Telefon v avtu

Začel/a garac, Marec 08, 2007, 01:18:29 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Telefoniranje v avtu je...

tvar prestiža
1 (3%)
èasih nujno
15 (45.5%)
rajarjenje
3 (9.1%)
evarno
5 (15.2%)
ekaj obièajnega
9 (27.3%)
rugo...
0 (0%)

Skupno število članov, ki so glasovali: 13

garac

Včasih si bil največji Jack, ?e si imel Nmt aparat v avtu. Danes je Gsm lahko bi rekli smešno poceni, poceni pa ni uporaba mobilnika med vožno. Najbolj žalostno je, da sreža? ?lovaka v veliki limuzini, ki prav ponosno telefonira med vožno. Res me ?udi, da si je kupil limuzino, ali suv, za prostor?no pa je zmanjkalo.
Nekateri so mnenja, da je ceneje, kot napeljavati instalacijo za prostoročno telefoniranje plačati kazen, saj je verjetnost, da vas ustavijo majhna.
Seveda je fina zadeva bluetooth povezava in slučalka, a vsak aparat je nima.
Slučalka in mic. preko kabla pa ni dovoljena, je menda enako kazniva, kot uporaba mobilnika med vožnjo.

Ste ?e kdaj plačali kazen zaradi uporabe mobilnika? Imate vgrajeno instalacijo za prostoročno telefoniranje? Uporabljate Bluetooth?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Xandrej

Jaz imam telefon v avtu original citroen kjer se sliši na zvočnike in to je to. Deluje odlično. Na mobitelu imajo pripravljeno samo knjigo od telefona v avtu nese? v 3 minutah je narejena SIM kartica z enako ?tevilko kot jo imaš do sedaj. Pla?a? pa 800 SIT (biv?ih) na mesec za avto telefon. Klici pa gredo na enak račun.

hadei

Hvala qurcu, da je prepovedano, ker eni/ene so nerodni tudi brez mobitela v eni roki medtem, ko vozijo.
Dejstvo je, da mobitel v roki ovira voznika in mu zmanj?uje koncentracijo zaznavanja okolice in dogajanja, kar ga povzro?a za potencialnega povzročitelja nesreče. Sicer to zveni zelo poučeno, je pa dejstvo. Ni pa nič drugače, ?e med vožnjo obdeluje? sladoled ali cigareto. Tako, da bi morali uredit tudi to podro?je.
[SIGPIC][/SIGPIC]

bisnen

?e osem leti imam v vseh avtomobilih do sedaj napravo za prostoročno telefoniranje. Zato imava z ženo tudi telefon enake znamke, pa potem nikoli ni problema s polnilci. Sicer je res, da prostoročni paket nenormalno stane, samo kaj je to proti moji in va?i varnosti.

Nikoli ne bom razumel lastnike dragih avtomobilov, ki nimajo prostoročne naprave za telefon in otro?kega stola v avtu. Po toči zvoniti je prepozno.:funny34d:

soncek

Jaz imam slučalko.  :emot120:  Zaenkrat ?e nisem plačala, ker klepetam... :emot141:

Gox

Jaz sicer zelo malo telefoniram, tako da v bistvu kakšne instalacije v avtomobilu niti ne potrebujem.

Ko mi med vožnjo zazvoni telefon se v 90% primerov ustavim na prvem primernem mestu in potelefoniram.

V ostalih 10% klicev, pa se javim na telefon ?e se peljem po odprti cesti izven naselja in se mi ne ljubi ustavljat. (No to je vsekakor zelo redko da telefoniram med vožnjo)

Ker telefoniranje med vožnjo res moti koncentracijo. (sem enkrat med tel. pogovorom prevozil rdečo luč za pe??ce na 4 pasovnici, ne da bi sploh opazil. Pe??cev ni bilo, na drugi strani pa so pri rdeči luči čakali policaji, ki pa so pa? verjetno gledali drugam... šele 50 metrov za prehodom sem se spomnil, da nisem semaforja pogledal..... tokrat sem imel srečo)

Zelo pa me moti ko vidim ?oferje tovornjakov, skoraj ležeči nad volanom, v roki pa mobitel... pa sej sploh ne sledijo prometu ??

deyo

Jaz uporabljam bluetooth prostoročni kit.

gigo

V moji Beštji nimam ištalacije, ker je stvar za moje potrebe brezvezna oz. nesmotrna. Vse kar imam je stojalo (neoriginalno za telefon) ter modrozobo slušalko. Deluje odlično! Sprejem klica s slušalko, glasovno izbiranje in to je vse kar potrebujem.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

Xandrej

?e imaš slučalko v uhi lahko dobiš kazen. Kao ne sliši? ve? dobro prometa itd itd..

gigo

To pa nism vedu. Sm mislu, da je kaznivo samo če držiš telefon v roki. Ja klinac pol pa naj mistrstvo za promet delno financira nakup prostročne opreme za avtotelefoniranje. Ta pa je dobra.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

Xandrej

Ti bo HADEI povedal. Sicer mora bit policaj zelo slabe volje, da se nate spravi.

garac

res je sam ne vem a za blu tudi al sam za ono na kabel, ker te kao ovira
[SIGPIC][/SIGPIC]  

soncek

@hadei daj nam napiši, kdo vse izziva?

garac

hadei je mejni policist, on ni goose.
On lovi turke na Kolpi...
[SIGPIC][/SIGPIC]  

hadei

Kabel je prepovedan. čeprav je bolje, da je kabel kot mobitel v roki, vendar....del ZAKONA, KI UREJA TO PODRO?JE:

"(3) Ne glede na dolo?bo prvega odstavka je med vožnjo dovoljeno telefoniranje, vendar le ob uporabi v vozilo vgrajene naprave za prostoročno telefoniranje ali brez?i?ne slušalke za eno uho, ?e vozniku pri tem ni treba fizično upravljati s telefonskim aparatom." To pa najdete v 72 ?lenu ZVCP.

In GARAC...pri nas ni mejnih policistov...vsaj za enkrat ne. Logi?no, da so policisti, ki delajo na meji vendar nimajo/nimamo omejeni poblastil. Imamo jih celo ve? kot drugi. Izvajamo vse zakone. Da, tudi kaznujemo po prometu.
[SIGPIC][/SIGPIC]