Avtodomi

Začel/a garac, Februar 24, 2007, 09:59:13 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

garac

Tale potovalnik je sicer izdelan na prvi seriji malega in okretnega dostavnika, morda se lotijo tudi predelave nove generacije. Je plod Domačega, torej Slovesnkega znanja. Izdelek sicer ne prihaja iz svetovno znane novome?ke Adrie, pa? pa iz podjetja Sipras. Test z njim so opravili pri avto magazinu
:emot167: .
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

garac

kot kaže bo tudi novi troj?ek slučil vse vrste predelavam. Tole je sicer peugeot, a ?e ste zelo navezani na določeno blagovno znamko vam verjetno enako opremijo tudi fiat ali citroen
[SIGPIC][/SIGPIC]  

boga

Nekaj tekega bi človek tudi imel. ?e 30 let do penzije
Tistega lepega dne bo C4 picasso parkiran pred našo teraso.

Citroenovc

Tale Siprasov izdelek je ENKRATEN - sem bil večkrat tam, ko je ?e nastajal prvi (pra)model - po naročilu stranke, ki si je šelela svoj nekaj let stari Jumpy spremeniti v potovalno-počitničko vozilo .... No saj zna bit, da je to točno ta ...

JAz sem "dol padel", ko sem videl, kako so re?ili par zadev ... noro ... minus je bil le v tem, da je takrat kazalo, da ne bo tak AD nič bistveno cenejši od takega, narejenega na "pravem" kombiju ....
OK

LP
Primož

Citroenovc

Gaši me je poprosil, naj malo razkrijem, kak AD nastaja pri nas doma ....

Uff, bolje da si grem po kavico, ker bo tole nekaj tipkanja ...
... je treba razkriti malo zgodovinskih dejstev ....

Bilo je '88, ko se je zdru?ba nekaj prijateljev (dva med njimi sta bila moja star?a) odločila, da si omislijo svoj AD - na koncu se je rodil prvi v ex-YU sestavljeni Adriatic 610 na osnovi C25 z 2500ccm 75KM zanesljivim dizlom. Adriatici so se drugače takrat sestavljali v Belgiji ...
Z njim smo prekrižarili lep del Evrope ... Bil pa je to klasi?en integrirec (z vsemi pozit in tudi negat stranmi) ... bom poskeniral kake fotke pa prilimam ob priliki ...
Potem pa se je kmalu po razpadu YU moj oče odločil, da kupi ?e ex-slučbeno Adriino prikolico - 450Q - "jaj?ek" - ki jo je v roku cca leta totalno razstavil in obnovil ... in nenapovedano prodal, ker mu je kolega težil, da jo mora pod muz imeti ... in je kupil naslednjo Adrio - malo novejši "jaj?ek" - in ponovil vajo ...
Nekje na prehodu v Millenium smo prodali AD in ?e vedno imeli 2. obnovljeno Adrio ...
In šlahtnik nam je ?enkal svojo Brako - ki je doživela zgodbo prej?njih dveh Adriinih jaj?kov - oče jo je predelal in dodelal do neprepoznavnosti - in prodal nekemu lastniku BX Evasiona (mislim pa da ne obstaja niti ena fotka doterane verzije :( ) ...
Zakaj je prodal Brako? Ker je vrgel u? na poljsko plastižarko - ki se mu je zdela super projekt za potrenirat sposobnosti samogradnje notranjosti prikolice z nule ...
Bom tudi te fotke naredil in objavil - ker je naredil fantasti?no "popotno" prikolico ...

No torej - trenutno stanje cca 3 leta nazaj - 2 prikoli - velika Adria in mala poljakinja ....
Ampak to ni to .... AD je le AD, kajne? ;)

In je nabavil cca 1 leto star Ducato 2.3JTD (sedaj je to prej?nji model). sam sem navijal za Jumperja - samo ga v nekaj mesecih, kar je iskal - ni bilo niti enega po sprejemljivi ceni :(
In se lotil - AD ima tako noter ?e nekaj časa vsa okna, vso izolacijo in kupljena je ?e čisto vsa oprema (hladilniki, gretje, stranič?e, ipd) ... samo volja in čas za dokon?no monta?o in izdelavo nekaj kosov pohi?tva manjka ... pravi sicer, da bo letos fertig .... jaz mislim,da je dober vsaj ?e do poletja 2008.
Malo se je zaustavilo na nekaj uporabničkih idejah in rešitvah - ker ima(mo) precej izku?enj iz uporabe in izrabe AD v praksi - pa mu ni všeč niti ena komercialna rešitev ... pa potem tuhta svoje rešitve ....

