Naključne slike BX

Začel/a gigo, Julij 22, 2008, 08:06:34 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gigo

Sem našel eno staro fotografijo ene restavracije iz Dan in pred njim en lušen Bixi.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

Lamy

[SIGPIC][/SIGPIC]

Citroenovc

Tak "kolažiran". Ampak lepo da je na cesti.

Kot zanimivost - na zadku mu piše 15RE. To je bila v drugi polovici 80ih pri nas v YU ena taka zanimiva oprema.

1.6 motor, ampak enojni vplinjač - zato E oznaka za "economique" in pa 15 namesto 16 (čeprav je kubatira in osnova motorja enaka kot pri 16ici) in zato 80KM.
Ampak R kot oprema Riche je bila takrat srednji paket. Vsekakor manj kot oprema TR (Tres Riche).
No ampak večina 15RE, kar sem jih v življenju videl - so imeli električni pomik prednjih stekel, centralno zajklepanje in originalni šibedah. Kaj mi je tu zanimivega - ob prenovi in pomladitivi je opremo R nadomestila TG. In 15TGE NI več imel niti elektrike niti šibedaha. Razen morda ob doplačilu (ampak takega v SLO jaz nisem še videl).

Podoben šts je bil v YU tudi 16RS. Spet "zgolj" R oprema - ampak vsi, ki sem jih videl - so imeli klimo. Bili pa so brez centalnega in elektrike. Pri TRS pa je bil električni paket serijsko, veliko manj pa jih je imelo (doplačilno) klimo. No ko je RS bil nadomeščen s TGS - pa so tu pustili klimo - ker so spet vsi TGS, kar sem jih videl - imeli klimo (še vedno pa bili brez električnega paketa).

Kot zanimivost še to - BX na Lamyjevih fotkah ima pokrove platišč od opreme TZ.
OK

LP
Primož

dani77si

Niso sicer naključne, me pa zelo mika kaj takega:
Prvi 4x4 na žalost brez klime, drugi s klimo oba 1.9

Citroenovc

Pa še z eno bistveno razliko - 4WD ima 125KM 1.9 8ventilski GTi motor, ta desen je pa zadnja različica 16V s (če je brez katalizatorja) preko 150KM.
OK

LP
Primož

michoBX

Obe zelo redke različice, tu in tam še kakšen na tujih straneh z rabljenimi vozili, z ceno čez 2k, pogojno vozni..

Še ena iz Skopja - sem videl še par BXov v taxi izvedbi in seveda na LPG..
Hja, dougcajt mi je ja...

dani77si

Citat od: michoBX;74159Obe zelo redke različice, tu in tam še kakšen na tujih straneh z rabljenimi vozili, z ceno čez 2k, pogojno vozni..

Zakaj misliš da so pogojno vozni?

michoBX

To so večinoma avti, katerih se ni šparalo. Slike in besede ob oglasu so ok, ma ko stopiš v kontakt pa to kr malo zbledi, hitro prideš do odgovorov, da drugače vse okej, edino mogoče to in to bi bilo dobro popravit... Pol se začneš spraševat, ali smiselno se spustit v tak projekt. Do novih rezervnih delov je težko pridit. Originalov od leta 08 ne proizvajajo več, edino kar je še "on stock".
Sam se ubadam z 19GTi, slovenskega porekla, pa počasi prihajam do zaključka, da edino smiselno se je lotit generalno vsega od a do ž - karoserija, podvozje, motor, klima... Vsakič ko nekaj popraviš, se pokaže naslednja napaka..  
Je pa tako, da eqvivalentnega avtomobila BXu niso še naredil - hidravlika, zmogljiv motor, okretnost, udobje!
Hja, dougcajt mi je ja...

Citroenovc

Citat od: michoBX;74182Je pa tako, da eqvivalentnega avtomobila BXu niso še naredil - hidravlika, zmogljiv motor, okretnost, udobje!

Ja BX je meni še 28 let po uradni predstavitvi pravi mali prostorski čudež.

Udobje je bilo na vrhuncu. Motorji so bili za tiste čase dobri. Še danes je avto prav poskočen (je pa res, da veliko tudi zaradi zelo nizke teže). Okretnost je pa prva liga.

To pa nisem vedel,d a so z '08 ikinili proizvodnjo rezervnih delov :( Jeba.
OK

LP
Primož

zlikovski

Ja ko končajo z proizvodnjo določenega tipa vozila, ti zagotovijo dele deset let, potem naprej pa edino če se kaj najde v skladiščih, pa to gre kar hitro v promet, potem pa še ostane odpad.

Gox

Citat od: Citroenovc;74088Kot zanimivost - na zadku mu piše 15RE. To je bila v drugi polovici 80ih pri nas v YU ena taka zanimiva oprema.

Kot zanimivost še to - BX na Lamyjevih fotkah ima pokrove platišč od opreme TZ.

Tudi pri nas doma je pred 20 leti kraljeval BX. Rdeč, 15RE ... kakor se spomnem, je mogu bit letnik 86-87 (nekaj takega imam v glavi) opreme pa ni imel nobene ... ročne šipe, ročno zaklepanje, brez šibedaha ... niti desnega ogledala ni imel ... šel pa je lepo, oče je bil z njim zelo zadovoljen.

(prve el.šipe doma smo dobili z mojim Ax-om, prvo centralno zaklepanje v Zx-u in prvi servo volan in klimo v Xsari :-))

Foto1:  redka fotografija našega Bx-a (april 1993) Slikano pri bratrancu v Nemčiji.

Foto2,3,4: BX, ki je že par dni parkiran ob cesti v Seči.

Je to original barva? Drugače je mu piše zadaj BX 19D.

Citroenovc

U hudo - serija 1.

Ja je original barva.
OK

LP
Primož

Lovro

Samo zadnji odbijač je že od nove serije. Ampak te prve serije so že tako redke, da so zanimive za videti v kakršnemkoli stanju. Na Vrhniki ima nekdo tudi rdečega prve serije, je prav zanimiv za videti.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Citroenovc

No če si že ravno izpostavil - sta kar oba odbijača od serije2.
OK

LP
Primož

Gox

Še en naključni, polovično predelan BX v Parizu.