Novi Berlingo vtisi, vožnja

Začel/a garac, Marec 29, 2008, 10:10:26 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Xandrej

garac

@xandrej, kar se tiče zunanjosti je ziher kar pravi?, kar se tiče opreme tudi, samo nekatere stvari res ne rabim. Recimo posebej odpirajoče steklo zadnjih vrat, po vzoru brekov. Madona vrata imajo tono. Armarura bi bila lahko na sredini manj napihnjena.

@bramar, ta ki je bil na ogled je bil hdi90 in seveda ročni menjalnik

@?ojko, kot kaže bo first močno oskubljena različica obstoje?ega Berlinga, vsaj kar sem govoril z gospodom, ki je za razliko od hostes imel pojma o citroenh. Menda bodo le krilna zadnja vrata, v razstavnem je sicer bil hdi motor, a materijali so bili obupni, prednja stekla na ročni pogon, varnostna vreža le za voznika itd
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Čojko

Ah, daj Garač. A se zaveda? kje si bil na sejmu? First bo ?e dolgo zunaj in ko bi mu le tole kar sem napisal popravili jez osebno ?e dolgo ne pračam po drugem avtu.
Evo kaj bi si šelel: Serijsko avt. klima, lahko tudi dvopodročna, vse 4 airbage (so ?e, vendar citroen naro?a kampanjsko in jih ni), boljši modutop, radio MP3 s komandami ob volanu, tempomat, zatemnjene šipe, alu platišča (tudi to je ?e vendar podobno kot uno prej), ESP, ABS, boljša zvo?na izolacija, boljši in lepši notranji dodatki, ter oblazinjenje, in seveda za finič 1.6 HDI s 110KM.
Ma ne vprašam po drugem, ok lahko bi dali ?e navigacijo in elektri?na drsna bošna vrata.

garac

@?ojko se zavedam in zagreb?ki salon je definitivno precej na vi?jem nivoju, kot so na vsakih 5-10 let pri nas.

Osebno sem mislil, da bo z firstom tako, kot je s xsaro picasso, veliko avta za solidno ceno.
ZA enkrat imajo v ponudbi pri sosedih berlingo z opremo: X, Image, Multispace Plus, XTR(si ga pri nas kdaj videl v ponudbi) in posebno serijo Adriatic, ki ima serijsko  (2blazini, par drsnih vrat, dvi?nja zadnja vrata, paket plus, paket vidljivost, radio CD rds in meglenke z motrjem 1,4i za 97.520kn
Mimo grede, ker nekako nespo?tljivo gledaš na sosede, pri njih se dobi modutop.

Kot kaže bo z Berlingom First tako, kot je bilo z C15. Torej oskubljena, cenovno ugodna različica namenjena obrtnikom. Oprema se očitno, po besedah predstavnika Citroen HR ne bo obogatila, pa? pa oskubila.

Pustimo se presenetiti, bom pa? kupil nov first 14I (hdi se glede na kazni in ostale karakteristike, ter moje potrebe ne izplača), kot pravi ?ojko z bogato opremo za 9t?, pa kon?no bi tudi rabljenim padla cena. Torej, naj živi bogato opemljen First, ?e delam prostor zanj v garaži
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Čojko

Saj ne gledam nespo?tljivo na Hrvate. V bistvu so veliko boljši od Naših driskecev v Kopru. Zato pa sem tudi na koncu kupoval Partnerja in ne Berlingota, ker se je pri Peugeotu dalo veliko ve? izbirat. Pri njih je XTR, je Modutop, lahko izbirač barve in sedeže v notranjosti, lahko tudi naroči? tovarničko zatemnjene šipe, bočne airbage, itd. Za povrh vsega so bili konec prej?njega leta ?e celo nekoliko cenejši od Berlingota, kar naj Peugeot ne bi smel biti, saj velja pri koncernu PSA za presti?nej?e ime.
Kar pa je ?e večja neumnost je to, da imaš v KP centralno skladišče rezervnih delov za Citroen in Peugeot podro?ja nekdanje juge. Isti kosi so ponavadi pri Peugeotu cenejši in celo hitreje dobavljivi kot na Citroenu.
Aha, pa ?e nekaj o Hrvatih - recimo za Xsaro sem siguren, za ostale pa ne vem zagotovo. namreč pri starem 2.0 HDI motorju imaš Siemensovo in Boschevo elektroniko, ter z ali berz intercoolerja. Pri nas imajo 90 KM razli?ice Siemensovo elektroniko in brez intercoolerja, pri Hrvatih pa ravno tako z Siemensovo elektroniko vendar z inercoolerjem. Pri 110 KM različici pa povsod Bosch z Intercooolerjem.
Zdaj ko sem ?ipnil Parnerja bom najbrž montiral ?e Intercooler ali pa nek drug sistem (svetovna novost), ki vbrizgava vodo v sisnjen zrak in ga tako ?e bolj ohladi kot intercoooler. Zadev??ina se najbolj pozna v vročih poletnih mesecih in stiskanju v kakšen klanec, ko ti s segrevanjem motorja padajo konji?ki kot po tekočem traku - tudi do 30% lahko izgubi?.

