Stikalo daljinskega zaklepanja

Začel/a Gox, September 02, 2008, 09:07:10 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gox

Iščem tipko (oz. stikalo) za ključ od Xsare mkI.

Prejšnji lastnik zgleda da ga je stran vrgel ... sicer me čaka še menjava gumic, samo bi pa raje prej še stikalo zrihtal.

Za tipko sem vprašal v IC Electronicsu, Conradu in Delkotu v LJ in KP, pa je nimajo take. Imajo samo model z nogicami spodaj, take za stransko montažo pa ne.

Ima 4 nogice, dve zgornji sta za fiksiranje, da jo drži na mestu, spodnji dve sta za kontakt.

Ima kdo kakšno tako odvečno vezje doma? Odvečen ključ?

Sicer na servisu nisem bil, samo pa dvomim da imajo samo stikalce posebej, verjetno je komplet z vezjem.

Tako to zgleda ...

LP
Goran

deyo

Imam jaz od Xantije rezervnega nedelujočega. Verjetno so tipke enake.  Ti javim

Gox

Hvala Deyo ...

Ključ sem odprl, vezje in ohišje sta popolnama enaka kot od Xsare.

Tipka je tudi enaka, tako da v tem tednu samo še poiščem enega finomehanika, da poskusi tipko precinit s tvojega vezja na moje.

Upam da se bo dalo :BigThumbs:

Bom poročal o rezultatih.

Lp
Goran

deyo

Nema problema, sam naj ti še "presaditev" tipke uspe pa bo OK.

Gox

Citat od: deyo;40629Nema problema, sam naj ti še "presaditev" tipke uspe pa bo OK.

Nisem še nič porihtal. Drugi teden popoldan grem v akcijo. Ta teden imam mal smotan urnik v službi, pa sem čez dan na delu.

LP
Goran

deyo

Ti samo rihtaj, unega ključa itak ne potrebujem :).

Gox

Danes sem uspel presaditi tipko :-) Èe je bila presaditev uspešna, pa bom videl šele jutri ko bom lahko testiral na avtu če deluje.

Oče je v službi do 22h, tako da sem se prej zapeljal mimo parkinga in naše Xsare ... vendar mi avta seveda ni odklenilo, saj je bila baterija iz daljinca vzeta ven in bi najbrž mogu zdaj najprej sinhronizirat ključ da bo delovalo. Ker ključa od xsare nisem imel s seboj, sem se odpravil domov ...

Kako sem reševal težavo: :-)

Z vezjem sem se odpravil do prvega RTV servisa ... serviser je rekel da se bo dalo premenjat tipko, samo ne ta teden ampak naslednji ?? (bo nisem preveč spraševal zakaj ne zdej :-))

Zapeljal sem se do drugega "Elektroservisa" ... Šraufali so glih dva hladilnika in niso bili pripravljeni za take "fine" posege ...

Odpeljal sem se do tretjega "servisa biro opreme" ... Tipko je poskusil odlotat, vendar mu nikakor ni uspelo ... (prevelik spajkalnik) Raje je odnehal, kot da mi kaj uniči ...

Potem sem se zapeljal v Izolo do 4. servisa ...(RTV servis + servis el.orodja)

Starejši serviser si je nadel očala in poslušal moje želje o presaditvi tipk ... malo je gledal in vrtel vezja po rokah, ko je naposled le reku: " jaz komaj da vidim tipko ... to je premajhno" ??

Pravi: "bom nesel zadaj, da vidijo drugi če se da" ... potem sem malo zdolgočasen pregledoval orodja in TV-je na polici, ko se je po 15 minutah možakar nazaj prikazal iz delavnice in mi prinesel vezje z dvema tipkama :BigThumbs:

Pravi " to je najbolje kar se je dalo naredit" Račun je bil 5€ :-)

Zgleda v redu, upam samo da bo še vse skupaj delovalo ... če deluje BP, sledi jutri še nabava novih gumic:-)

Bom poročal kako se izide.

Na sliki: vezje darovalca in vezje prejemnika tipke :-)

PS: (Deyo, hvala za tipko, ostanek ključa dobiš nazaj takoj ko se srečamo + 1modelček imaš v dobrem)

Lp
Goran

deyo

Gox, dobro, da so se krvne skupine ujemale pri tej presaditvi, če ne bi prejemnik zavrnil darovalčev organ, hahaha.

Upajmo da je uspelo.

michoBX

Uff, tole pa res ni tak problem porihtat, sam pravi spajkalnik je treba v roke vzet. Še sinhroniziraš, pa bo.
Hja, dougcajt mi je ja...

Gox

Citat od: michoBX;41292Uff, tole pa res ni tak problem porihtat, sam pravi spajkalnik je treba v roke vzet. Še sinhroniziraš, pa bo.

Še največji problem je "mirna roka" :-)

Tipka jetako majhna da jo s prsti komaj naštimaš pravo na mesto :-)

Spajkalnik pa more bit tisti s čisto tanko konico ..

No danes zjutraj sem testiral zadevo in deluje :BigThumbs:

Tako da grem potem še gumice nabavit pa je servis ključa narejen.

LP
Goran

Gox

Gumice so naročene ... jutri jih grem iskat za ceno 8€.

(ne vem al vedno pridem prekasno (po14h) v prodajalno CS Koper, ali imajo tako politiko ... vsakič pridem 2x, prvi dan naročim, drugi dan mi dajo ven iz skladišča, ki je cca 30 metrov bolj naprej :Hammer3:)

Gox

Gumice za gumbe sem dobil za 7,46€ ... v vrečki sta dve gumici in rezervni vijakec za ključ zašraufat skupaj ...

Zakaj pa sta dve gumici različni?

Kar tako, da lahko izberemo, ali ima kakšen pomen?

Lp
Goran

gigo

Ene xsare so imele samo eno puščico, zadnji modeli pa dve. Èe se ne motim so celo Xsantije imele podobno stvar.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

Gox

Aha, se mi je zdelo da bo kaj takega :-)

Jaz sem se odločil za 1 puščico :-)

LP
Goran

Gox

Ključ je sestavljen in deluje super, kot nov :BigThumbs:

S 13€ in Deyotovo pomočjo sem uspel ključ poservisirat :BigThumbs:

Hvala

Lp
Goran