Xsara 1.6

Začel/a BaWka, September 27, 2008, 12:06:25 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

BaWka

Dober dan.Najprej vas lepo pozdravljam!Na tem forumu sem nov uporabnik,kakor sem tudi na "novo" uporabnik Citroen Xsare.
Gre namreč za C. Xsaro coupe 1.6,letnik 1999,144.000km,zlate barve,itd(slike sledijo).

Zanima me kvaliteta teh vozil,vzdrževanje,itd

PS:Zanima me tudi če gdo prodaja vmesnik za avtoradio(komande na volanu)!

LP,Nejc

Gox

Pozdravljen,

dobrodošel na forumu ...

Motor 1.6i 90konjski ni problematičen motor. Je preizkušen in že dolgo v Citroenih, tako da ponavadi kar sem slišal nimajo nekih hudih problemov.

Poraba bo verjetno med 7 in 8 litri, odvisno od stila vožnje.

Za vmesnik za volanske komande se bom pozanimal. (Kolega je nekaj mesecev nazaj to nabavil, malo potem pa je Xsaro Coupe menjal za C4-ko) Takrat me je spraševal če vem za koga da to kupuje.

A je vmesnik enak za vse avtoradije al so različni?

Lp
Goran

BaWka

Avto vozim sedaj dober mesec in morem reči,da sem z njim več kot zadovoljen

Glede vmesnika.Jaz sem original radio zamenjal za Sonya in sedaj pač komande ne delajo.Obenem tudi mene zanima,če vmesniki pašejo neglede na znamko radia,ali se razlikujejo?LP

gigo

Èe se ne motim so vmesniki pogojeni z znamko vozil. Kar se tiče samega motorja mu morda manjka nekaj konjev, posledično ga moraš malce preganjat. Èe imaš stil vožnje 90/140 po naših cestah je citronček več kot dovolj. Kompenzira z dokaj nizko porabo in kot vse Xsare Mk1 poceni rezervnimi deli.

lp
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

BaWka

Motorju res manjka malenkost moči,ampak to takratk,kadar hočeš res hitro peljat oz. se preganjat po cesti.Drugače pa motor superca lavfa,glede na porabo je pa tudi moči več kot dovolj.
To je moj prvi citroen in sigurno ne zadnji!

Bom pa v naslednjih dneh prilepil kakšno sliko avta.LP

psihopat100posto

vmesnik za volanske komande dobiš v BigBangu,dvomim da bo na zalogi zato, ga pa naročijo brez problema. Ne paše pa na vsak avtoradijo, tudi to ti razložijo v BigBangu. Cena za Xantijo je bila nekaj časa nazaj 17 starih jurjev.
lp

Gox

Kolega je že prodal vmesnik komplet z avtoradijem.

Lp
Goran

BaWka

hvala vseeno za povpraševanje.te dni,ko bom utegnil bom šel iskat ta vmesnik.

zanima me če ima gdo letvice(tik pod steklom) od sprednjih vrat za copueja?

LP

BaWka

Evo,po dolgem mučenju,sem končno našel način,da prilepim slike.

Evo par slikic avta,sicer pa je na njem že nekaj sprememb.Npr. krajša antena,drug radio,nekaj lepotnih popravkov,itd.

V načrtu imam le še lepe felgne in to je to

LP

garac

a prevleko si ti nataknil na volan, ali je že bila?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

BaWka

Prevleka je že bila na volanu.Sem jo slekel,vendar je volan tako poplajhan od sonca,da nima nobene barve več.Tako da zaenkrat sem jo pustil,dokler ne najdem pametne rešitve.Je pa naredna za obračat volan.LP

BaWka

Živjo.Danes ob čiščenju vozila,sem slučajno usmeril pogled v zadek avtomobila in sem opazil,da so na avtu zadnja kolesa malenkost pod kotom.(spodnja stran je malenkost bolj izbočena kot zgornja).Ker se ne spoznam na te zadeve me zanima če je to normalno ali je kaj narobe?Èudno se mi zdi,ker je bilo preverjeno,da avto ni bil karamboliran in tudi ne kaže dobenih znakov kakršnihkoli okvar.Ali pač je bil avto tako dobro popravljen??  Prosim za odgovore.LP

Gox

To misliš da stojijo kolesa nekako takole :   /---\   ?

To ni glih prav dober znak :-(  Pomeni da ja zadnji most "pokvarjen", oziroma uničen.

To je kar pogosta okvara pri avtih s tako zadnjo premo ... AX,ZX pa tudi pri Xsari se zna to zgodit.

Ko pride že tako hudo, začnejo kolesa zgoraj drsat po notranji strani blatnika.

Lp
Goran

BaWka

Točno tako stojijo,vendar le toliko da če res dobro pogledaš se opazi.Mi je pa čudno ker avto res presenetljivo lepo gre in se nič ne čuje ne čuti da bi bilo kaj narobe.

Èe pa bi se to lotil popravljat,koliko bi bilo to financ?cca?

BaWka

Evo,danes sem dostavil avto k pooblaščenem serviserju tu pri nas,da mi ugotovi kaj je na avtu los.Kakšne pol urce je serviser "mučkal" z avtom,naredil tudi par krogov z avtom in na koncu mi je povedal,da z avtom  ni nič narobe.Most naj bi bil cel,avto je stabilen,nič ne ropota,ležaji so celi,pač gume stojijo malenkost postrani.To je bil njegov odgovor.Tako da sedaj nevem...