Slike mašine razlike

Začel/a Diselzx, Februar 17, 2007, 03:45:34 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Damyan_vx

Tole je na moji ma?ini, da razložim:

Tam zraven pumpe je se neki mehanizem al ka ze in je povezan z ?tango na pumpo, tako da k stisnem gas, se tud tist preklopi (mislim da bi lahk blo za luft sam nism pa ziher) ker so neke ?rne cevi stran, mislim da se notri pojavi rahel vakum, nevem.....

Zvezano je pac, ker sem enkrat zjutraj šel v ?olo, in se je ?tanga dol snela, ker je bila ?e obrabljena, in se je zataknila, tako da nisem mogel stisnit gasa. Mislim pa da tud brez tega gre avto, sam nism ?e probal vozit, laufal je!
Pa sm potem najdu u kuferanu eno vezalko in nahitro zvezal, da je gor držalo, tako da sem prisel do Celja in nazaj, zdej pa je kr tako ostalo, ker mi ni uspelo dobit druge.

Diselzx

Lej sej zato sprasujem k jst pri svoji nimma te stangice in je kr spusceno dol;)...
na misu mi je padl da bi mogoce bilo za bolsi start al pa kej podobnga sam nimma pojma nej kdo pove ce se kdo zastopi bi prosu ...

visar

po mojem je "zauh" za diesel bosch pumpo. Naredi bogatej?o me?anico, kot pri bencinarju. Nekaj podobnega sem imel tudi jaz na Visi, vendar je bilo na drugem mestu... Jaz sem imel zajlo za gas od zgoraj, čisto na vrhu je bila ročica za ročno uga?anje motorja (diesel se pa? ugasni le s ukinitvijo dotoka nafre), na sprednji strani pa sem imel "zauh", povezan s mehanskim temperaturnim tipalom vode v motorju (bimetal).
______/\\______
______/\\______

deyo

bo kej tacga, ker sem jaz očeta vprašal, ki ima ZX (bencinarja) in mi je pravu da je to kar pravi visar.

garac

@deyo kakšn ZX ima oče letnik model?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

deyo

@garac 1.6i Aura Letnik 1993, 103.000 Km

Diselzx

Mene pa zanima kakšno funkcijo imajo tele stvari, ki so na sliki nahajajo so pa na zadku mašine, ki naprej pelje v avspuh...mal  sm pregledvol od druzga avtomobila slike pa je bilo priklopljeno pri meni pa ni n?..a je močno da imam polturboš
pa kakšno funkcijo bi imelo vse to a je močn da bi kej bol potegnil polj ?....

na prvi sliki mi ni jasn zakaj je una cevka zaprta pa zakaj ni nataknjena gor tko je bilo ze ko sm kupu..nism nc sam stimu..

druga slika je na zadku mašine
tretja slika vem da je pumpa smo pa ze neki razglablal o tem sam eno povezavo imajo vse te slike skupj...
tko mi zgleda kot kaksna turbina vse skupj sam dvomm da bi bilo to...

Diselzx

Tole je zx 1.9 disel monaco letnik 97

gregor

Citat od: Diselzx;12094na prvi sliki mi ni jasn zakaj je una cevka zaprta pa zakaj ni nataknjena gor tko je bilo ze ko sm kupu..nism nc sam stimu..

EGR ventil je odklopljen.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

garac

@ grega a ni EGR povezan z izpu?nimi plini, jih vrača nazaj ali kako ?e?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Hydraulic

No,ko ?e ?ebljamo o agregatih Zx-ov bom pa ?e jaz pristavil pisker?ek z vprašanjem. Kolega si je omislu Zx Auro 1.6 ali se mi samo zdi ali je res ta mašina presenetljivo podobna Bx-ovi 1.6!?
Zdrava pamet se še vedno smatra kot, najboljši nadzor stabilnosti avtomobila na cesti....

deyo

Citat od: Hydraulic;12449No,ko ?e ?ebljamo o agregatih Zx-ov bom pa ?e jaz pristavil pisker?ek z vprašanjem. Kolega si je omislu Zx Auro 1.6 ali se mi samo zdi ali je res ta mašina presenetljivo podobna Bx-ovi 1.6!?

To ne vem, sliko aure 1.6i pa lahko dobim.

Hydraulic

?e boš mel priliko pa "prpopaj" slikco motorja. Men se je na hitr zdela kot od Bx-a  samo enepar kablov elektronike bi stran vzel in "voila" Bx engine is here. Popravite me ?e se motim......
Zdrava pamet se še vedno smatra kot, najboljši nadzor stabilnosti avtomobila na cesti....

gregor

Citat od: garac;12447@ grega a ni EGR povezan z izpu?nimi plini, jih vrača nazaj ali kako ?e?

Ja, skrbi za vračanje nekaj % izpu?nih plinov nazaj v sesalni kolektor, dokler je motor ?e mrzel. Zaradi tega se motor prej segreje, izgorevanje je prej boljše, torej manj onesNaševanja...
nekaj takega..
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

Diselzx

aha polj je ubistvu to bol namenjeno mančemu onesNaševanja in ni kaksn pol turbo pa to;( ?koda....polj je dobr da priklopim vse tole skupj?od boch pumpe une ?tangice in nataknem uno cevko gor....