Xantia - Problemi z vžiganjem

Začel/a Mike666, Avgust 13, 2008, 06:34:34 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Mike666

Helouuuu!
Eno vprašanje. Xantia x1 1.8i nekaj zaj že dva dni kljubuje z vžiganjem zjutraj.
Le zjutraj ko je hladna, ali noče vžgat ali pa vžge po parih poizkusih a nato po parih minutah spet crkne. ko pa se segreje malo takrat pa gre. in če avto pustiš pa ga pol spet vžgeš po cca parih urah pa dela vse normalno. le zjutraj jo nekaj pikne.
Kaj bi lahko to bilo?

tct

Senzor za temperaturo vode, če imaš klimo je rjavi. Najbolje je menjati vse, ker so poceni.

Mike666

aha. Kje pa se nahaja? ker sem enkrat nekaj iskal pa ne našel.

Mike666

nekaj sem gledo in videl da je tam zadaj za "cinšpulo" samo kateri?

tct

Mike666

Jou mislim da sem odpravil napako! ni bil kriv trmošalter ampak rele za vbrizg goriva.
zdaj že 4 dni dela vse normalno. Bil je namreč preveč stisnjen med kontaktoma tako da ni preklapljal. mogoče se je kdo po pomoti kdaj naslonil na njega in ga stisnil ali pa kaj podobnega!

gigo

http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

Pyr0Beast

Fuuf, da si ta rele opazu moraš pa res met oko sokolovo :)
Vse kar rabi activa je 4x4 in dodatno roèno na zadnji par koles :)

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...

deyo

Eko Mike666, pa je*e tudi mene. Sam MK2. Prej je kresnila takoj (brez dodajanja plina), sedaj pa moram verglat da vžge. Pa malo moram gas stisnit, da sploh vžge.
Mamu ji ....

A mogoče kdo ve kaj jo muči.

Pyr0Beast

Si siguren, da ni zrak v pumpi ali voda v filtru za gorivo ?

Èe jo moraš res verglat, in ne vžge po cca 2s verglanja, preveri svečke. Èe imaš dizla se žarilne svečke malenkostno segrejejo na ohišju.

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...

deyo

Bencinar je. Vode ni, za zrak ne vem, svečke pa naj bi bile pri servisu zamenjane (pred 18.000km).

Pyr0Beast

deyo

Ko tankam natočim do vrha. Trenutno je poln. To dela neglede koliko je bencina v rezervoarju.

Pyr0Beast

Zanimivo, kaj pomaga, če gas 'napumpaš' in ga tiščiš do polovice med vžiganjem ?

Kaj crkuje v prostem teku, pretirano ropota, ima neenakomerne vrtljaje ?

..
Ne svetujem tankanja do vrha, saj če kakšno tesnilo ni dobro, rado kaj ven teče ..

deyo

Citat od: Pyr0Beast;40013Zanimivo, kaj pomaga, če gas 'napumpaš' in ga tiščiš do polovice med vžiganjem ?

Kaj crkuje v prostem teku, pretirano ropota, ima neenakomerne vrtljaje ?

..
Ne svetujem tankanja do vrha, saj če kakšno tesnilo ni dobro, rado kaj ven teče ..

Gasa ji rabi samo toliko, da nogo dobesedno nežno prislonim na pedal.
Takoj na začetku (v 1.sekundi) mogoče vrtljaji malo padejo, vendar se potem dvignejo nazaj. Potem dela brez problema. Sem sumil na pumpo od goriva, pa sem jo danes malo bolj pritisnil na avtocesti, vendar avto gre ko satan.
Ne ropota nič.
Enkrat od 15 poskusov morda tudi po vžigu takoj crkne, ampak v drugo vžge pa takoj (kot da ne bi bilo nič narobe).

Vse skupaj je malo čudno.