Povečanje moči motorja 2.0 HDi

Začel/a PikAs, Marec 06, 2007, 11:57:27 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

V primeru poveèanja moèi HDI motorju bi se odloèil

a èip tuning
35 (63.6%)
a power box
7 (12.7%)
iti eno niti drugo
11 (20%)
rugo
2 (3.6%)

Skupno število članov, ki so glasovali: 11

hadei

Kolko pa je cena za novej?a?! Se pravi od letnika 1999 do 2007?!
[SIGPIC][/SIGPIC]

Gox

svd

?e se mene vpraša. Sigurno Rapid modul. Malo dražji vendar odličen. V mojem Picassoju ga imam ?e eno leto. Avto je postal raketa. Po potrebi ga lahko odstranim v petih minutah in zmontiram v novo vozilo. Res Priporočam - nobenega posega nikamor. Picasso z 90 KS postane krasen avto. LP

hadei

In koliko si s tem pridobil konjev, koliko ti porabi v primerjavi s nepredelanim, kakšne težave, je kaj bolj glasen?
[SIGPIC][/SIGPIC]

svd

Pridobil cca 25 KS, vendar je sedaj teh 115 KS veliko posko?nej?ih kot 115 "tovarničkih konjev", navor pa mnogo boljši. Ker mi ni potrebno toliko prestavljati, je poraba ostala enaka oziroma za cca 3 dl ničja kot prej. Moram pa ?e napisati, da nisem divjak, konje uporabljam malo oziroma po potrebi. ?e bi pritiskal bi bila poraba ob?utno vi?ja, kar pa je normalno, saj brez nič ni nič. težav nimam nobenih, le avto je bolj odziven, skratka čisto druga vožnja!!! Lp

hadei

Hmmm, hmmm, mi dela? "lučte". Te teme ne bom ve? gledal, ker me bo na koncu predrago "ko?tala".
[SIGPIC][/SIGPIC]

PikAs

škode za avto našelno ni, saj se ne dogaja nič takega, kar bi mu škodovalo. Pa vendar je potrebno biti previden. ?e imaš box tuner, ki recimo dela preprosto na povišanih obratih turbine, ti lahko ob višjih (sicer dovoljenih!) obratih turbino raznese ali pa lager zariba....pri ?ip tuningu in dolgi vožnji s polnim gasom pa motorna mehanika zelo trpi. Tudi sklopka se lahko hitreje obrabi....najve? zavisi od voznika! ?e ve kaj dela, ni problema pri 20-25% pove?anju moči. To velja na splo?no, ne pa pri Citroen Picasso!!!! Tega namreč vozijo vedno le pametni l ?oferji!!!!!

PikAs

To, da sem isti komentar vpisal kar 2-krat ni ravno najboljši dokaz gornje trditve o Picasso ?oferjih...hahaha....sorry!

Ali je ?e kje kdo, ki bi se pridru?il, da sva dva za 30% popust za ?ip tuning ?

Gox

Je kaj novega o šipanju? Si se odločil? našel ?e kakšnega kandidata?

LP
Goran

marjank

Kaj pa na automatika  se da to tudi zmontirat sedaj ima moror 2.0 80kw 110 ps

?e seda za kolko se to kaj pove?a , a lahko ta sam zmontirač ?

hadei

Sicer nisem expert za to, vendar močno dvomi. To je delo za strokovnjake.
Bi pa imel kakšnih 130 čistokrvnih...ihaa.
[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

o tem kolko Nm navora zdrži avtomatski menjalnik smo ?e razpravljali na forumu, malo poi??i, najbolje ti bo znal oz je ?e razložil Tma, ki je svoj c5 avtomatik imel malo "navit"
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

dvorjan

Za ciptuning je edini pravi naslov RSR Motorsport in njegovi pooblascenci.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

psemek74

Cene za PSA mašine pa so v priponki.
Pripete Slike
Klikni na sliko za pove?avo Ime: cenik.jpg ID: 1709

Kot sem ze velikokrat omenil imam xsaro bencin 1.8/115KM.Zadnje case opazam da tega motorja ne izdelujejo vec ali pac ???
nikjer vec nc ne pise vec o njem,ali jas ne najdem ker berem novo, lea itd (omama,hot ...):emot69:
Se je kvaril ?
Ali zato ker spije malo vec olja?
Ati,mami nas Ziga :emot113: cetrti pa je napoti, se 1mesec :ahh1:

saxovts

pr nam smo navili berlingota 2.0 Hdi in je ati zlo zadovoljen