Prenova Dyane

Začel/a zrime, Marec 03, 2008, 09:57:27 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

zrime

Ker podobne teme nisem našel, sem naredil kar novo.
Sem nekje na sredini razstavljanja moje makine. Glede na to da sem na tem področju totalno nov (razen ?raufanje avtomatika) imam kup problemov in vprašanj za vas stare ma?ke.

Rahlo me grabi nezadovoljstvo pri vseh luknjah in rji. Ko bom zašel z odstranjevanjem barve jih bo pa ?e ve?.

Kako se odstrani volan in ročna zavora. Nikakor da pogruntam kakšen ključ rabim za volan. ročna mi je pa ?e tako našela ?ivce:Hammer3:, da sem jo skoraj odflexu.
Zaenkrat izgleda takole.

michoBX

Tale tema bo zate prav?nja, sicer se obnavlja spaček, drugače povprašaj kr tam, ima @janez precej izku?enj tudi z dianco...

No pa ?e link (pozabil včeraj...):

http://www.citroenar.eu/showthread.php?t=2108
Hja, dougcajt mi je ja...

garac

ročno le stisni in izvelci, seveda jo najprej v motornem predelu odklopi, nosilci ročne ostanejo na polici.
Volan tudi misli? na delu pod števcem, kjer so verjetno neke ?udne okrogle matice, ali misli? spodaj na pol?u?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

bizi

Zrime,mam Haynes manual za Dyane,2cv in Ami ?e bi ga skopiral.Javi se na ZS.
Bizi

zrime

No pa je šla ?kolka in motor stran od časije. Malo je pela flexarca saj je neki majster kar na šasijo privaril kos ?kolke.
Se mi je zdelo da je ročna kar letela iz nosilcev. Vsaj včasih je. Zatakne se mi zob in del, ki je spojen nanj za nosilec in tudi z večjo silo ne gre narazen. Se mi zdi, da mi bo prišel prav en "konkreten kladu". Samo da ne naredim prevelike škode.
Glede volana so pa res ene ?udne matice. Noben ključ jih ne prime. Sem nekaj sližal o posebnem orodju?
Trenutno se pripravljam na razdiranje amortizerjev in rok.
Razstavil jo bom, ?e jo bom pa tut nazaj skup dobil:emot89:

zrime

?e ima kdo kakšno info. o dobrem nakupu manj?ega MAG/MIG varilnega aparata in jeklenke se Priporočam.

janko1

?e mislim pravilno in sklepam iz lastnih izku?enj  imaš težavo odstranit ohišje klučavnice za v?ig in cev (vodilo volanskega droga) od karoserije. To je pritrjeno z objemko in  na zgornji strani aluminjasta  "ploščica" v poglobljenem delu so matice M7 ki imajo oz. so imele povišano glavo, ki  so se verjetno ?e odlomile v tovarni (varovanje pred nepridipravi), ne preostane ti drugega, kot, da na delu, kjer je konusna alu podlo?ka prere?e? objemko, ko sem to storil jaz. pri mojem spa?ku so ?e sicer bile glave matic, vendar se mi je ena pri odvijanju odlomila. Glej sliko!!!

Aja ?e to, obnavlja? spačka ne dyane.:emot112:

zrime

Citat od: janko1;30860?e mislim pravilno in sklepam iz lastnih izku?enj  imaš težavo odstranit ohišje klučavnice za v?ig in cev (vodilo volanskega droga) od karoserije. To je pritrjeno z objemko in  na zgornji strani aluminjasta  "ploščica" v poglobljenem delu so matice M7 ki imajo oz. so imele povišano glavo, ki  so se verjetno ?e odlomile v tovarni (varovanje pred nepridipravi), ne preostane ti drugega, kot, da na delu, kjer je konusna alu podlo?ka prere?e? objemko, ko sem to storil jaz. pri mojem spa?ku so ?e sicer bile glave matic, vendar se mi je ena pri odvijanju odlomila. Glej sliko!!!

Aja ?e to, obnavlja? spačka ne dyane.:emot112:

Obnavlja se dyana letnik 77. Originalno je bila oran?ne barve.

Na sliki pa je volan starej?e izvedbe. ključavnico sem odstranil in zraven so vijaki, ki pa imajo glave zstavljene v kovinsko plo??o in jih je treba odviti z spodnje strani. Ker pa so na spodnji strani kekakšne nenormalne matice mi jih ne uspe odviti.

zrime

Citat od: bar;30694Zrime,mam Haynes manual za Dyane,2cv in Ami ?e bi ga skopiral.Javi se na ZS.
Bizi

Zelo rad. :BigThumbs:

garac

torej ne poznate koga  ve??ega varjenja, bi vam lahko vozilo obnovil mizar

Diana Woody
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

sušo

Tale Woody je custumcustum. Je break je lesena pa ?e zadnja vrata ma sam na eni strani.
Hudo

@zrime A si dubu Haynesa?

zrime

Ne bi bil pa zelo srečen ?e bi ga. In ?e zmeraj nisem snel volana.
čakam prasti čas in lepo vreme da po??etkam podvozje. Mislim da bom rabil tista valja na amortizerjih v katerih sta fedra noter. Je en ?e čisto rjast.

janez

zdrao

Za tiste matice boš rabu en poseben ključ. Lahko si ga narediš sam. Ni enostavno gre pa. Crknu mi je net pa ti ne morem narisat, bom pa probal napisat.
Te dve matice so v tovarni odlomnjene. Evo en tak opis orodja ( če bo kdo razumel naj nari?e).Vzami en natični ključ (gedora), ki ima notranjo luknjo enakega premera kot je zunanji premer vijaka na katerem je matica (ključ zato ker je kovani materijal in je tr?i kot matica). Ko si izbral tapravega in se odločil da ti ga ni ?koda uničit vzami brusilni stroj in zbrusi levo in desno pod kotom 45 stopinj, tako da dobiš na vsaki strani luknje po en oster zob. Nato ključ nasloni s tema dvema zoboma na matico in z mizarsko spono stisni na   matico tako da se tista dva zoba vtisneta v robove matice. Ko si dovolj globoko snemi mizarsko spono in vzami račno , nanjo natakni zbru?en ključ, vstavi nazaj v tisti dve zarezi na matici in poskusi rahlo odtegnit.
če si naredil dovolj globoke zareze bo ?lo odtegnit, računaj pa na kar precej?ni odpor, ker je bila matica strojno privijačena in drži ko pes.

Upam , da si razumel ,kar sem napisal in veliko uspeha šelim, KE?A

bizi

Zrime zdajle sem opazil da mi ne delajo zs.Pokli?i na 031354904.
Bizi
@Ke?a pozdrav,vidim da si najdu domov.

janez

Citat od: zrime;30747Se mi je zdelo da je ročna kar letela iz nosilcev. Vsaj včasih je. Zatakne se mi zob in del, ki je spojen nanj za nosilec in tudi z večjo silo ne gre narazen.:emot89:

Na koncu hebla je z vijakom pritrjen ploščati podalj?ek, sej ve? kaj mislim. tega odstrani,pritisni na knof na heblu , ga potegni k sebi in ?e se konec zatakne na nosilec pod polico, stisni tisti dve ro?ki, ki ?trlijo iz hebla s prsti in ?e enkrat potegni.

?e boš pa vse skupaj kljub temu (bog nas varji) razrezal pa lahko novi hebl dobiš pri meni. boš menda edini, ki ga bo rabil.

lp Ke?a