Berlingo III Multispace (pre)glasno podvozje

Začel/a yamatuma, December 05, 2008, 04:02:17 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

rs23

Tudi jaz ti želim čim več brezskrbnih kilometrov z berlingecem in, da se tine bi več oglašal med vožnjo.

lp
Robert:BigThumbs:

alan30

Lepo, da so se zadeve rešile tako kot so se morale.:emot112:
Zanima me kakšne uteži so ti to ugradili.Sam si tudi lastim Berlingota3, pa imam včasih občutek, ko vozim po slabi cesti zadek kar nekako poskakuje.
Drugače pa veliko srečnih in tihih kilometrov.

lpAlan
[SIGPIC][/SIGPIC]

yamatuma

Za ALANA !

To sta uteži, ki se vgrajujeta na zgornja vijaka zadnjih amortizerjev. Teoretično naj bi ublažile nehoteno multipliciranje vibracij na karoserijo, ki nastanejo pri delovanju amortizerja pri majhnih neravninah (rebrih) na cestišču. Povsem tega efekta ne odpravita. CITROEN je pač v primeru zadnje osi enostavno povedano varčeval, vgradili so osnovno togo premo, navadne vijačne vzmeti in amortizerje. S tem so pač preprečili pretirano posedanje avtomobila zadaj pri prevozu težjih bremen, avto je zato tudi lahko nižji od predhodnika, za udobje pa to ni nič kaj dobrega. Na brlingu first je pač bilo zadnje vzmetenje klasa za sebe. To mene niti tako ne moti, saj je osnovni namen tega avtomobila dostavnik in ne limuzina.... Pač, kaj kdo rabi. Me je pa zmotilo nekaj. Ko sem prebiral marsikateri test tega avtomobila (95 odstotkov teh testov je tako ali pa tako sponzoriranih od proizvajalca), sem opazil, da povsod govorijo, da je Berlingo III postavljen na podvozje Picassoja. To ne drži povsem, spredaj ja, zadaj pa ne. Grand Picasso ima  celo vgrajene zračne blazine, vse za boljšo udobnost. Je pa zaradi tega dosti dražji, kar pač nekako odtehta vso stvar. Bilo bi namreč nenavadno, da bi imel en proizvajalec v svoji ponudbi konkurenco...
Pozdrav !
:funny34d: Ni važno kje, kako, kdaj, zakaj, samo, da je .......
 !

alan30

Potem lahko na servisu zahtevam ugradnjo teh takoimenovanih uteži za zadnje amortizerje.
 Meni pa se je pojavila dokaj moteča težava predvsem za ušesa, ventilator kabine v prvi in drugi  brzini spušča neke cvileče glasove, če pa prestavim na tretjo ali četrto brzino cviljenje izgine. No ja se ne sekiram preveč bodo zamenjali ventilator pa bo problem rešen, me pa vseno zanima če ima še kdo tak problem.

lpAlan
[SIGPIC][/SIGPIC]

ggorenc

grand picasso ima zadaj vgrajene zracne blazilnike, ki avtomatsko prilagajajo nivo preme, ce ga dodatno narocis in placas mastne denarce in ga je mozno dobiti samo z najboljso opremo. v resnici pa je to precej enostavna zadeva.

novi berlingo ima, po mojih testih, cisto zadovoljivo podvozje in vsekakor nekaj let pred prvim modelom kar se udobja tice. ne obratno kot tukaj trdite nekateri bucmani. kako je z vzdrzljivostjo bo pa cas pokazal.

jaz v doblotu,  recimo, s tezkim srcem koga vozim na zadnji klopi na daljse razdalje ker se zaradi listnatih vzmeti gunca gor in dol kot bi bil na gugalnici, sem pa zato brez problema zvozil 1.3 tone keramicnih ploscic z zelezno kopalno kadjo naenkrat brez tezav.... in ravno zaradi udobja zadnjih potnikov bi presaltal na novejsega berlinga!

baja

No, Yamatuma...upam, da imam isti problem, ker takega čakanja res nebi prenesla :(

Imam CITROEN NEMO - osebni...nekje od oktobra ?!
Ropot se pojavlja ob prevozitvi ležečega policaja, kakšne luknje, čez robnik....Se pa tudi dogaja pri parkiranju...pri večjem obračanju volana...npr. sedaj po nespluženih parkingih....
Ko sem že mislila, da sem se rešila servisa na Samovi v Lj., saj mi je v enem tednu crknil motorček za pomik leve šipe...so ga najprej zamenjali...sicer z motorčkom gospodarskega vozila...nakar sem opazila, da nima vseh funkcij, kot desna... Menjali smo odbijač, ker so trikrat popravljali zadnje senzorje za parkiranje....Juhu...sedaj pa tole...Pa res nimam sreče....

A ima kdo kakšne izkušne dobre ali slabe z NEMO-tom :)
Lepo se imejte!

willy

pozdrav.... po dolgem času spet ''oglas''

sam sem lastnik berlinga multispace, starega eno leto....

sam ga vozim šele 3 mesece ker sem ga vzel konec leta v mariboru, kjer ga je 9 mesecev starega pripeljal gospod nazaj v salon in zamenjal za C5. nimam pojma zakaj......

uglavnem po 3 mesecih vožnje opažam naslednje..... tudi meni se zdi podvozje glasno... pri vožnji po grbinah, čez luknje, tudi pri hitrosti 40 kmh zaropota..... tak občutek sem sam imel naprimer pri svojem nekdanjem peugeot 106 ko sem imel končnike u kurcu......
zato razmišljam, da obiščem servis in zahtevam pregled podvozja..... sam mi že sedaj kar slabo postaja....

še eno težavo imam.. voznikov sedež poka, neki škripa..... tako, da bom moral obiskati serviserja.......

kaj svetujete???

alan30

Èedalje bolj razmišljam da se združimo v nekakšno društvo opeharjenih kupcev berlingov in s skupnimi močmi organiziramo kak miting resnice v Kopru.

Glede sedeža ti skoraj ni pomoči ker bo odgovor inšpektorja iz kopra, da so to krivi zunanji uplivi.

Moj nasvet je , da se v kratkem naredi konvoj bingov z napakami in se skupno zapeljemo v Koper in izvedemo protestno vožnjo okoli poslovne stavbe citroen Slovenia in vsakega vodilnega, ki bo hotel zapustiti stavbo na havbo strest pa bomo potem videli kdo bo koga zajebaval.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

dvorjan

Ja, alan30, to bo ocitno vasa edina preostala moznost. Sicer pa glede na to, koliko novih berlingov ima tezave, bi lahko v celoti zaparkirali CS, pa noben ne bi nikamor pobegnil. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

1.616v110

Alan to sploh ni slaba ideja. Kot posameznik je tako kot bi lulal proti vetru, če pa nas je več je pa to že močan curek. Sploh če bi zraven vključili še katerega izmed medijev, teh se zelo bojijo.
Je vredno v tej smeri razmišljati.:BigThumbs:

alan30

Èe bo interes dovolj velik bomo zadevo resnično organizirali, kar se pa tiče medijev pa se bom povezal z novinarjem g.Perošo iz sveta na kanalu A sem prepričan, da ga bo zadeva zelo zanimala.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

willy

1.616v110

Tudi jaz dam svoj glas zraven. Ti inšpektorji v kopru, ki so zadolženi za reklamacije se samo sprenevedajo.
Malo jih bo potrebno spodbodit, da bodo začeli drugače razmišljat, pa če to pomeni televizijo, pa naj bo to...:BigThumbs:

Jossef

Lep pozdrav vsem!

Imam novega berlinga III. Zdaj je star en mesec. Takoj ko sem se pripeljal iz salona ven, sem opazil neki čuden zvok oz pokanje pri vožnji po malo grši cesti. Odšel sem na servis. Menjali so mi sprednje nosilce amortizerjev. Težavo so odpravili, poka ni več. Me pa zanima naslednje. Ko pri vzvratni vožnji pritisnem zavoro se sliši neki čuden pok spredaj pri kolesu. Ima kdo tudi takšno težavo?

1.616v110

Tudi jaz sem zaznal podobne zvoke. Občasno ob pritisku na pedal zavore pri vzvratni vožnji zaznam pok. Sicer še temu nisem pripisoval večjega pomena, ker je to samo občasno.