvozje, zadek odnaša ne vem no... Vem pa da sedaj so dobili neke gumice, ki bi naj to omililo... Saj stari berlingo tudi ruži... Seveda pa je to neprijetno valjda. Da pa nimajo posluha doli pa itak vemo ampak oni niso naredili avta nažalost v kopru in proti vetru v francijo nihče nemore scat... Nažalost pa resnično...

Sedaj sem bil na liniji s priljateljem kateri ima enega izmed prvih XTR-ov v SLO je enakko ružlo podvozje kot vsem vam. Prejšni teden je bil avto na servisu pa so menjali neke kape amortizerjev in praavi da je sedaj majka. Avto lepo laufa in tudi ni več tak glasen... In njegov komentar: Stari kaj pa bi rad saj sem ostavnika kupil...

Pa brez zamere... Malo je res treba vzet v zakup, da je avto v osnovi dostavnik, res je ko je naložen lepo gre, res pa je tudi, da bi naj  rešli težavo malo se pozanimanjte na servisu... Probajte pa gušite rešitev je po novem baje... Sporočite!

Zeko124

Xandrej, zdaj pa bom jaz napisal kar tebi, pa mogoče še komu najbrž ne bo všeč! Šla sma s fotrom gledat Berlinga III, da bi ga foter vzel kot službeni avto... Ta novi Bingo je pravi DRUŽINSKI avto, kar se placa tiče, zadaj ma pa pol manj placa, kot njegov nekdanji Fauve (ki je, resnici na ljubo na zunaj videti bistveno manjši).

To da ruži podvozje, to je pa ena stvar, ki se NE! sme dogajati niti ko je prazen, niti ko je poven, in sploh v nobenih pogojih. Za tako površnost in nesramnost NI opravičila. naj nardijo vpoklic pa zrihtajo, namesto da se vsak 1. ali 2. lastnik bongla okrog vseh možnih Citro servisov in moleduje za reklamacije.

Skratka, kaj sem hotel povedat: skoraj sem siguren, da v SLO več ljudi kupi berlinga az družino, kot pa za dostavnika...
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Renark

JA Tudi mi imamo novega berlinga, sedaj cca 2 tedna pa sem opazil da mu na malenkost slabši cesti,kar ji je v slo 95%, podvozje ruži-ropota! Tak ropot se mi zdi kot da bi ble kake kugle hin,ali pa da je hin vpetje amortizera! Drugače pa se avto lepo pelje.Na servisu še nisem bil , bom probal ta teden poklicati,da vidim kaj bojo rekli.
Kupili pa smo ga pri DETRU , kjer so bili zelo prijazni in korektni!:BigThumbs:

Xandrej

Citat od: Zeko124;73778To da ruži podvozje, to je pa ena stvar, ki se NE! sme dogajati niti ko je prazen, niti ko je poven, in sploh v nobenih pogojih. Za tako površnost in nesramnost NI opravičila. naj nardijo vpoklic pa zrihtajo, namesto da se vsak 1. ali 2. lastnik bongla okrog vseh možnih Citro servisov in moleduje za reklamacije.

Skratka, kaj sem hotel povedat: skoraj sem siguren, da v SLO več ljudi kupi berlinga az družino, kot pa za dostavnika...

Vrjamem Francozi se delajo francoze... Ampak v osnovi je Berlingo namenjen dostavi! Za kar je bil tudi razvit... Je pa na nekaterih citroenovih modelih že zakon kaj razpade pa še ni bilo nekega priznanja iz strani firme, da bi to porihtali! Nažalost. Nemoreš pa se v berlingu peljat kot v C4 picaso... Pa je avto če praviš da je berlingo družinski enakega namena... Jok brate NI. Picaso je družinski avto berlingo pa je dostavnik z zadnjimi sedeži! Po prostornosti sta pribljižno enaka samo je picasso za 5 jurjev dražji in je družinski avto seveda z lagodno in družinsko vožnjo... Èe gledaš je berlingo lep pa vse nikoli pa nebo udoben to pa roko na srce... Tudi notranjost še vedno ne spominja na družinski avto... Jaz osebo bi raje za družinski avto vzel Xsaro picasso...

Citat prvega testa ki sem ga našel: SIOL:

Bolj udobni enoprostorci stanejo veliko več

Kaj že vemo o berlingu? Vemo, da je kombinirano osebno vozil, se pravi osebni avtomobil, ki ima veliko skupnega z dostavnikom z enakim imenom in enake zasnove. Skupen razvoj je Citroënu prihranil nekaj denarja, nekaj več "šparanja" pa tako občutijo tudi kupci. Ti za precej manj denarja (med 5 in 10 tisoč evrov) kot bi ga morali odšteti za pravega družinskega citroëna, recimo grand C4 picassoja, dobijo približno enake mere, ne pa tudi enake stopnje udobja in opreme. Skratka, berlingo je odličen avtomobil za manj razvajene družine.

http://www.siol.net/avtomoto/testi/avtomobili/2009/10/citroen_berlingo_family.aspx

zlikovski

Bi se strinjal z Xandrejem, bingec je bikec, ki pač vleče tovor. Ko je natovorjen, vzmetenje drugače ''diha'', to je tudi normalno pri dostavnikih, Primer Fiat Ducato ali pa peugeot boxter, res sta tadva malo večja ampak osnova vozila je nekje enak se pravi dostavnik.

berlingo

Po kakšnih 1200 prevožeih km ugotavljam, da je vsak dan slabša cesta na trasi v službo. Klopotanje, čudno premikanje zadka na grbinasti cesti........ popolni jajc od avtomobila. Presedlanje iz Brelingota I. na III. je popolni polom in razočaranje. Razmišljam celo o prodaji novega avtomobila, ki mu pojejo hvalospev o tem, da ima podvozje od Picassoja 4. To je podvozje za popolnoma ravne ceste, ki ne smejo meti niti centimeterske grbine. To je vozilo za naglušne (najmanj -50 dB) in tiste, ki jim je prestavljanje zadka v užitek. Upam, da me pri kakšnih 3000 km že ne bo metalo po jarkih. Pred nakupom se obvezno peljite po malo slabši cesti in glejte, da ima narejenih nekaj tisoč kilometrov.

garac

Zanimivo, da se to "kao" enako podvozje v C4 pic dobro obnese, sicer pa niso pripombe glede podvozja le pri nas, tudi na nemškem B forumu so takšni primeri
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Xandrej

Moj foter je tudi slišal... Rukanje pa bunkanje... Ampak fotrove besede ker se družita že dva dni... To je tovornjak...