C5 klasika vs hidravlika

Začel/a garac, April 22, 2008, 09:11:11 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Katera C5 III bo šla bolje v promet

lasièno vzmetenje
23 (20%)
idravlika
84 (73%)
e vem, me ne zanima
2 (1.7%)
aj je to hidravlika?
2 (1.7%)
IMAM MNENJA
4 (3.5%)

Skupno število članov, ki so glasovali: 120

Citroenovc

To, da je "kr neki". Ta avto je po cenikih tam proti 40k Eur - se šalijo. Narejen je zelo "poceni" - pač tak "čip filing" pusti.
Je pa verjetno to odvisno od dojemanja posameznika, kaj mu je še sprejemljivo za nek denar.

Vzorec pasa za ure na sedežih - to mi je všeč. Ampak ostalo mu ne sledi.
OK

LP
Primož

Jogador

Ma ne vem, jaz bi c5 kupil izključno samo s hidravliko, brez tega je vseeno, če kupim pežoja. Sicer ga še nekaj časa ne nameravam, tako da bo takrat ravno Mk III dovolj ugoden verjetno=) Samo če mi bo pa kakšen sprednji amortizer spustil, bom lahko kar avto menjal...

Se pa strinjam s citroenovcem, DS5 je za to ceno izredno švoh narejen, dejansko nimaš občutka, da si v avtu takšnega cenovnega ranga. Samo z "izstopajočo obliko" pač ne moreš upravičiti tako visoke cene.
Za primerjavo, DS3 se mi zdi precej bolj dodelan pa tudi oblikovalsko skladen avto, pa če ne kupiš res top opremljenega THP, ni tako drag.
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

DejanO

Citat od: Citroenovc;172117Ja samo kje pa imaš ti višji rang?

C6 je šel rakom žvižgat, naslednika ni. DS serija (kar smo dosedaj v Evropi dobili) je brez ...

V bistvu je zaenkrat v Evropi C5 najvišji rang Citroëna. DS5 je mogoče na papirju res dražji - ampak ko sem zadnjič videl izdelavo - je bolj na nivoju C4 notranjost. Z dodatki usnja.

Zanimivo, prav pri vseh raznih testih in pri novinarjih je bila zelo pohvaljena izdelava in materiali (npr. usnje je bavarsko govedo),...
Pri AutoBildu so celo omenili, da naj si nemška premium konkurenca vzame vzgled.

lp

pripopal sem avtorske fotke in avto se mi zdi čisto drugi notri kot C4!
https://www.facebook.com/#!/dejan.orovic/media_set?set=a.3764829116290.2133180.1143480409&type=3
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

Xandrej

Mene vse kar me moti pri ds5 je tam ko ni usnja oz po armaturki. Èe bi ga kupil bi dal preoblečt to te pa bi res zgledalo fensy šmensy

DejanO

Citat od: Xandrej;172141Mene vse kar me moti pri ds5 je tam ko ni usnja oz po armaturki. Èe bi ga kupil bi dal preoblečt to te pa bi res zgledalo fensy šmensy

je malo usnja nad števci, za doplačilo pa ne vem, če ima tako opcijo kot C5 III.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

Citroenovc

No vidiš - vse kar je na teh fotkah prestižnega - je usnje.

Oni "alu" med sedežema je res ena taka čip alu wanna be plastika za videt. Plastika armaturke je pa na nivoju avta ranga C4 ali Megane. Se pravi avta za 12kEur.

Stikala so spet iz ene take čip plastike.

Kaj pa pišejo testi - pa me niti ne zanima. Jih že vsaj 10 let ne berem več. Ker a če npr piše v testu, da je avto lep, meni je pa grd - pol je z mojim okusom in čuti kaj narobe al kako ...
Jaz imam pač druge kriterije za materiale - in takele dobiš v avtu ranga 15kEur.

V bistvu je mene DS5 noter zelo spomnil na Megana CC (prve generacije) ki ga ima dobra prijateljica. saj je polno opremljen. Ampak to je pa tudi vse. Ni tistega nekaj več.
OK

LP
Primož

Mike666

Bavarsko govedo phahahahhaha. Od kdaj pa je bavarska na kitajskem?

ModelJT

Ma saj če bi v ds5 hoteli dati hidravliko je ne bi mogli oz. bi bilo predrago ker je na bazi c4 oz. c4 picasso (se ne spomnim) narejen. Tisti avti iz DS linije, ki si bodo podvozje delili s c5 pa jo bodo imeli verjetno (DS6, DS9). Ali pa bodo kako zračno vzmetenje not uturili. Numero 9 koncept ima nek sistem za spreminjanje višine, se po slikah vidi, kakšen sistem pa je pa ne bi vedel.
[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

torej, jok ob ukinitvi hidravlike, koliko vas vozi hidravlično vzmeten c5?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Čojko

Alo, zdaj ob prihodu MK IV hitro pokupit zadnje, najbolje opremljene in najcenejše C5 MKIII s hidravliko po možnosti z Exclusive opremo.

rsm23

Èe jih seveda sploh dobiš v zglednem času. Mesec nazaj, ko je tastari menjal avto je imel v ožjem izboru C5 Exclusive limuzino. No takrat je bila zaloga v SLO praktično nična - ena Tendance limuzina in en CrossTourer. Dobavni rok za po naročilu pa konec avgusta, začetek septembra...

garac

še hujša zgodba je ta mali crosser
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

rsm23

Ja tistega se pa najmanj pol leta čaka... kot da je kak Trabant ;)

Prosurfer

Je to 100% ziher, da pri C5 IV hidravlike ne bo več?!

Xandrej

Ona dva ki sta kliknila da ne veta kaj je to hidravlika. To je to da ko vidiš fanta dekle ki ti je všeč in bi rad z njim, njo občeval pa ti hidravlika ne dela potem lahko edino njega ali pa njo s prstom nategneš :Hammer3: