Mehari v garaži

Začel/a garac, Oktober 10, 2008, 08:51:07 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

vinotoc

Z dilami ne kompliciraj! To pride na koncu. Sam sem jih pred montažo zaščitil samo s firnežem ali prozornim beltonom in povoskal, pa še držijo. Nobene šperplošče ali bosanke. Navadne lepljene deske  (da se ne krivijo) so dovolj. Debelina mislim da 16mm. Jaz sem kar dve polici vzel v štacuni.
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

Lovro

Sem bil včeraj pri Matotu zaradi armaturke in sem zvedel, da se deli za Garačev Mehari (ali je Katra?) že zbirajo.

Na skrivaj sem slikal celo feltne, ki jih je pripeljal na obnovo, so lepe 16 colske litke, govori se tudi, da naj bi bil mehari predelan v lowriderja. Videl sem tudi neke poliesterske spojlerje v stilu formule 1.

Mato je našel tudi kos pohištvene cevi, ki naj bi jo predelal v dve dvojni ustji izpušnih cevi kvadratnega premera, v stilu BMV M3, kot je sedaj v modi.

Po mojem je Garač zato skop s slikami, da ga ne bi kdo kopiral, dokler se Mehari ne pojavi obnovljen in predelan v vsem sijaju.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

garac

Lovro, prosim, da drugič ne objavljaš slik mojih platišč brez mojega dovoljenja!:bombs:
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Jagoda

Citat od: amipick;94847Jagoda-v tem klubu je dosti članov,samo ti imaš največjega!

Problem ali avto? :)
Dober je za kogar je ...

Lovro

Citat od: garac;94884Lovro, prosim, da drugič ne objavljaš slik mojih platišč brez mojega dovoljenja!:bombs:

Ups, sori, ne bom več. Mi je že Mato rekel, da ne smem, tiste spojlerje in pohištveno cev je pa hitro skril, da jih nisem uspel slikati.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Jagoda

Vse pohvale Vinotoču in Vrtnarju da sodelujeta pri obnovi. Dobri in argumentirani nasveti vedno prav pridejo...
Dober je za kogar je ...

vinotoc

Dragi chef!
a zdaj si pa užaljen. Prav ti bodi!  LHM in benz lajtunge so pa tvoje, takrat bom stopil vstran in spil pivo :)
LP vinotoc.

Jagoda

Dober je za kogar je ...

mirchi

Garac,a ti delas tako varjanto kot je uni Ferrari furgon?
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

garac

Ja, low ridwer bo za povrhu haha.
Danes sem nabavil aceton, da poiskusim s flikanjem plastike, po vinotočevih navodilih.
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Jagoda

Lepkoman... Kako se otroc hitr mamil primejo. Pol se pa na vse drug zgovarjajo. Na prjatle, pa da ne vejo kaj je to, pa da majo mamile za avto mazat pa... Vsi so isti.
Zdej vem zakaj je Vinotoč dve let tista j.... s špiritom mazu. Zdej baje že novga išče sej ne morš verjet. Èe mene vprašaš je to legalno drogiranje.
Dober je za kogar je ...

garac

No, ker sem tole začel obnavljat v stilu kr neki, sem najprej očistil in dal obnovit ključavnco za zaklepanje predala, sedaj ima tudi 2 ključa, še zapah se na novo pocinka pa bo.
[SIGPIC][/SIGPIC]  

vinotoc

Gaši,
a boš žaromete kupil nove ali jih boš obnovil? pa plastične kastrole za žaromete boš kaj menjaval pritrdilne plastike?
Kako kitanje oz. popravilo plastike? Danes bo kit pripravljen...
Lp vinotoc.

garac

@vinotoč, kastole me še mučijo, a te pritrdilni čepi se dobijo najbrž posebej novi, saj so vili v stoenkah, bolhah, jugih najbrž enaki? Šalce so sicer precej drage. Žaromete bom najbrž obnovil, jih pač poderem in nesem v mengeš, pa niti nisi še slabi. Za vikend sem se samo potepal, delal nič.
Mešanice, lepila za flikanje še nisem pripravil. Ali mora biti plastika, ki si jo  uporabil povsem brez barve, torej čist abs? A si potem za zunanje kitanje (ne flikanje) uporabil tisti specialni kit, ki ga ponujajo francozi?
[SIGPIC][/SIGPIC]  

vinotoc

Gaši,
Kastrole dobi od kakšne diane. Sigurno ima kdo na forumu. Največkrat zgledajo slabo, kar pa ponavadi ni res, je dejansko 1cm alukorja na njih. O čepih bova govorila pozneje, če jih setežko dobiti, se pa da, mi je danes povedal Janez - Keža. V soboto sem tudi jaz ločil stekla od rezervnih žarometov, da bom dal obnovit g. Žnidarju kot si napisal.
Lepilo se dela iz vseh barv, le da je ABS granulat. Naredi čimprej, pa dobro zapri (kozarec za kumarice), ker se granulat topi par dni in mešaj in dolivaj aceton po potrebi. Računaj tudi, da rabiš vsaj dve gostoti. Gosto za kitanje v V oblikovanih razpok z lotkolnom, (spajkalnik - saj si pogledal: http://philison.users4.50megs.com/plasticrepair.htm ), redkejše za prepojitev bandažne tkanine. Tkanina? Ne vem, ne naredi pa take napake kot jaz, da bi uporabljal samo samolepljivi bandažni trak. Meni so se po teh letih nekatere razpoke znova pokazale. Ima kdo kakšno idejo? Rabil bo mrežico, ki ni topna v acetonu, je pa debelejša od zgoraj omenjenega traku za knauf, redka pa naj bi bil tako. Prosim nasvete Garaču.
Za kitanje večjih poškodb, ko sem že nanesel kit ABS in sem ga pobrusil, sem uporabil dvokomponentni poliesterski kit z vlakni, ki je enak temu francoskemu, le da se dobi v malih piksnah v vsaki Mavrici. Èez to pa še navaden dvokomponentni avtomobilski kit v tenko, tenkem sloju. Sicer pa o kitih je strokovnjak Mato.
Sicer pa se kaj oglasim.
LP vinotoc.