Mehari v garaži

Začel/a garac, Oktober 10, 2008, 08:51:07 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Jagoda

Trak. Morda steklena vlakna v kolutu širine cca 4-5cm tanek. Po moje uporabno. Èe rabiš poliestersko smolo in vlakna navadna mi sporoči.
Dober je za kogar je ...

garac

draga jagoda, hvala za ponujeno pomoč, poliesterska smola in abs plastika nista kompatibilni. Poliester na ABS drži en drekec pekec-preverjeno, saj je moj mehari en strokovnjak nekaj hotel ojačevat s poliestrom, pa v glavnem tisto vse stran visi, ne drži nič in je sedaj potrebno odstranit.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Jagoda

Sem hotu doseč samo BOOM efekt... Vrtnar za volanom 120km/h tresk... burja olupi avto. Nadaljuje samo še Vrtnar in podvozje z volanom seveda. Očitno nisi za kaskadiranje :)
Vem samo to da poliester prime povsod če je podlaga čista, trdna, nemastna (lahko da je ABS masten). Èe je podlaga hrapava pa je efekt še boljši?! Preveril pri stručkotu (s tem se ukvarja več kot 30 let), ki pravi da je popravljal ABS odbijače, samo da to ni najboljša rešitev. Za ABS predlaga varilno pištolo, katero lahko dobiš za test če rabiš.
Dober je za kogar je ...

garac

To, da se odbijači varijo, sem že videl, tudi da se popravljajo z brušenjem, vstavljanjem mrežic in nanašanjem nekakšne smole-lepila tudi. V praksi pa o tem nimam pojma. Včasih je bilo znano podjetje za popravilo odbijačev Lema, če imaš na zalogi kakšnega podobnega mojstra, bi ga vsekakor enkrat obiskal.
Za popravilo imam stranici in banjo, ostale dele sem nabavil nove.
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Jagoda

Dober je za kogar je ...

srecko64

Garač

Najboljši način za popravilo ABS je z ABS. Topi se v acetonu, lahko delaš z mrežico za poliester, a tega ne poznam najbolje, Sam sem delal z gazo, ki je položena na putty (stopljen ABS - kot pasta) večje luknje pa zadelaš z vstavljenim kosom. Potem pa mazanje in drgnjenje, mazanje in drgnjenje.
Ravnanje pa, segreješ s fenom, napneš in poliješ z mrzlo vodo.
Vinotoč ti bo lahko povedal še kaj.

ABS dobiš pri plastičarjih, porabi se ga malo.

garac

danes sem snel eno stranico, kot večina strani na mojem mehariju nekaj predelano, ojačano... Nad videnim sem bil sprva zelo razočaran, a hkrati sem vesel. Ogrodje ne bo potrebno veliko popravljati. Seveda bo šlo na peskanje, a glej ga vraga, seveda so tudi ti dodatki, strokovnjak je dodal 2 profila-enega v višini kljukic za pripenjanje strehe (morda niti ni neumno) in potem še eno cev-kr neki, ki bo seveda odrezana in romala v smeti. Rje na ogrodju za ta leta ni veliko, 1-2 flikci najbrž, pa bo rešeno, čeprav najbrž rjavi od znotraj navzven.
Da je na sprednjem delu zvrtanih malo morje luknjic nima smisla govorit in, da je kar nekaj kovic prikovičeno tudi mimo ogrodja-nima smisla govorit, pa da sem jih iskal ko tele, ker jih je en majster obrusil in pokital.
[SIGPIC][/SIGPIC]  

vinotoc

@ Srečko64 bog te živi. Že dolgo te nisem srečal, ne na forumu, ne v življenju. Najina šola s puttyem se nama pozna in tudi obrestuje. A tebi še vse funkcionira? Govorim seveda o plastiki. Vem pa da je tvoja plastika precej debelejša. 4x4 pač.
@Garač, on profil v višini kljukic je dobra rešitev. Èe ga ne bi bilo, bi ga moral dodati, ker bi se stranica vijugala sama od sebe ob temperaturnih spremembah. Kje je ona druga cev? Daj sliko.
Luknjice vse povariti! Drugače ne boš na novo vrtal na pravo mesto in kovičil. Stara luknja potegne sveder in ode trud u tren oka.
A misliš da bi bile cevi od znotraj tako rjave, da bi bila statika porušena? dvomim. Potolči in povrtaj večjo luknjo in poglej debelino cevi.
Jaz imam pa vprašanje: Kako naj najenostavneje vbrizgam crown olje v te cevi? Luknjice so cca 5mm. Ali obstaja kakšna gibljiva cev s šobo, za vbrizgavanje pod različnimi koti s kompresorjem?
LP vinotoc.
PS
a veš da kar uživam ob tvoji obnovi :))) Te kar vidim, kako se čudiš ob vsaki "inovaciji" To niso problemi, to so izzivi, kot bi rekli mladi.
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

vinotoc

Citat od: Jagoda;95619Trak. Morda steklena vlakna v kolutu širine cca 4-5cm tanek. Po moje uporabno. Èe rabiš poliestersko smolo in vlakna navadna mi sporoči.
Jagoda,si tukaj mislil knauf mrežico ali obstaja kaj močnejšega? Daj vprašaj tega mojstra. Prosim.
Sam sem pozneje razmišljal o fasadni mrežici, le ne vem, če ni topljiva v acetonu.
LP na Morost.

garac

Aja, mimogrede sem ugotovil, da je zajla za zaug zlomljena, da je štrom "obešen" na verigo... ni da ni.
@vinotoč, kako izgleda elektrika v originalu, ker pri meni je nekdo sicer nov štrom izdelal, ampak je vse nekako nametano, cel kup enih mas, ne vem, ali jih je res toliko potrebno?

Tistile folh, ki je namontiran, da kot podpora (seveda dodatno)za zapah vrat, pa gre direkt na šrot.
[SIGPIC][/SIGPIC]  

garac

@vinotoč in tako je mojster miha povezal sicer dva ločena dela ogrodja v celoto. Cepec, ne morem drugače reči.
[SIGPIC][/SIGPIC]  

vinotoc

Garač: Prednja elektrika pri meni je od Diane. Vsaka kontrolka, osvetljava števca itd ima tako dva pola. Maso imam dodatno za avtomat (rele) žmigavcev in če je še kaj treba.
To šaro od elekktrike baci in uporabi vsaj različni barvi konektorjev in žic. Žiga bi lahko pomagal. Seveda v počitnicah :) Še lepše pa če nabaviš novo ali rabljeno od Diane. (Nova 164€ v Cassisu!!!! Ojoj.) Original ima barve žic kot v shemah in je vezava enostavna.
Ja ono cev pa reži, bodi pa pozoren na on spodnji U profil. Pobarvaj ga lepo na tenko, ne kakšnega alukorja, da bo lepo sedel v utora na stranici. Èe ne sede res lepo, ali sta utora zamašena, ob netanju plastika poči. Pridi pogledat k meni :(
One luknje spredaj vse pošfasaj, razen dve ta večji fi 6,5mm, da boš prišraufal s sponskimi vijaki. Ja, s sponskimi fi 6mm, tak se enostavno ne vrti, ker profil pofafa kvader pod glavo in še široka lečasta glava vijaka lepo drži plastiko.
Ampak Garač, ogrodje pa ni slabo. Res malo rje, ampak zdi se mi zdravo.
LP vinotoc.

garac

Sem vesel, da se strinjaš glede odstranitve dodatkov na ogrodju, tista cev gre v smeti pa tudi ta, ki je bila privita v utor iz zunanje strani. Spodaj na ogrodju sem s kladivom naredil luknjo, bom slikal jutri.
[SIGPIC][/SIGPIC]  

mato

Gaši v Škofji loki maš majstra Markota in je brat od lastnika leme. On doma švasa plastiko pa poliester. Švasa men pa za našo firmo in vse ostale privatnike je zelo dober,če bi rabu tel. št. ti jo dam. Èe boš pa rabu kit za plastiko,ki je tud prav poseben in se malo slabše obdeluje kot navaden ličarski je pa bol prožen ga mam na zalogi.

srecko64

Vinotoč, zdravja tudi tebi.
Te še vedno čaka zaganjač pri meni, če še nisi dokončal projekta. Pri tebi gre to hitreje.
Kar se tiče ogrodja sem si veliko pomagal z MCC katalogom. Pa s knjigo Ma Mehari.
Za mrežico pa na veliko pomaga navadna gaza. Položiš jo pod kotom v plasteh, tako da gredo vlakna ena čez drugo.