C4 Picasso - poraba goriva, parkirni senzorji

Začel/a pecjoe, September 07, 2007, 02:44:39 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

pecjoe

Imam šele en teden novi C4 PICASSO, 2.0 HDI. A ima kdo ?e dlje časa tak avto, ker me zanima koliko ima njegov avto povprečno porabo oz. ?e je odkril ?e kakšne napake na avtomobilu. Za odgovor se ?e v naprej iskreno zahvaljujem.

Gox

Pozdravljen na forumu ...

Na dopustu smo imeli C4 Picasso 2.0Hdi (100kW) kateri je imel prevoženih 5000km. Prevozili smo cca 2500km me?ane vožnje ... avtocesta, mesto, podešelje ... poraba pa je na koncu kazala 6,8L/100km .. C4 je imel robotiziran menjalnik 6 prestav, vočen v 99% na Automatic... tako da pri pospe?evanju na polno, drži brzino vedno do konca obratov. (mislim da 4500, al tam nekje)

Lp
Goran

pecjoe

Naredil sem šele okrog 500 km in mi kaže povprečno porabo 6,6 l/100 km. Toda nisem ?e imel kakšne dalj?e relacijske vožnje (200 km ali ve?), dokler ne bom prevozil cca. 2000 km pa ga tudi ne bom ?e preveč matral. V katalogu je za ta avto navedena sledeča poraba:
mestna vožnja - 7,9, izvenmestna - 5,1 in kombinirana 6,1 l/100 km.
Avto je ful udoben za vozit, ima opremo CONFORT in dodatno ?e zadnje park senzorje, tako da ima kar precej elektronike.

garac

@joe park senzorji so zelo uporabni, osebno bi jih sicer ?e bolj kot zadaj rabil spredaj. kakšne barve si ga vzel?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Gox

Citat od: garac;18754@joe park senzorji so zelo uporabni, osebno bi jih sicer ?e bolj kot zadaj rabil spredaj. kakšne barve si ga vzel?

Se strinjam 100%, zaradi "nevidnega" nosu, bi skoraj nujni bili sprednji senzorji, saj včasih pri obračanju ne ve? do kje ti nos sega in lahko mimogrede kaj pobere? na poti.

LP
Goran

pecjoe

Kupil sem srebrnega. Strinjam se z vama, da bi senzor spredaj prav prišel.

garac

O napakah si lahko prebere? v bramarjavi temi o njegovem grand picassu. Okvar ni, so pa drobne stvari ki rahlo motijo a se privadi?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

dagi_m

no na dom hmalu pride c4 picasso
in smo zainteresirani za ugradno pdc-ja
spredaj in zadaj na citroenu so rekli da za zadaj Ni problema
imajo izku?nje samo za spredaj nevejo..
in da cena vgradnje bi prišla okoli 160?
zanima me ali ima kdo kake isku?nje
in ali pozna koga ki ugrajuje... ?
hvala
Lp iz Kp :emot46:

Xandrej

?koda da jih nisi vzel original zraven... To naknadno kaj jaz vem, pa da mi ?e nov avto celi predrkajo pa preluknjajo pa neko elektriko ve?ejo...

Jerry

ja serijsko pa tistih 100 ojrov zraven pa je to to.

jaz tud tko razmišljam kot ti andrej....nov pa da celga raz?ravfajo.
Danes lahko vsakdo poène kar hoèe. Kako pa naredi je pa vprašanje?

dagi_m

jah  serisko je kr  200-300 €  sicer pa..nekupujem jz tko da...
ni kakor rečem hehe so se tko odločli in sm mislu pomagat.. pa naj se znajdejo
hehe
Lp iz Kp :emot46:

markomb

naknadna vgradnja ni problem, problem je kakšen PDC in kam vgraditi. Taki da lepo zgleda (nekatere pobarvajo v barvo odbijača da se ne vidijo) in da ti jih nebo kdo nesimetri?no posejal po odbijačih :)

kabel potegniti pa je najmanjša stvar

bi pa sam tudi kar original vzel ob nakupu.

Xandrej

Kabel potegnit je res najmanjši problem. Ampak ne pri citroenu. ne vem kako proxia to sprejema. Vem, da so lahko ?e ogromne pizdarije ko se vle?na kljuka zmontira... mogoče pa gre BP... Kaj vem bi moral malo vprašat.

nanipero

Našmu fotru so včeraj zmontirali kljuko na c4 picassoja pa so morali dati avto na tester k baje računalnik zazna d je še nekaj priklopljen na avtu.
Tko da fotr zadovoljen z avtom in s kljuko.

Gox

Moj mehanik si je tudi sam vgradil park senzorje v svojega C4 Pic-a. Ker je bila tema zunaj, sem pozabil pogledat al so senzorji ?rni, ali pa pobarvani.

Na armaturki pa ima levo od volana majhen displej?ek, cca 5x2 cm, modro osvetljen, ki prikazuje razdaljo do ovire v 0.0m in zgoraj ?e prikazuje z barvanimi ?rticami oddaljenost.(cena ?e se ne motim je bila nekaj manj kot 200?)

(zgleda kar v redu display.)

Nekaj se je moj oče dogovarjal z njim, da bi ?e na Našo Xsaro zadaj namestili parkirne senzorje. (bomo vidli pri servisu ?e se bo kaj zmenil)

Lp
Goran