C1 - nakup (svetovanje in pomoč)

Začel/a Luna25, Februar 09, 2008, 03:23:25 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Luna25

CitroJen

Luna25, kako si zadovoljna z njim po parih mesecih voznje? :)

Jaz ga nameravam narocit v roku 2 tednov - definitivno v juniju, ker so dali lustne popuste. :) Imam pa to "nesreco", da bom morala cakati nanj nekaj mesecev, ker imajo na zalogi samo neke rdece in sive, vse 5-vratne, ti pa mi niso vsec. :( No, bo jeseni toliko bolj veselo .. Upam. :) In takrat se bo tudi treba poslovit od mojega prvega - AX-a. *sigh*

Citroenovc

Hmm, tale lokacija (Lunina fotka) se mi pa zdi jako znana ... Jerovškov slaon? :-)
OK

LP
Primož

garac

@jenjen a si prva lastnica AX? Imaš kakšno sliko?

Misliš kupit 5 vratni C1 in s kakšno mašinco? 1.0by Toyota?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Luna25

JenJen definitivno mi ni žal, da sem ga kupila, res. Zdaj sem brez njega že cel mesec, ker sva s fantom malo zamenjala (njemu marjetice niso všeč), pa ti lahko povem, da je čisto zaljubljen v njega in je s svojim navdušenjem prepričal že kar nekaj ljudi. Res malo porabi bencina, mene edino res moti, da nima avtomatske klime, čeprav ročna dobro dela.

Èe ga boš kupila, boš sigurno zadovoljna! Lahko ti ga pa še malo poslikam znotraj, če želiš, ker ima tudi notranjost zanimivo.

Ja, pa sem ga res pri Jerovšku vzela, je bil najbolj ugoden.

Luna25

garac, kaj ni samo 1.0 mašina?

Pa obvezno vzami 5-vratno različico (ker se zadnjih vrat tako ne vidi, je pa res bolj praktično).

Se opravičujem za 2 posta!

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

CitroJen

Citat od: garac;36444Misliš kupit 5 vratni C1 in s kakšno mašinco? 1.0by Toyota?
Masina bo taka, kot si napisal. Kupila bom 3-vratnega, ker se bom z njim vecinoma vozila sama ali pa v dvoje, tako da v vecji meri zadnji sedezi ostajajo nedotaknjeni (kot je trenutno praksa z mojim AX-om), pa se mnogo lepsi mi je brez zadnjih vrat, ki drugace segajo do zadnjih luci. Privarcujem par 100 €, s tem pa lahko v jeseni se zimske gume kupim ...
Prvi lastnik mojega AX-a je bil prej 5 let neki tip, zdaj je pa ze 9. leto moj. :)

Citat od: Luna25;36549mene edino res moti, da nima avtomatske klime, čeprav ročna dobro dela.
Hvala za info! :D Sem izredno vesela, da je pustil tako +++ vtis! :D
No, meni bo klima v C1 nova pridobitev, ker sem pri (temnosivem) AX-u ze leta navajena prave savne v vrocih dnevih, tako da bo super, kakrsna koli ze pac bo. :)

Gox

Citat od: garac;36560@luna 25, kaj pa 1,4 HDI?

Sicer je v našem ceniku ni več, obstaja pa C1-ka z 1.4Hdi motorjem in 54 konjskimi močmi. (40kW)

michoBX

Se mi zdi, da se danes ne splača več kupovati dizla za tako majhen avto. Gorivo je dražje, v porabi pa tudi ni velike razlike.

Pa majhni avtomobili so mišljeni bolj za mestne vožnje, torej neke kilometrine ni...
Hja, dougcajt mi je ja...

dvorjan

Mah, jaz bi pa rekel, da v vsakem primeru raje C2 kot C1. Tudi ce naj bo C2 potem star leto dni, C1 pa nov ... Ker meni C1 izgleda kot "skatlica od vzigalic", edino 1.0 motorcek je za pohvalit ... ostalo je pa eno samo sparanje z namenom doseganja cim nizje cene ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Luna25

Meni avto pokuri okoli 6 litrov, s tem, da je klima ves čas vključena. To je povprečje, ker ko sem ga vozila jaz, sem imela relacijo, sedaj pa je relacije bolj malo in je mestna vožnja.Cenovno se po moje res ne splača kupovati dizla, in niti ne vem, če ga je pri nas možno kupiti.

JenJen prepričana sem, da boš res zadovoljna. Ampak še vedno ti priporočam, da si še 1x ogledaš kaki so z 5-imi vrati in kakšnimi z 3-mi. Èe želiš, se lahko tudi dobive, in sprobaš mojega.

dvorjan, izbirati med C1 in C2-to je pa stvar okusa. Meni osebno recimo C2 sploh ni všeč, in če bi oba dobila isto starega za isto ceno, bi še vedno izbrala C1.

CitroJen

gigo

Lušen mali oblaček. :) Zanima me sam kako imajo tile malčki sprednje zavore, na disk?
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

Gox

Citat od: gigo;41224Lušen mali oblaček. :) Zanima me sam kako imajo tile malčki sprednje zavore, na disk?

Menda ja imajo diske?? Še yugo in Z101 imata diske spredaj ... moj skuter pa tudi zadaj :-)

Lp
Goran