Povečanje moči motorja 2.0 HDi

Začel/a PikAs, Marec 06, 2007, 11:57:27 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

V primeru poveèanja moèi HDI motorju bi se odloèil

a èip tuning
35 (63.6%)
a power box
7 (12.7%)
iti eno niti drugo
11 (20%)
rugo
2 (3.6%)

Skupno število članov, ki so glasovali: 11

Gox

Citat od: saxovts;19251pr nam smo navili berlingota 2.0 Hdi in je ati zlo zadovoljen

Kako pa kaj poraba? Je kaj meril? Pije manj? Kadi kaj?

Lp
Goran

Falcon

Kje se da dobiti Rapid modul in za koliko denarja?

garac

@falcon pozabi modul, greš k rsr povabi? ?e kolega (recimo hadeija) dobita dodatem popust  in to je to
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

spacek

mogoče bi tudi jaz mojega Berlinga malo spodbodel...

Tma

Jaz Picasoja ?e nisem šipal (večinoma ga vozi ženi in zato tudi ne vidim neke potrebe). ?e bi ga pa jaz vozil bi to sigurno naredil (tako kot ?e prej C5 in pozneje BMW-ja - oba pri RSR-u - in sem zelo zadoovljen).
LP
Picasso 2.0 Hdi 2002 in Nemo 1.4 Hdi

svd

saxovts

poraba nevem če se je kaj spremenila pokadi pa če nahitro stopiš po gasu  pa zdaj se vse bol tekoče odvija potegne lepše prej uklopi turbino

Odisej

Citat od: PikAs;1884škode za avto našelno ni, saj se ne dogaja nič takega, kar bi mu škodovalo. Pa vendar je potrebno biti previden. ?e imaš box tuner, ki recimo dela preprosto na povišanih obratih turbine, ti lahko ob višjih (sicer dovoljenih!) obratih turbino raznese ali pa lager zariba....pri ?ip tuningu in dolgi vožnji s polnim gasom pa motorna mehanika zelo trpi. Tudi sklopka se lahko hitreje obrabi....najve? zavisi od voznika! ?e ve kaj dela, ni problema pri 20-25% pove?anju moči. To velja na splo?no, ne pa pri Citroen Picasso!!!! Tega namreč vozijo vedno le pametni l ?oferji!!!!!

Daj ?eenkrat lepo počasi preberi kar si napisal....

ajagarin

Nebi rad nobenega kritiziral, tudi sam ga bom kot slej šipiral svojega pica mogoče celo sam naredil box, samo dejte mi povedat kako hudiča lahko preprogramiranje eeproma v avtomobilu stane 400-500 eur, malo pretiravajo s cenami in dokler smo pripravljeni plačati tako ceno nas bojo ?e naprej !!!.

l.p Alan

dvorjan

@ajagarin:
Itak da je grdo in drago kot zafran. Ampak teh stvari na zalost ne dobis kar na netu pa izvedes postopek "naredi si sam". Zal je v teh stvareh hudicevo veliko znanja in zato ga predelovalci elektronike lahko zasoljeno prodajajo.

Kje bos denimo sam dobil program, s katerim bi pobral nastavitve racunalnika in jih uredil ter shranil popravljene nazaj (mape pospesevanja, vbrizg goriva, tlak turbine pri dolocenih obratih)?

Najvec kar lahko naredis je to, da si kupis vmesnik za PSA racunalnike in ga povezes z notesnikom ter nekje staknes SW za diagnostiko. Potem se pa prakticno igranje konca ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

bbav

sam imam xsaro picasso 2.0 HDI, čez dva tedna bo stara 2 leti in ima 98000km. Novo (po par tisoč km) sem peljal k Senici (http://www.senicamotorsport.com/index.asp). Tam imajo valjarje kjer ti izmerijo moč motorja. Ko sem avto kupil se mi je zdelo, da nima ravno 90km, saj sem prej ?e imel Skodo Octavio z 90km in se je peljala čisto drugače. Senica je izmeril manj kot 80km (lahko ti pošljem graf). Nato je malo preprogramiral čipovje in avto je imel 100km. Po enem letu sem bil ?e enkrat tam, saj so rekli da dizel rabi kakšnih 25-30000km da se ulaufa in tam je izmeril 90km brez in 110 km s preprogramiranjem. Sedaj avto vsaj normalno pelje in potegne. Poraba je ničja za 1L, kočna hitrost je 183km/h (prava hitrost, merjena z GPS), do 100km/h potegne v 11.5) Povem ti lahko da sem imel tudi čip od RSR, vendar v Skodi 90km in sem s Senico bolj zadovoljen, saj ti zmerijo moč prej in potem, preprogramiranje poteka tako, da popravi program, izmeri moč, spet popravi, medtem ko RSR samo naloži flash. Se pa to nikjer razen na merilniku moči ne vidi. Tudi na servisu ne vejo, da imaš čipiranega (tako vsaj pravijo za mojega).
Je pa res, da vsi avti, ki so čipirani bolj kadijo, vsaj ko pohodi? do konca. Vendar na tehničnem ni problemov, saj je v zahtevanih mejah.

Gox

Pozdravljen na forumu,

kakšna pa je razlika v ceni v primerjavi med Senico in RSR?

Koliko si plačal za preprogramiranje?

LP
Goran

Čojko

Za ta novega malega dizla (1.6 16v HDI 90KM) pa ?e nimajo programa, ali kaj? ?e tov. podatki na ceniku ne štimajo.

Bo treba najbrž ?e malo počakat.

Lp ?ojko

bbav

Citat od: Gox;24207Pozdravljen na forumu,

kakšna pa je razlika v ceni v primerjavi med Senico in RSR?

Koliko si plačal za preprogramiranje?

LP
Goran

Plačal sem 70.000SIT, ne komlpicira tudi če je potrebno ?e enkrat naložit program (v primeru, da ti na servisu naložijo kakšno novej?o verzijo...).

LP

robik5

Pozdravljeni! Zasledil sem, da chip tuninge ogla?uje tudi Druga roka d.o.o. s Celov?ke 206 v Lj. Za Picassoja pride 200 ?. moč vam nastavi po šelji 100 - 140 km. Zanima me, ?e je kdo ?e bil pri njih in kako je zadovoljen. Hvala.:funny34d: