C5 Automatic

Začel/a ppirih, Maj 06, 2008, 03:56:23 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

ppirih

Kupil sem rabljen C5 ( avtomatske prestave), diesel, 2.0 HMI ,star je 3 in 1/2 leta. Poraba goriva na 100 km se mi zdi previsoka 8l/100 km. Vozim se vsak dan okoli 140 km. Kakšno porabo imate Citroenarji za podobno ali enako vozilo ?

LP

Pavel Pirih

Gox

Pozdravljen,

sedaj na forumu imamo že vsaj dva lastnika C5-ke s takim menjalnikom, pa ti bosta povedala kako je s porabo.

Imaš limuzino al Breaka?

LP
Goran

Pjer64

Sem lastnik (14dni) dobro leto stare C5 2.0 hdi z avtom. menj. 6stopenj .
V soboto sem bil v Itali in sem imel porabo 6.8l/100.
V avtu smo bili trije odrasli deci in mladoletnik, vozil sem večino na tempomat in po predpisih, razen na sloveniki sem ga tu in tam pognal do 180.

marjank

Ljubljana - Brežice večinoma po predpisih  razen ,krakovski gozd 190km/h kratek čas
poraba 6,2l  samo mesto 9l

ppirih

Hvala za odgovore Citrosi.
Imam limuzino. tudi moj kolega ima enak avto samo različico s normalnimi prestavami, pa tudi pri njemu je poraba okli 8 l/100 km. Še to moram povedati, da sem v navodilih za uporabo ( poglavje varčna vožnja) zasledil podatek , da je poraba pri vožnji s hitrostjo od 110 do 130 Km /h za 25 % večja, to je pa skoraj natačno toliko kot bi bilo 6,4( iz podatkov v navodiluh) + 25 %. Jaz vozom po avtocestah 140 km/h.

Ne vem, bom zasledoval vaša sporočila

Lep dan

Pavel Pirih

Citroenovc

tole s 25% piše v vseh knjižicah, kar sem jih jaz prebral ... dosedaj se mi ni nilo potrdilo ... ampak je bil znotraj legalnih hitrosti prirastek minoren ...

Btw - ker močno razmišljam o 2.0HDi 100kW C5 - koliko je kaj vaše dolgoročno povprečje?

7l? Več?

Hmm - pravijo da z 1.6 110KM HDi C5ka pokuri dejansko tistih 5,5-6l ... kak da ga ta pol tolk več požlompa (ko govorite o 9l in več)?
OK

LP
Primož

dvorjan

Moj 2.0 HDI @136 KM pije malo manj kot 7 litrov na dolgi rok. No, z novimi in sirsimi gumami bo verjetno malce nad to vrednostjo.

Zna pa priti tudi do 6 l in skociti do 11l/100km. Pac odvisno od voznje.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Citroenovc

Za teh 7l se ti voziš kje? po soški dolini ali po AC ali kaj tretjega?
6l je potem kdaj? dolga relacija (ala dopustovanje)?
11l? Mesto?

Hvalim!
OK

LP
Primož

Xandrej

Ja pa to je 110 konjiski HDI 2.0

dvorjan

Citat od: Citroenovc;34961Za teh 7l se ti voziš kje? po soški dolini ali po AC ali kaj tretjega?
6l je potem kdaj? dolga relacija (ala dopustovanje)?
11l? Mesto?

Hvalim!

Za 7l je tedenska relacija Bovec-LJ in cca. 100-150 km med tednom po LJ.
6l je morje, ce grem res "na izi".

11l pa zima in mesto. Drugace je stroga mestna tam 8,5.

Citroenovc

aha,

se pravi realno za pričakovat je okrog 6,5-7l pri dnevni relaciji, ki jo imam jaz in pa po omejitvah ... imam par semaforjev LJ, ostalo odprta cesta, oz AC.
(malo cikam, da je novejši motor kake pol litra bolj šparoven) ...
OK

LP
Primož

dvorjan

Citat od: Citroenovc;35002malo cikam, da je novejši motor kake pol litra bolj šparoven ...

Zal to v primeru novejsega 2.0 HDI 136 KM ne velja, je kar pozresnejsi od starega 8v HDI-ja. Zato pa je 1.6 HDI toliko varcnejsi. 2.0 HDI popije tam cca. 20% vec od 1.6 HDI.

Citroenovc

A jebela.

No 1.6 HDi 110KM spije v XP na identični relaciji 5,5 poleti in 6 z zimskimi gumami in ob jutranjem odtaljevanju.
OK, cca 20% višja poraba za 2.0 motor, pa C5 je sicer težji, ampak bolj aerodinamičen - torej od oka bi to lahko prišlo 6,5-7l ... Bom videl (je rekel slepi ;-) ) ..
OK

LP
Primož

Pjer64

Èe ne boš imel pre težke noge boš imel nekje 7l/100 , 6.5l/100 boš pa težko videl.

Citroenovc

Jah kaj naj rečem - Megane CC 1.9 120KM DCi od kolegice - s katerim je ona imela povprečje slabih 7 - sem ji na relacijah spravil na 5,6-5,7 ... pa nismo bili ravno polži ... Tak da mislim, da znam bit nežen ...

Èakaj, tebi avtomatik break pije teh 7l? Ročni naj bi bil v tem primeru bolj šparoven (določeni avtomatiki imajo nižjo porabo od ročnega menjalnika) ...
OK

LP
Primož