Menjava motorja na AX-u

Začel/a andrej1, Junij 27, 2008, 08:41:04 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

pesjan

Citat od: Mike666;49624Po par testih me zanima če je kaki mojster ki bi mi računalnik malo pošlihtal da bi to palilo.
Ker zaj moram malo čakati da se motor segreje da pol lepo laufa. drugače ni problemov.
Samo za nastavitve računalnika bi rabil majstora.

evo mi smo zdaj sestavili zadevo :D prej ni blo časa:D naredili smo vse isto kot ti, in vžgal je v prvo :D zdej problemi so pa naslednji, da normalno laufa se more segret pa na nizkih obratih dela kot traktor, komaj da sploh laufa. drgač na visokih obratih gre pa ko svinja in trže gate :D

Pyr0Beast

Prosti tek pri mrazu je treba poštimati. Èe je dizel poglej tudi žarilne svečke ali so vse v redu.
Vse kar rabi activa je 4x4 in dodatno roèno na zadnji par koles :)

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...

cxfranc

Z malo treznega razmisleka ugotoviš, DA NI DIZEL.

cxfranc

in žarilne svečke potem, ko motor enkrat steče nimajo nobene veze več in so not samo kot čep.

Pyr0Beast

Žarilne svečke, ko, če motor lepo steče res nimajo veze. Èe pa ena ne deluje in se mašina vrti na tri bate, kadi huje kot star traktor pa imajo še kako veze.

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...

cxfranc

če ena ne deluje, motor ne steče lepo, se strinjam, vendar po nekaj sekundah svečka ne igra nobene vloge več. Še enkrat pa dodajam, omenjati dizla na tam mestu je nesmiselno, ker avtorja teh dveh projektov NISTA VGRADILA DIZLOV.

ukituki

fantje naj se vam pridužim pri projektih podobnim vašim. imel sem ax 1.4D nato je motor šel k vragu, doma pa je v kotu stala mašina od zx 1.4 brez ajnšprica. tako da sem malo pogledal tole temo in se odločil za poseg. vglavnem operacija je bila ZELO uspešna, vendar rabim malo vaše pomoči da bo tudi do popolnosti odlično in dokončno izpeljana. se pravi vgrajeno imam naslednje motor zx 1.4 na fergazer, menjalnik od 1.4D zaradi priklopa ročic in krajših ter odzivnejših brzin ter priklopa ročice nanj. vendar je mojster ki je jemal motor iz zx-a pocvikal kable in sem se jaz mučil to 3 ure da sm skp dau je to prižgalo ampak se noče več ugasnit tudi če ključ uzamem ven iz ključavnice motor še naprej lepo teče. tako da ga moram dat v 5-brzino in spustit sklopko ( dobr da bremze delajo:D ). in še dizel je imel samo nastavljiv zavg, ta motor pa ima ročnega pa me zanima če kje pri komu leži zajla za zavg da še to uredim ker imam manjše probleme zjutri pri vžigu pozimi bo pa še huje :S se pravi če bi mi kdo lahko nekako pomagal okoli elektrike in okoli zajle bi bil zelo vesel :D al pa če ma kdo tak motor k ni ajnšpric da bi jst to mal primerju pa zrihtu isto pr seb :D

Pyr0Beast

Dizel se ugaša z zapiranjem selenoida, bencinar z izklopom vžigalne tuljave ali pa zapiranjem lopute.

ukituki

ja že že samo če mi nebi gospod ki je jemal iz zx-a motor ven porezal stran konektorje, bi jaz samo priklopil pa bi to mogl delovat a ne?? kr mam tm zdej ene tri kable k mi visijo pod haubo k nevem kam jih priklopit :S sej to je isti k... kot pri ax-u benzinarju ki še ni na ajnšpric vrjetno?? ma to kdo ??? :D

pesjan

Citat od: andrej1;37789Zdravo

Mene pa zgolj iz radovednosti zanima če menjam mašino na mojem ax-u kaj bojo potlej porekli na tehničnem pregledu? A rabiš homoligacijo al kaj?No če keri ve oz. ma izkušnje s tem mi naj prosim sporoči.

Hvala

Ma ne bojo sploh opazil :D sej je mašina čist ista na pogled, cifr na mašin pa noben ne gleda. just do it

Mike666

evo moj še dobi servis pol pa na registracijo!

Mike666

malo fotk skoraj fertik projekta.
Zaj mam že enega Zx-a bereit da se še lotim zamenjave pest in bobnov na 4 šraufe. pa par malenkosti. Ampak tisto počasi.

pesjan

Citat od: Mike666;58223evo moj še dobi servis pol pa na registracijo!

naš tud laufa na polno, sam mi ga imamo sam za po gmajni :D

zdej nas pa mika nov projekt, ax 1.6 (mašina od P306)? bi šlo? :)

garac

menda je malo kriza s prostorom, že ispušni ror je precej zajetnejši, sem  pred leti spraševal torota, je rekel, da to ne gre, vsaj tako vijak na vijak ne
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Mike666

Jap je kar velika predelava potrebna.
Že hladilnik se mora ven preselit ker je res zelo malo placa!