Moj Karli C5 II 3.0 V6 by Carlsson

Začel/a Xandrej, Oktober 05, 2008, 10:19:26 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

mickolino27

Zdravo,

glede na to, da je debata o avtomatskih menjalnikih in da berem da se Blaz zelo dobro spozna na te menjalnike, me zanima katero olje priporoca za ZF 3HP menjalnik, ki je v CX-ih, ce seveda imas kaksno informacijo? Pri teh menjalnikih naj bi nekje bilo sito (filter), ki bi ga bilo dobro menjati, ali ves mogoce kaj o tem? Glede na to, da DEXRON II ATF olja skoraj ni vec za dobiti me zanima ce je lahko kaj narobe ce uporabim DEXRON III ATF?

Lep pozdrav
                                   Mitja

garac

Kakšne so specifikacije olja? Tudi castrol ima Autromatic Transmission Fluid, recimo tole je za vozila z več prevožinimi km

http://www.castrol.com/castrol/sectiongenericarticle.do?categoryId=9018758&contentId=7033928
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Francl

Ali veš, če se da tale poraba na računalniku kaj skalibrirati? Tudi meni kaže za pol litra do liter preveliko povprečno porabo.
:Hammer3:

Xandrej

Mislim, da se to neda skalibrirat... Pa saj to je po eni strani pač meni osebno nek pokazatelj, da je z avtom vse OK.

zxar II

Xandrej

No zdaj 2x se mi je pojavilo ESP/ASR Foulty...

Ista zgodba kot pri prejšnem. Ko sem avto ponovno vžgal je pa bilo OK.

Akumulator. Ima 75 Ah. Novega noter pa je. Bil pa je noter od VARTE ki je kazal konec, kar sem že sumil ker mi je hitro avto vrgel v safety program ko sem muziko poslušal recimo.... Sedaj pa je FIAMM...

Špila spet kot mora!

Xandrej

Poleg tega da je sral akumulator, se mi je pojavil spet ESP foulty pa sem tudi opazil, da mi ob pritisku na bremzo takoj ne spusti zatiča na menjalniku (avtomatik) sem že malo dvomil. Potem pa sem se pelajl domov z tempomatom pa stisnem na bremzo pa še: Cruise control foult! ??????

Po teh simptomih sem nekak povezal, da je možno, da avto ne zazna bremzanja. Se pravi tempomatu se je znižala hitrost ko sem bremzal ni pa preklinil programa???

Hin sem mel šalter na bremzi (6€) zdaj je OK!

Xandrej

Počasi se nabira;

malo za pokušino:

2x Impulse SD-500:

2 x 175W @ 4 ohms
2 x 350W @ 2 ohms
1 x 700W @ 4 ohms bridge
Fuse: 2 x 25A

TREO TSX 38 cm...

Pa sprednji 6 sistemski sistem od Rainbowa.

Roba je že doma montirali pa bomo ko bo bolj toplo.

Mike666

Lamy

Glej, da boš v soboto doma, že veš zakaj!!!:BigThumbs::BigThumbs::BigThumbs:
[SIGPIC][/SIGPIC]

Xandrej

Včeraj sem delal v avto nove zvočnike. Seveda ne pride v pošetev nekaj nareto na kvazi in sem kot pri prejšnem naredil kot je treba. Visokotonci so v original luknjah zvočniki kjer morajo bit. Vglavnem kot iz trgovine! Seveda Rainbow serija 2 visokotonca ter 4 basi. Vsi so vezani na ene kretnice. Vse je Hand made. Sedaj ko bo lepo vreme pa grem k majstru da položimo kablovje ter namontiramo ojačevalce in uglasimo vseskupaj. Ima da bo špilalo. Glede na karakteristike sistema bi moralo bit bolje kot v prejšnem pa že pri prejšnem je igralo vrhunsko. Ne vem kako bi sploh lahko bilo bolje.

Imam pa 4 komade original JBL zvočnike za C5 če kdo rabi jih dam za 30€ vse 4 komade!

Lamy

Spet bo sekalo v naših koncih :BigThumbs:
[SIGPIC][/SIGPIC]

Citroenovc

Andrej - so zame tile JBL uporabni oz očiten napredek na serijske svočnike v SX+ paket Moara? Bi me zanimali.
OK

LP
Primož

Xandrej

Veš da so zate. Zvočniki so od original serije JBL ki jo moraš pri citroenu doplačat ohoho...

Proti onem kaj so pri tebi noter so zlati. Pa še poceni jih dam. Pa kr na konektorje originalne pašejo.

Xandrej

Evo avtek ima letne gumice, vse porihtano pošminkano...

Danes grem na homologacijo, da mi vpišejo dimenzije in cole, potem še zmontiramo muziko in je to to...

Danes sem videl, da sem zgubil en pokrovček za pranje žarometov... Moj foter ga pa je zgubil pred 2 mesecema. Oba pokrovčka staneta (ker sta v kompletu) 7€ pa seveda še barvanje le teh v barvo avta... ju3 sta že pobarvana pa namestim in to je to... Kak to lahko dol pade mi ni jasno.

Potem pa spomladansko poliranje ko bo bolj toplo pa da nebo snega kot včeraj recimo.