?ival v vozilu

Začel/a garac, Marec 05, 2008, 11:34:19 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

garac

V eno od tem sem videl, da ima kar precej članov Domače ?ivali. Ali jih kdaj preva?ate v avtu in ?e, na kakšen Našin. Jih daste v pritlja?nik in imate pregradno mre?o?
Jih prive?ete, Ali so preprosto na sedežih, kot lahko večkrat vidimo
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Mike666

Ja to tudi mene zanimaš
Mam plan nabaviti psa pa bi ga rad tudi vozil v avtu!
S tem da si nebi rad osral zadnje zice  ker nimam karavana!
se pravi da bi mogel nabavit tisto prevleko za zice in mre?o da bi dal za sprednjimi sedeži!

Gox

Velikokrat opazim male pse (tam do enih 50cm) ko se med vožnjo kar po avtu sprehajajo, malo po polici zadaj, malo spredaj in podobne.

Skrajno neodgovorno, da tako skaže po celem avtu in napada vse mimoidoče na plo?niku.

Ko smo ?e imeli labradorca, smo ga prevažali v Breaku (Zx), zadaj v prtljažniku, brez mre?e. Pes je bil miren, večinoma je sedel in opazoval okolico skozi zadnje steklo, ali pa kar spal :-)

LP
Goran

garac

@gox, je pa kriza, ?e se zaleti?, pa te pes ki prileti od zadaj ubije, ali se ti razpacka na sprednje steklo
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Gox

To je res, 30kg te?e ki prileti od zadaj ni malo.

Zato je mreža, oziroma ograda nujno potrebna.

staffy

?ivjo!
Doma imava s punco angle?kega staffordshirskega bullterrierja (bom slike poslal na drugo temo).
Kadar se vozi v avtu ima box v prtljažniku, ki paše v avte tipa clio, saxo, c3 ... Res je sicer, da box zavzame cel prtljažnik, je pa toliko bolj varno. Pes mora obvezno biti v zadnjem delu avta, najboljše da v prtljažniku...tudi zaradi svoje varnosti.
Box lahko vzameš ven in ga pes uporablja kot začasno hišico kje na izletu, ?e je treba ...
Za mre?o se nisva odločila, ker bi drugače po?ve?il vse stvari v prtljažniku, vključno s prvo pomočjo in trikotnikom.
Box je stal cca. 70 eur, je iz plastike in izredno lahek, tako da prenašanje ni problem. Dobi se ga pa v vsaki trgovini za ?ivali.
Edina stvar, ki me skrbi, je nalet vozila od zadaj. Takrat od psa ne bo ostalo kaj dosti...
SPEAK WHEN SPOKEN TO

CitroDS

Sicer redko preva?am, ?e pa ?e pa dam v kapno od pov?tra in na sprednji zic, male ga pa v prenosni terarij.
Kosmate ?ivali pa nimajo kaj iskat v mojem avtu, razen ma?ke na dveh nogah.

lp
:Red-Wink://WWW.CITROENAR.EU :Red-Wink:

Gox

Box za prevoz psa je mogoče ?e boljša izbira, kot pa mreža. Sicer je pes bolj zaprt, je pa manj dela z njim oziroma čiščenjem avta.

Pa lažje ga je odstraniti iz avta ven. A se box kam pritrdi na dno prtljažnika?

Lp
Goran

psihopat100posto

jaz mam psico skoz v avtu, na zadnji sedež deka in to je to, treba je pač malo bolj pogosto posesat dlake ven. Glede varnosti, če kupiš oprsnico za psa dobiš zraven ponavadi ?e dodaten pas, ki ima na eni strani priklop za ovratnico na drugi strani pa priklop za varnostni pas v avtu, tak da jaz to uporabljam. Boxa ne uporabljam ker vzame preveč placa, če bi mel karavan pol mogoče, samo bi mi pol mala tulila skoz verjetno,ker se je navadila na sedežu vozit.
lp

P.S. Ko sem mel Xantio par mesecev se nikakor ni mogla namestit med vožnjo, zdaj ko je spet v XM-u pa ni problemov, 2 km in ?e spi! Mala je razvajena! :BigThumbs:

CitroX

Jaz ?ivali ponavadi preva?am  globoko zamrznjene v polivinilasti vre?ki v ko?ari v prtljažniku. Nikoli ni težav, samo na dalj?o vožnjo pa te?ko vzdržijo.

:emot5:
- Ni težko biti svetovni prvak, èe živiš v svojem svetu. -

staffy

Boxa se ne pritrdi. Na strani, kjer je sedež, je nagnjen, tako da se res prilega z vseh strani in je relativno fixen.
SPEAK WHEN SPOKEN TO

Francl

Karavan je zakon za pse. Nikakor nebi maral, da mi pes skaže po zicih. Honda se je v Xantiji vozila kar brez mre?e in nikoli ni bilo težav. Je pa res da se to ob karambolu lahko nevarno. Zdaj v petki je original mreža, ki se zvije kot rolo in jo namestim, ?e se spomnim.
:Hammer3:

deyo

Varen prevoz ma?k in psov

Gox

Danes sem čakal v križišču na pasu za levo zavijanje. Z moje desne je pripeljala mlada punca (blond) v sivi C3-ki in zavijala levo ... velika škoda, da je nisem uspel slikati.

Zraven je imela še sopotnika, na kolenih pa belega psa.

Neki kosmati pes je veselo skakal in silil z glavo skozi vozničino okno, ona pa je vrtela volan s psom v naročju ... :argue1:

Kaj vse vidimo na cesti, take je za kaznovat.

Lp
Goran

hadei

Da je pa tebe imela med nogami, bi se pa klinac bunil....
[SIGPIC][/SIGPIC]