Mehari v garaži

Začel/a garac, Oktober 10, 2008, 08:51:07 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

garac

@mike, saj je res avto delaš zase in ne za druge, tako, kot pravita vi2 z vinotočem in za vetranske komisije, ki imajo manj pojma o avtu, kot lastnik
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

garac

@vinotoč, hvala za nasvet, pametnejši popusti. Okvir odstranjen. Matice sem iskal na napačnem mestu, precej previsoko gor, namesto bolj v kotu. Èe bi najprej pogledal v kaktalog, kako nov kos izgleda, bi ne izpadel tako smotan.
Zdaj je potrebno okvir razstaviti in obnoviti napake. Zanima me, ali je to čistokrven aluminj in se ga lahko vari, ker bi recimo malce povaril luknje ogrodja strehe, ki so obrabljene in pa spodnji del okvirja.
[SIGPIC][/SIGPIC]  

vinotoc

Z onimi luknjami na vrhu okenskega okvirja bodi pozoren. Èe so ornk razhabane švasaj, drugače pa počakaj, da ga sestaviš in vtakneš tiste "lulčke" od ogrodja cerade noter in boš videl koliko ima lufta. Pa takrat povariš, saj se šipa sname enostavno. Sicer pa cerada, ko jo napneš dol tišči. Pa pazi ta aluminij je cev in v ogalih je železni vinkel. Èe imaš mojstra za aluminij poštimaj, če pa se tega loti nekdo, ki ne "ume", potem bo luknja nepopravljiva.
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

garac

Saj to me skrbi, bom slikal u3 kaj me muči. Zdaj sem celo skapiral, zakaj se je okvir brez problema snel. Manjkala sta tista 2 kosa, por ogledali, v bistvi tista dva držita okvir, da ne more iz tečajev. No pri meni je en strokovnajk to vse polomil in ogledala prestavil gor, kjer je običajno tista okrogla gumi zaščita na vrhu okvirja, na katero sede okvir, ko je zložen.
[SIGPIC][/SIGPIC]  

garac

Evo razpoko na okvirju in strokvno predelavo. Ne vem zakaj je nekdo original zračnike pobral ven , spodaj znetal pločevino in na debelo zakital. Enako je storil tudi za odprtinama za pričvrstitev okna
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Jagoda

Citat od: garac;94723Evo razpoko na okvirju in strokvno predelavo. Ne vem zakaj je nekdo original zračnike pobral ven , spodaj znetal pločevino in na debelo zakital. Enako je storil tudi za odprtinama za pričvrstitev okna

A to je toti Hundaj. Lepa maska ni kaj...
Dober je za kogar je ...

garac

Jagoda, samo zate maska. Sicer pa jebemusunac, da bom nekoga obesil za en organ. Ka kdo si je spomnil ta mehari enkrat nekaj obnavljat. Zgleda, da ko je zvilo šasijo, maska ni ravno najbolje pasala in najbrž je zvilo tudi cev spodnjega nosilca spredaj na okvirju. Idot idiotski jo je vzporedno z nosilci enostavno porezal. No, potem je naredil še eno modifikacijo, da bi ga koklja brcnila.
S svojo izboljšavo je povzročil 47€ oz. 57€ + ptt škode.
Verjetno si je za višek obnove predstavljal rdeč pokrovček tulca za nalijanje olja.
Aja, pa eno zajlo za uravnavanje luči je tudi en mojster odcvikal, ker je očitno ni znal odklopit.
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Jagoda

Aja tanovo Lantro maš (facelift). Dobro zgleda za Hundaja ni kaj.
Dober je za kogar je ...

Jagoda

Drugače pa dobro nam došel v klub ljudi z velikimi problemi...
Dober je za kogar je ...

amipick

Jagoda-v tem klubu je dosti članov,samo ti imaš največjega!
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

vinotoc

Citat od: amipick;94847Jagoda-v tem klubu je dosti članov,samo ti imaš največjega!

