Naša nova kosmata članica

Začel/a CitroDS, Marec 02, 2007, 04:42:14 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

CitroDS

Ja sedaj je mi?je mladi?e stare dva dni - goli?i ali pinki mi?ke se re?e tudi. Poje pa tudi po dva. Ko odraste ji daje? enkrat tedensko ali na 10dni, sedaj ko je ?e mladi? pa na cirka 4 dni. Mi? ne sme biti ?ir?a od njenega naj?ir?ega dela in ne sme presegati 20% njene telesne te?e, ker drugače lahko plen izbruhne - kozla in ?e to recimo naredi 4 krat zapovrstjo lahko crkne. In tudi ko poje ka?a jo je treba pustiti kakšne 3 dni na miru da prebavi, drugače lahko spet bruha.
No samo pri teh gočih ni take panike, ker se ful rastegnejo, so dokaj neub?utljive kaže, imajo velik ampetit. So zlo primerne za za?etnike.
Danes jo hranim in bom prilepil kakšno slikco hranjenja.

lp
:Red-Wink://WWW.CITROENAR.EU :Red-Wink:

Xandrej

Toti ko ga ma? je strupen al kaj?

CitroDS

Ne ni strupena. Ima samo zobe in ugrizne. Me je ravno tri dni nazaj ugrizlna, pa je držala kar ene par minut potem je pa vidla da to ni plen in je spustila :emot69:
Evo sam počakam da se mi mi?ka odmrzne in potem jo nahranim. namreč priporo?ljivo je da se ka?a v ujetničtvu hrani z prej ubito hrano - preklid food. Ker s tem prepre?i? da bi mi? poškodovala ka?o in da bi dobila kakšne notranje zajedalce z živo hrano. Nekatere kaže sicer nočejo jesti ubite hrane. Moja ko je ?e skos hranjena z ubito hrano ni problema je navajena, ?e noče zagrabiti pa malo s pal?ko mi?ko rukam da ka?a misle da je ?iva in se ?e bol z veseljem v njo zapodi.

lp

CitroDS

Evo je nahranjena, mi ni bilo treba nič zvija? delat ker je tako napadla da je bilo veselje :emot80:  
Nekaj slik:
-na prvi zagrabi in kao "du?i mi?ko"
- na ostalih jo golta
- na zadnji se pa lepo vidi kje je mi?ka, potem ?e naprej potuje do šelodca - nekje približno na sredi kaže je šelodec

lp

Xandrej

:emot0: :emot0: :emot0:

Uau... Kak dolgo pa to živi pa to pa ime pa kaka slika terarija pa to...

Gox

Zanimivo ... ti kar ?e naprej pi?i o tej ka?i, da vidimo malo kako je s temi neobi?ajnimi ?ivalcami :-)

PS: A to slika? z digitalcem?  Treba ?e malo izostrit slike...vklopit makro..

LP
Goran

CitroDS

Jah goči živijo tam 15 do 20 let. Bom slikal terarij. Sicer ni nič posebnega ker jo imam trenutno ?e v taki posebni plastični škatli, ker mladi?a ne sme? dati takoj v ogromen terarij ker lahko crkne - se izgubi v terariju, ga nima pod komando.
Imena pa ?e nima, ker ?e ne vem spola, ga moram peljati sondirati - v rito mu porinejo tako šelezno pal?ko in ?e gre zelo globoko notri je samica ker mora imeti  prostor za jajca, ?e pa ne gre dosti globoko je pa samec.

lp

CitroDS

Evo slike terarija, ni nič posebnega, ?e kakšen mesec potem ga preselim v večji terarij. Terarij mora imeti topli in mrzli del, in v vsakem delu skrivališče. Pri meni je skrivališče tisti kamen za topli del, in lobanja za mrzli del. V terariju mora biti tam od 26 do 30 stopinj - na toplem, jaz imam kar skos tam od 28-30stopinj. Vlaga mora biti pa tam okoli 60% - ?e je preveč vlage lahko ka?a zboli na dihalih recimo, ?e je pa pramlo vlage se levi v ve? kosih in to ni dobro, se mora zlevit v enem delu. Saj ka?a ?e ima premalo vlage gre v bazen?ek z vodo le?ati preden se levi. Za podlago imam jaz palmino lubje ki je dober saj drži vlago in ?e ka?a se lahk v njega zakoplje - kar goči zelo radi delajo. Prvi teden sem ga imel na časopisu, neke vrste karantena.

lp

CitroDS

Evo danes ponoči se mi je moj ka?on zlevil in to v celem kosu kar pomeni da je imel idealne pogoje. Bom prilepil jutri sliko leva.

lp

Gox

Na koliko časa pa se levi? A to gre hitro?

LP

CitroDS

Mladiši se levijo na 3-5 tednov. Levite pa poteka tako da počasi postane ka?a taka motna in se ne sveti preveč, potem dobi sive u?ke oz. kar bele u?ke, nato ima to tam kakšne 2 dni nato ji pa postanejo spet "navadne u?i" - vsaj na izgled. Nato se pa čez dan ali dva zlevi. Samo trajanje da odstrani lev (brez predhodne "priprave") je pa odvisno od vlage, ?e ima pravo vlago je to kar hitro, ?e je pa nima se pa levi v ko??kih kar ni dobro.

lp

deyo

Naš Fredy, ki pa je kar naenkrat postala Fredyka in skotila štiri mladi?ke.

?e je kak interesent jih oddam. Stari so dva meseca.

Gox

@ CitroDS

Kako je kaj s ka?o?

Je kaj zrasla?

LP
Goran

garac

to si mislil gox, da bo deyotove mucke popapala?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

bojann

evo ?e Našega psa me?anca med novofunlandcem in landseerjem, ki sliši na ime Cuki. Ple?na višina 72 cm, star pa je 18 mesecev. Poje koliko mu da? in je nenasiten, najraje pa poleti pole?ava v senci in ima zelo rad otroke.
Živi in pusti živeti...