Xandrej

Sicer ne vem zakaj bi pi?o bil bolj presti?na znama niti ne vem na osnovi ?esa. Brez zgodovine edini avto ki se jim je prodal je bila 206 in to je to... oldiji od Peugeota nič vredni pa nič...

Glede hrvatov je malo večji avtomobilski trg kot pri nas. Pri njih se stvar zašela razvijati kot pri nas rec. pred 10 leti vsi po kredite vsi po nove avte. To se je zašelo in tukaj je treba prodajat... Pri nas je trg ?e nasi?en, glede kopra ko sliši? določene stvari človeku slabo rata in se vpraša ?e živijo v te galaksiji ali kje drugje... Ja deli za Peugot so pa res bolj poceni sem ?e iskusil. Enaka identi?na cinšpula za V6 je pri peugeotu 10? manj na servisu. Pa ?e 10 so jih imeli na zalogi citroen servisa 2 ki sem klical niti ene.

boga

@gox, garac, deyo super fotke, tudi meni se zdi, kot pravi xandrej eno svetlobno leto pred zdaj?njim berlingotom in seveda lepši kot nov kangu
Tistega lepega dne bo C4 picasso parkiran pred našo teraso.

Čojko

Kenguru je itak nagrau?n. Ta nov pa ?e toliko bolj. Kaj pa vem, edini normalen v tej ekipi se mi zdi VW Caddy LIFE, vendar je precej dražji. Star 1,9 TDi motor s 105 KM in precej izbirne opreme, boljši materiali, polavtomatska ali avtomatska klima, itd, vendar tudi cena nad 20 TEUR ubija - ne vem ali imajo kakšne popuste okoli 4000 do 5000 EUR, potem bi ?lo skozi.
Mah ne vem tile novi modeli so mi vedno bolj nagrav?ni. Trenutno se mi dopadejo novi Fordi, Audi, WV, Mercedes, večji Pe?oji (407 in naprej) morda ?e kaj, vsi drugi ta novi modeli pa mi večinoma ne sedejo ve?. Morda pa jaz hodim v leta in ne razumem ve? novih designov.

garac

@?ojko saj si se vozil z caddy life, a si pozabil, da je jajc od avta, ki ima zadaj pločevino namesto tapet, pa strop iz kartona (salonit plošče)
[SIGPIC][/SIGPIC]  

garac

zdaj smo podrobneje preizkusili novega Partnerja potničkega in tovornega, ki je imel spredaj po vzoru kombijev desni sedež za dva sopotnika.
Vtisi? Precej negativni, vsaj kar se tiče opreme in izdelave. Bo treba tudi pri novih modelih segat po bolje opremljenih. Dodatne plastike naredijo "avto" drugače je bolj vag kot psa
[SIGPIC][/SIGPIC]  

garac

evo, nekaj slik Partnerja, ki je opremljen nekoliko bolj osnovno. Moti recimo, podno?ja sedežev so gola pločevina, zadaj močno spominja na vw, saj je C stebri?ek povsem gol, brez obloge, ni raznih predal?kov (recimo pod seedežem) tepihi in obdelava so na nivoju saxo-ja izpred 10 let. V potničkem peugeotu je bil namontiran bencinski motor.
[SIGPIC][/SIGPIC]  

garac

tovotni berlino oziroma partner imata po novem lahko nameščeno spredaj tudi klop, tako, da se lahko v kabini pogojno peljejo trije, morda bi se tudi štirje. Nam bi uspelo, dale? verjetno ne, je pa bilo kar precej smeha.

Zahvala prijaznemu osebju na razstavnem prostoru podjetja Peugeot, nekaj besed smo okvirno spregovorili tudi o cenah. Mi bomo seveda počakali na popuste
[SIGPIC][/SIGPIC]  

bramar

Ha, ha, zadnja slika partnerja je pa za nagrado ... :emot15: bi moral biti partner na obeh straneh precej ven izbošen ...

deyo

Citat od: bramar;33501Ha, ha, zadnja slika partnerja je pa za nagrado ... :emot15: bi moral biti partner na obeh straneh precej ven izbošen ...

Ja prav imaš @bramar. In to vse zaradi @Gox-a, ki se je takole lepo razkomotil na sredini :emot177:

:AngelPray:

Gox

Sem mislil da me bo razneslo od pritiska :-)

Ja pogojno bi mi trije naredili kak krog, samo menjalnik bi mogu jaz na sredini upravljat.

drugače pa je osnovna izvedba Partnerja kar pomankljivo narejena. Oziroma v določenih predelih, se pravi vidi da mu nekaj manjka.

Tri sedeže v prvi vrsti bi mogli obvezno ponuditi v kombinaciji z avtomatskim menjalnikom, tako bi srednji potnik pridobil prostor za noge.

Lp
Goran