Stikalo daljinskega zaklepanja

Začel/a Gox, September 02, 2008, 09:07:10 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

BaWka

Živjo.Zanima me kje si nabavil gumice za ključ?
Tudi sam bi menjal gumice,ker mi je gumb za odklepanje že čisto v notranjosti in ga komaj odklenem

Gox

Na Citroen servisu v Kopru ... mislim pa da jih ima vsak citro servis ... 7,5€ so, dve gumice ... (ena rezervna še za naslednjič) pa vijakec je zraven ...

Vsekakor se ti splača menjat, ker z novimi gumicami je odklepanje res dosti lažje, kot z dotrajanimi, že vdrtimi ... kot smo imeli tudi mi prej.

Lp
Goran

andrazzzz

Kaksen je pravilen postopek, da dobim vezje iz plasticnega ohisja? Tistega vijaki ni problem odviti... kako pa naprej?

Me zafrkava tipka za odklep (imam novo gumico na ohisju, ampak moram ornk pritisniti, da mi odklene), ceprav so mi pred kratkim polotali mikro stikalo za odklep.
Sedaj bi rad dobil vezje ven, da sam pogledam, kaj je narobe.

deyo

Noter je en plastični zatič, ki ga malo dvigni in dobiš vezje ven.

Gox

Citat od: deyo;45257Noter je en plastični zatič, ki ga malo dvigni in dobiš vezje ven.

Točno tako, tudi jaz sem prvič ugotavljal zakaj vezje ne gre ven, pa zgleda tako enostavno :-)

Posveti s svetilko noter v ohišje in boš videl kje je zatič. (zatič gre v luknjico na vezju, da ga drži pri miru)

Jaz sem z tankim izvijačem ta zatič malo odmaknil in potegnil vezje ven.

(Samo previdno, da se vezje ne poškoduje)

Lp
Goran

andrazzzz

Ocitno tisti, ki je kljuc ze popravljal - lotal mikrostikalo tega ni vedel. Ko sem danes odvil tisti mali vijak, je vezje kar "padlo" ven. Ga pa itak drzi zleb ob strani, tako da je kljub temu fiksirano.

Sem si malo pogledal obe mikrostikali. Pri tistem za odpiranje avtomobila ni "klik obcutka", ko pritisnem na stikalo. In ravno z odklepanjem imam probleme. Predvidevam, da je stikalo iztroseno. A prodajajo v kaksni trgovina z elektromaterialom taksna stikala?

Gox

Lahko poskusiš, samo najverjetneje ne boš dobil ...

Sem iskal za naš ključ to stikalo ... pa neuspešno ...

Citat z mojega prvega posta v tej temi: "Za tipko sem vprašal v IC Electronicsu, Conradu in Delkotu v LJ in KP, pa je nimajo take. Imajo samo model z nogicami spodaj, take za stransko montažo pa ne."

Testiraj odklepanje avta tako samo z vezjem, z direktnim pritiskom na gumb, pa boš takoj videl če stikalo v redu prime.

Mogoče pa se ti pri pritisku na gumb vezje malo odmakne (ker praviš da nima več tistega "jezička") in zato slabo stisne gumb?

Lp
Goran

andrazzzz

Bom jutri poskusil se vezje brez ohisja.

Drugace sem pa na ebayu nasel na pogled enaka mikrostikala. Spodaj je slika. A to bi pa slo na vezje. Cena je malo manj kot 9 EUR s postnino za dve mikrostikali.

Gox

Ne vem, ni videti mesta pritrditve.

V Delkotu sem dobil nekaj podobnega, samo je bil problem v "nogicah", ker so te tipke na vezju pritrjene bočno. Kar se je pa dalo dobiti od razpoložljivih tipk, so pa imele nogice spodaj.

Lp
Goran

andrazzzz

A kaj podobnega temu oz. je kje slika tega original mikrostikala, da bi videl, kaksnega iskati?

Gox

To je slika mojega ključa ...

Stikalo pride pritrjeno na 4 točkah. Pod 1 in 2 so kontakti, pod 3 in 4 pa so dodatne nogice za boljšo pritrditev ...

Zdaj če bi iskal drugo nadomestno tipko, bi mogu najdet tako, da vsaj na tista dva kontakta pridejo nogice, pa višina tipke se bi mogla ujemat, da bo potem gumb dejansko tudi prijel.

Sem pa v dvomih glede pritrditve ... saj če original popusti, ne vem kako bi potem držala kakšna morebitna predelava.

LP

deyo

Poskusi dobit en nedelujoč ključ, ki ima stikala še dobra. Gox je imel srečo, ker je dobil enega darovalca organov :).

Morda ima kateri od članov kakšnega, ki se valja v predalu.

andrazzzz

Trenutno je na ebay drazbi en tak kljuc. Se bom poskusil potegovati zanj.

Sicer me pa zanima, ce ima kaksen drug Citroenov model ali morda celo Peugeot enake kljuce oz. kompatibilna vezja za daljinsko centralno zaklepanje s Xsaro MK1.

Gox

Xsara MkI in Xantia MkII imata enak ključ ... pa tudi tipka za zaklepanje je enaka tisti za odklepanje.

Mene je rešil Deyo z njegovim ključem :emot112:

Lp
Goran

andrazzzz

Citat od: Gox;45305Xsara MkI in Xantia MkII imata enak ključ ... pa tudi tipka za zaklepanje je enaka tisti za odklepanje.

Mene je rešil Deyo z njegovim ključem :emot112:

Lp
Goran

Tole je slika kljuca od Xantije. Gumica je sicer drugacna, a notranje vezje je pa enako? Ali je tole od Xantije MK1?