Citroen C5 III - ALU platišča

Začel/a nostra, September 22, 2008, 08:19:48 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

MSrougeZX

Tudi moje OZ na xsari so bile malo temnejše-še posebej v oblačnem vremenu in avto je bil temno moder...žal sem našel slike samo  ob sončnem vremenu, res pa da ni bilo kroma gor na boku, evo tak za primerjavo. Si že razmišljal o kaki zatemnitvi...na temno modri paše.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

yamaha20252025

Danes sem šel k mojstru, da smo se še dogovorili za odtenek barve platišč...
V bistvu bodo klasična diamond silber, z nekaj več granulacije, da se bolj svetijo. Po odtenku, bodo zelo podobne originalni barvi platišč, z več granulami...

Enostavno nisem bil zadovoljen s celoto, da bi pa čakal eno, dve sezoni, da bi jih med tem še kaj spraskal ipd, pa mi ni všeč, saj bi bil ves čas nezadovoljen....

Močno upam, da bo sedaj to, kar sem želel in pričakoval že od začetka...

Bo pa trajalo nekaj dni. Verjetno nekje prve dni prihodnjega tedna realno pričakujem, da bo komplet zopet na vozilu...:BigThumbs:
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

MSrougeZX

R5 e-tech 2025

tom62

Citat od: MSrougeZX;125393Pa imam nek moment ključ iz Lidla...zategujem max.12kg...včasih pa kar brez, tak bo občutku....največja jeba je ko ti kaka budala zategne z pištolo...sem mel tak problem da se ni dalo varnosti vijak dol dobit...

Točno to se je zgodilo meni, varnostne so zategnili s pištolo in enega uničili. Ravno včeraj sem peljal nazaj k temu vulkanizerju. Najprej ni hotel priznati napake, samo sem jeseni pri njem kupil zimske gume za prek 1000 Eur-čkov, tak da se je lotil posla. Trije vijaki so se odvili, na četrtem pa nikakor. Sem jezen ko hudič, ker so potem tolkli po tistem vijaku, tako da je sedaj sploščen kot naboj iz puške, ko se zaleti v oviro. Zdaj pa razmišljam, da bom te štiri varnostne vijake zamenjal za navadne...

Aja pa še to, pri tolčenju po vijaku je mojster očitno nekajkrat zgrešil in poškodoval alu felgo. Se še pogajam kako bomo to rešili.

MSrougeZX

Jaz imam navdne not....meni so uničili varnostni nastavek, tako da nobeno kolo se ni dalo dol vzet...me je kolega pomiril, da ima na servisu klepar izdelan poseben univerzalni nastavek, katerega gor nabije z silo in pol odvije...in res je tako blo, odvili in mi dali navadne brez poškodb platišča.
R5 e-tech 2025

Flukturr

Tole uničevanje vijakov s strani naših vulkanizerjev pa res spada pod kategotijo 'saj ni res pa je'...

Dobro da nimam varnostnih vijakov.

Me je pa kar strah ko bomo čez par dni snemali kolesa.

lpF
C3 Exclusive 1,2i
C5 Exclusive 160 HDI BVA

MSrougeZX

Sem že videl da na novih ne dajo zraven kompleta varnostnih vijakov in nastavkov...spet že šparajo...ne rabiš se sekirat, z silo vse gre...če drugače ne, nabiješ na kjuč eno dolgo cev in skačeš po njej.
R5 e-tech 2025

tom62

Saj, prej ti bojo ukradli cel avto, kot samo platišča... ( sploh če je kakšno poškodovano kot moje ). Tako da varnostnih vijakov ne potrebujem.

Sicer pa vsi, ki jih imate priporočam, da posebej opozorite vulkanizerje pri menjavi, da jih je treba ročno zategnit, ker je na pištolo veliko možnosti poškodbe utorov na vijaku...

Najslabši primer: vulkanizer ti poškoduje varnostni vijak, kar ti ne opaziš, potem se ti pa kje bogu za hrbtom predre pnevmatika, seveda po Murphy-ju točno tista s poškodovanim vijakom. Ti preostane samo vleka pa pol dneva časa, da urediš :Paint-Angry:

Flukturr

Citat od: ModelJT;124673Èe gre avto na dvigalo se ga da v najvišji položaj in se ne bo posedel. Enako jaz naredim tudi, ko menjam gume.

Pa potem ostane v najvišjem položaju ko ugasneš avto predvidevam.

Dokler ga ponovno ne vžgeš ali ga moraš potem ročno spustit oz. se peljat več kot 10 km/h?

lpF
C3 Exclusive 1,2i
C5 Exclusive 160 HDI BVA

nest

No, to sem jaz naredil; dal gor cev in hopa po njej. Seveda mi je uspelo zlomiti ključ (tisti originalen, ki je zraven avta), vijak pa še kar na mestu. To je bilo veselje, še posebej, ker mi vulkanizer ni hotel priznati njegove napake, kaj šele da bi mi nov ključ zrihtal...

Sedaj menjujem pnevmatike in platišča sam, pač rekreacija. Ključ sem pa nabavil tak, da se prej vse druga polomi, kot on.

MSrougeZX

Na original ključ nikoli skakat...treba kupit onega ko ima tak teleskop in nastavek za 17 in 19...tisto je pravo orožje.
R5 e-tech 2025

ModelJT

Citat od: Flukturr;126193Pa potem ostane v najvišjem položaju ko ugasneš avto predvidevam.

Dokler ga ponovno ne vžgeš ali ga moraš potem ročno spustit oz. se peljat več kot 10 km/h?

lpF

Tako je, ostane v najvišjem položaju. Ko končaš s tistim kar pač delaš ga prižgeš, spustiš nazaj dol in je zadeva rešena.
[SIGPIC][/SIGPIC]

bikec1

Jaz sem danes zamenjal gume tako, da sem avto spravil v najvišnji položaj, spodaj dal dvigalko, jo nastavil in malo zategnil nato pa sem hidravljiko spustil v normalni položaj in se guma sama dvigne brez naprezanja z dvigalko. Ko sem gumo zamenjal, spet avto v najvišji položaj in nato vzel ven dvigalko in naprej na naslednjo gumo.... Gume sem zamenjal v 15 minutah brez fizičnega napora z vijačenjem dvigalke... seveda je bil avto medtem vžgan, da je lahko pridno telovadil gor in dol..  :BigThumbs:
------------------------------
2.0HDI, 103kwTourer exclusive
------------------------------

ModelJT

Jap tudi tako se da. To lahko narediš z vsakim hidravličarejm.
[SIGPIC][/SIGPIC]

rposed

Jst bi jih pa raje prodal in kupil druge v svetlejši barvi, po možnosti original.
Sicer je pa to samo moje mnenje...
Lp:BigThumbs: