2cv in vinjeta

Začel/a Brave, Julij 01, 2008, 02:43:09 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Brave

Èe se striktno držimo navodil na vinjeti, nam zastre kar nekaj pogleda na že tako majhni prednji stekleni površini od spake.

V Švici se vinjete limajo na sredino vetrobranskega stekla , tam zgoraj
pod retrovizorjem.

Kaj menite vi dragi spačkisti?

neyc

spoštuj zakon... če boš pa kaj zbil pa se pritoži na državo.. je v modi zdaj... ;)

garac

ja pri ogledalu oz za njim bi bilo bolje. Kaj moreš, saj bo šlo, spodaj levo recimo, da bo ok.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Xandrej

Eni ste trdi. Glej na zadnjo stran vinjete je določena po zakonu lokacija kjer morat le ta bit zalepljena. Se pravi zgornji levi rob pa nikjer drugje... Ne vem če je kje kaki avto ki mu to paše ampak jebat ga... tako je in tako mora bit... Boš plačal 300€ najmanj ker ni na pravem mestu... Pa navodila je treba brat.

garac

tudi drugi ste trdi in ne preberete, kaj je kdo napisal. Brave: Èe se striktno držimo navodil na vinjeti
Vsem nam je jasno, kaj piše v navodilih, le vprašal je za mnenje, kaj si mislimo o tem. Spaček pač nima tako velikega stekla, kot recimo xantia, xsara ali C5 in je nalepka lahko moteča
[SIGPIC][/SIGPIC]  

dyfan

Mene pa muči še nekaj drugega.

Glede na majhno število kilometrov, ki jih naredimo s starodobniki po avtocestah, se marsikomu vinjete ne bo splačalo kupiti. Bomo pač morali "uživati" samo po navadnih cestah.

Mislim, da bi bilo spodobno, da bi imeli starodobniki pri vinjetah popust (kot pri zavarovanju). Èe pa poleg manj avtocestnih kilometrov, ki jih naredijo, upoštevamo še manjša vetrobranska stekla pri starodobnikih, kjer nalepljena vinjeta zmanjšuje preglednost (varnost), bi bilo najbolje, da bi bili starodobniki oproščeni vinjet.

Zato - če še ni prepozno - predlagam lobistom in tistim, ki imate ustrezne funkcije ali zveze, da dodate še kakšen argument k mojim in, lepo prosim, v akcijo.

Stvar morda izgleda na prvi pogled odštekano, vendar to ne bi bilo najslabše, kar je bilo kdaj pri nas sprejeto. Seveda pa naj povedo še drugi lastniki starodobnikov svoja mnenja o tem.

Lep pozdrav vsem
Lep pozdrav!

garac

@dyfan se strinjam, na npr. nizozemskem so oldiji izuzeti pri raznih plačilih, menda celo pri zavarovanju, ampak pravi oldiji, žal ima pri nas že vsak golf I certifikat in se vozi na kurilca od zidanice do zidanice.
[SIGPIC][/SIGPIC]  

dyfan

@garač, podeljevanje certifikatov je pa problem, ki ga ne razumem - ali obstaja sploh kakšna selekcija pri tem. Bojim se, da se na ta način zgublja ugled starodobnikov in starodobniških institucij. Upam, da se s tem ne bo zapravil še zavarovalniški popust.

Ampak, to je že druga tema. Jaz sem še kljub vsemu za oprostitev vinjet.

LP
Lep pozdrav!

dvorjan

Jaz sem pa danes dozivel drugacno presenecenje z vinjeto. Zal negativno. Od odlepljenju s folije, se je vinjeta strgala! Ja, strgala se je. Pa sem jo odlepil tako kot ze 40 vinjet pred njo (ja, v 10 letih sem nalepil ze lepo stevilo avstrijskih, madzarskih, tudi svicarsko vinjeto, pa se mi to se ni zgodilo).

No, skok z racunom nazaj na bencinsko postajo, kjer sem jo kupil, ni pomagal. Ozr. tudi po klicu na stevilko z informacijami, so me napotili direktno na DARS. Kako se bo pa tam izteklo, bom pa porocal jutri, danes popoldan se mi v vsej gneci res ni vozilo na sedez DARSa. Samo ne razumem jih - kaj ce se to zgodi cloveku v Bovcu ali Beltincih - naj se prepelje pol Slovenije zaradi njihovega sparanja pri materialu. Ja, sparanja - tako tankih vinjet nimajo nikjer ...

Stala. Jebes vinjete. Bom pa znorel, ce bom moral novo kupiti.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

dvorjan

Pa se slikovno gradivo ...

Nesreca res nikoli ne pociva ...

Citroenovc

Dvorjan - ENAKO se je zgodilo mojemu očetu - se je takoj pritožil na DARS - mislim, da je važno, da imaš shranjeno ono podlago s katere si jo odlepil in račun - potem ne boš imel problema, tudi če bi prilepil "sestavljeno" ...

Njemu se je pa razpolovilo (no razdve/enotretjinila) ko je del nalepke že bil prilepljen na steklo ...

//e pazi to državo - sem ravnokar vprašal, kaj so mu odgovorili:
"Oni NISO krivi in naj kupi NOVO. Ta pa je neveljavna"

//mimogrede - baje da so pred par min pri poročilih povedali, da jo lahko nalimaš praktično kamorkoli ...
BANDA.
Jaz jo imam pa že nalepljeno "prema propisima" in mi najeda, ker mam zdaj levo zgoraj nek "flek" na vetrobranu v vidnem polju ...
OK

LP
Primož

dvorjan

Moja vinjeta sipe se povohala ni. Me prav zanima koliko nas je takih primerkov ... Jutri jih bom vprasal, ce krijejo tudi potne stroske - ceprav odgovor ze vnaprej vem.

neyc

zakaj pa jo morš imet... a se voziš po ac ponavadi.... za mojga je nebom vzel, kr grem sam čez križišče pri obiju pa na papeško al pa zavijem na tem križišču desno pa na prvi izvoz, kjer še ni potrebna... če pa kam greva s mojo pa tak s c2....

dvorjan

@neyc:
Za 2x 10 km dnevno po LJ. obvoznici jo rabim prakticno 5 dni v tednu. Potem pa tudi od LJ do Bovca bolj tezko pridem brez AC (se da, ampak ni niti najmanj prakticno). Da o tem, da se kot clovek peljem rad sem ter tja niti ne zacnem ... =)

@Citroenovc:
No, lepo da poves, da so ga zavrnili. Jaz se zlepa ne bom pustil odgnati, bom pa svojo mednarodno Press izkaznico s seboj vzel, pa tudi pomahal, ce bodo kaj prevec pametni.

neyc