Bom en dan vzel fotki? pa malo pofotkal zadeve ... oz poskeniral kake fotke 610ke ...
OK

LP
Primož

garac

Super, saj je vseeno, ?e je fiat. A klimo ima vgrajeno? Komaj čakam slik.
Zadnji? se je ena ona mala poljska prikolica prodajala za 300?
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Citroenovc

Ne klime kombi ni imel ... to sem ga tudi jaz gnjavil ....samo on se ne sekira ...

ga pa zdaj peglam, da naj vsaj na streho da klimo za komplet AD ... mogoče se bo odločil ... vsekakor pa da vsaj naredi potrebno in?talacijo, ?e bo kdaj kasneje dograjeval ...

je pa dal tako dobro izolacijo, da je sam po sebi precej hladen ... ?e le stoji v malenkost sen?ke ...
OK

LP
Primož

garac

Koliko se je izpljunil za avto in koliko je recimo stro?kov do sedaj?
Za koliko oseb ga misli registrirat? 3-4? A imaš slučajno kako skico razporeditve? Postelja zadaj, kuhinja ob drsnih vratih?
Enkrat sem se potepal s prvo generacjo adria van, bila ?e za 3 razporeditev zelo slaba, čeprav je bil registriran celo za 4. In največja zamera motor 25d.
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Citroenovc

Mislim da je takrat za kombi od?tel dobre 3MIO sit ... koliko je pa ?e nato ?e plačal za vse preostalo - je pa njegova interna skrivnost, ki je noče delit z ostalimi - mislim pa da se Bliža podvojitvi prej omenjenega zneska ... oz ko bo dokončan - bo tam nekje ...

Mislim da ga dela v stilu 2+1 - ampak da bo reg za 4 - ker so noter 4 sedeži za vožnjo ...

Skice nimam.

Postelja zadaj pa dvignjena - da bo pod njo ?e kak "prtlja?ni prostor". Kuhinja pri drsnih, jeste ... stranič?e pa večje od standarda v tako velikih ADjih - aja - je pa mislim da cca 5,6m dolg in pa povišan Ducato ...

Motor je pa v tem primeru biser - 2.3 JTD ki "pobegne" marsikateremu osebnemu avtomobilu ...
OK

LP
Primož

saxovts

No na morju sem ujev tegale zanimivega kamperja

michoBX

Dobr je, d je pa tolk dolg pa nism mislu. To je ?e dal? kot jumpy al je nekje tam tam.
Hja, dougcajt mi je ja...

Jerry

Sem leta nazaj ko sem se ?e v Yugu vozil na DSF-ju gledal eno oddajo o avtih in je bil po moje kar serijsko narejen berlingo spalna varijanta. Ne spomnim se ve? tako dobro ampak vseen bom napisal kar se spomnim. ?e je bilo drugače pa me opomnite.

Ko si podrl omare si naredil dva leži??a, torej med dnevom si imel na eni strani omare(cunje so bile pripete s pasovi, ko si obrnil niso padle, naredila se je postelja) na drugi strani pa je bila mini kuhinja. Po mojem spominu je bila postelja kar dvignjena od poda avtomobila. Bilo pa je zelo všečno narejeno.
Zdaj ko tole pišem ne vem ?e je bilo ravno serijsko ampak tisti ki je to naredil se je zares potrudil. Lahko da je bil celo prototip in da je bilo to videno ?e pred  prodajo tega tipa vozila.
Danes lahko vsakdo poène kar hoèe. Kako pa naredi je pa vprašanje?

saxovts

ja talele je kar dolg  obstaja pa tudi ona verzija ki je samo znotrej preurejen

Jerry

Po moje sem jaz kratkega videl. Bil je res krasno zrihtan. Pi?uka takoj bi ga mel. Sam kaj ?e mi sedaj ko so potrebe čisto drugačne
Danes lahko vsakdo poène kar hoèe. Kako pa naredi je pa vprašanje?

saxovts

ne talele je bil kar dolg in res lep