Ne problem, temveč gobe.... :))))
Ne rabiš sovražnikov, če .....

vinotoc

Citat od: garac;94830Jagoda, samo zate maska. Sicer pa jebemusunac, da bom nekoga obesil za en organ. Ka kdo si je spomnil ta mehari enkrat nekaj obnavljat. Zgleda, da ko je zvilo šasijo, maska ni ravno najbolje pasala in najbrž je zvilo tudi cev spodnjega nosilca spredaj na okvirju. Idot idiotski jo je vzporedno z nosilci enostavno porezal. No, potem je naredil še eno modifikacijo, da bi ga koklja brcnila.
S svojo izboljšavo je povzročil 47€ oz. 57€ + ptt škode.
Verjetno si je za višek obnove predstavljal rdeč pokrovček tulca za nalijanje olja.
Aja, pa eno zajlo za uravnavanje luči je tudi en mojster odcvikal, ker je očitno ni znal odklopit.

Garač, a boš kupoval novo? Kakšnega mojstra nimaš, ki bi ti to naredil in štukal?
Pa ne pozabi, ko boš montiral skupaj, daj vse kable in razne žice zadaj. Ne med masko in nosilce.
Pa še nekaj, kar ni original, je pa praktično. V spodnji nosilec (odbijač, ta kateremu manjkajo konci) sem jaz dal zašvasati M7 matice tam, kjer bi morali biti neti. Tako da imam sedaj masko privijačeno s kromanimi vijaki na križni izvijač  in ne več netano. Prav tako tri v zgornjem nosilcu, saj veš levo in desno ter zraven bobine, z vrha. Kje boš na cesti imel vrtalko za povrtati nete, da menjaš platine?
LP vinotoc.

garac

@vinotoč, mi moster ne pomaga kaj dosti, saj b moral vedeti, kako skriviti, imeti en del po katerem bi ga naredil, tako pa mi manjka tisti odžagan del cevi na obeh straneh.
Zdaj sem malo gledal, cene so res obupne. 100€ ni nič tam v cassis, saj si videl zadnjič tistih nekaj drobnarij ena vrečka, pa 160€, pa še kakovost za en kakec.
[SIGPIC][/SIGPIC]  

vinotoc

Citat od: garac;94856@vinotoč, mi moster ne pomaga kaj dosti, saj b moral vedeti, kako skriviti, imeti en del po katerem bi ga naredil, tako pa mi manjka tisti odžagan del cevi na obeh straneh.
Zdaj sem malo gledal, cene so res obupne. 100€ ni nič tam v cassis, saj si videl zadnjič tistih nekaj drobnarij ena vrečka, pa 160€, pa še kakovost za en kakec.
Ja to je res, ampak sedaj bi premeril dolžino in globino po luknjah na stranicah in krivino po maski. Ti povem, da take stvari lahko goljufaš do 1 cm. Je pa res, da ne bi bilo iz enega kosa. Sem pogledal v katalog.
LP
PS danes sem namontiral zadnje pante. So, ampak luknje sem moral dodatno pofrzenkati. Za zavesice bo treba narediti nova nosilca. Ta sta za par cm prekratka in ušesa nosilca ne gredo okrog kraka šasije. :argue1: Aja, vijake imam dvojne količine. A so eni zate?

garac

Nimam pojma, kako je z vijaki, torej so tudi nosilci za en drek po domače. //WWW.Vijake-shrani.si
Ma najbolj me ubije to, da je skoraj vsaka stvar na tem avtu nekaj po svoje prirejena, predelana, zjebana. Kar bojim se kak del sneti, ker me že skrbi, kaj bo spodaj spet narobe. Je tak, kot, da je že ves obnovljen s cassis deli.
Krivino bi moral narediti po novi maski, ker stara je vsa zvita in genialno popravljena z poliestrom, s katerim so pacali po celem avtu, kar čez vijake, kovice itd.
Danes sem gledal tiste lepljene deske, v Merkur cca 9€ komad, to je minimalen strošek. A tebi dobro drži skupaj, ali je kaj problemov z vlago? razmišljal sem o vezani plošči (bosanki) a se mi zdi, da bi bilo to precej težje od tvoje variante. Potem pa pogledaš v mcc katalog, pa vidiš, da za eno desko hočejo 52€ s popustom, saj niso resni.
[SIGPIC][/SIGPIC]