Xantia 20 16v predelava plin

Začel/a garac, Februar 19, 2007, 03:29:54 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

tomaz555

Menda je ponavadi težava z deli za vzdrževanje. MENDA. lp

DS 21

Kolikor je meni znano so v Italiji  ugrajevali v Citroene BRC.

1. Kako zadeva deluje je ključen monter (jaz ?e vedno nisem povsem zadovoljen, ?e posebej, ko slišim za porabo 8-9 l isti motor . Lahko je pa vse kriva noga !
 2. Koliko časa vse skupaj deluje je pa drugo vprašanje. Npr. glede Lovata sem sližal da zadnji modeli niso najboljši.

Hvalijo predvsem PRINCE in LANDI RENZO. doplačilo od E-GAS-a  prva biv?ih 90.000 druga 70.000 sit. (Diva?a )

L.P. !

psihopat100posto

itak, da je glaven monter, kaj ti pomaga najdražji sistem ?e ga ne zmontirajo prav. No zadnji? ko sem bil v diva?i je čakala na predelavo tudi lepa bela DS-ka, boginja ni kaj.

gigo

Citat od: psihopat100posto;1610itak, da je glaven monter, kaj ti pomaga najdražji sistem ?e ga ne zmontirajo prav. No zadnji? ko sem bil v diva?i je čakala na predelavo tudi lepa bela DS-ka, boginja ni kaj.

Kje v Divači ta monter plinskih napeljav? Sej je to mišljeno na Krasu ne?
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

psihopat100posto

gigo

Citat od: psihopat100posto;1629Avtoplin-Servis
Gregorja ?iberne 7
6215 Diva?a
//www.avtoplin.servis.com

Hvala za info psiho. Bom mogu ga poklicat ker webstran ne dela.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

garac

@psihopat100% si mogoče naredil kakšno sliko DS, ali pa potek vgradnje ne tvojem stroju?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

psihopat100posto

je Siniča poslikal, samo ?e čakam da mi pošlje na meil, bom prilepil pol kako sliko sem. smo ju skupaj ovekove?ili. :)
ja stran trenutno ne dela, naslov pa je taprav.
lp

DS 21

Ko smo ?e pri plinu me zanima kdo, ki ga je montiral  ima urejen izklop pumpe goriva po preklopu na plin ?
Monterji tega večinoma ne delajo.
Hja, nova pumpa kar pride enih cekinov.

tomaz555

Odklop pumpe goriva? In kateri monter to dela ? lp

DS 21

Meni tega ni naredil, ampak me je poslal k avtoelektrižarju.
Si bom pa res to sam uredil. En močnostni rele priklopi? na plinski elktroventil, ?e bo potrebno pa ?e en časovni rele za zakasnitev izklopa pumpe.

Ne vidim razloga, da pumpa deluje ves čas, ?e kdo ga ...

mnenja dobrodošla !

tomaz555

Ni mi jasno, zakaj bi to storil. Tako imaš avto ves čas v pripravljenosti za vožnjo na bencin, v nasprotnem primeru pa ne. ?e ti bo zmanjkalo plina, ti bo avto crknil, razen, ?e boš zvezal tako, da ti bo v tem primeru elektronika naredila svoje. lp

DS 21

Bencinska pumpa je pr koncu- ?e kar fajn cvili. V izogib, da jo bo potrebno v prihodnjosti menjati...

Pumpe ne potrebuje?  nikoli dlje kot prvih  5 minut. Bi pa vezal tako, da ?e slučajno ročno preklopim  na bencin (ali ko zmanjka plina ) plinski dovodni elektroventil (takrat se ta  zapre zaradi prekinitve toka) izkključi  tudi  prekinjeni  močnostni rele pumpe ki  nato ponovno za?ne delati.  Pri preklopu na plin pa je proces samo obrnjen. Simpl ko pimpl !

DS 21

?e sprašuje? kdo uredi izklop pumpe, ne vem, nisem iskal.

Sem pa  ?e poizkusil brez časovnega zamika izklopa in ni ok.  Ker preklopi  na plin z  majhno zakasnitvijo (po odprtju plinskega ventila ), motor rahlo cukne. Je pa v teku izdelava preprostega  časovnega releja ki bo to uredil.

L.P. !

LuCit

Citat od: tomaz555;984A je kdo od vas doktorjev ?e kdaj videl avto predelan na plin, ali se celo z njim peljal (yugo od srtica v časih Milke Planinc ne ?teje) ? lp
Ta je dobra, moj stric v Srbiji ima novega yuga z vgrajenim plinom, dela zelo veliko kilomertov in pri?para dosti denarja. moč je sigurno manjša, toda ne bistveno! Jeklenke so varne, o tem ni dvoma, upal bi si trditi da bolj od navadnega tanka polnega bencina, so pa to itak posebne jeklenke in ne tiste za butan, ki jih imamo doma. So jih na oddaji na RTS-u celo za?gali v dveh katrcah pa niso eksploderale. Jih pa po moje bolje vgradijo "dol", ker imaj 100% ve? izku?enj. V jugecu ima pa napravo ferme Lovatto.