Loeb za volanom

Začel/a aygo, Januar 02, 2008, 05:08:27 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

aygo

Specialke za rally
[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Gox

To pa je lep poročni avto, sicer malo neudoben in neekonomi?en za dolgo poročno potovanje :-)

No vsaj da se je poročil v Citroenu, ?e ga v navadnem ?ivljenju ?e ne vozi :-)

LP
Goran

aygo

Loeb se je poizkusil v Porscheju

Teden dni po zmagi na rallyu na Novi Zelandiji, je bil Sebastien Loeb ponovno v akciji. Tokrat je volan Citroena C4 WRC, zamenjal za volan dirkaškega Porscheja Carrera.

Francoz, ki že ima izkušnje iz krožnih dirk, med drugim se je leta 2005 in 2006 udeležil slovite vztrajnostne dirke v Le Mansu, je z blagoslovom Citroena nastopil na dirki prvenstva Porsche Matmut Carrera Cup na dirkališču Albi v južni Franciji.

Loeb, ki je bil na dirki častni gost, je na kvalifikacijah dosegel 12. štartno mesto, iz katerega se je že po prvem krogu dirke, ki je potekala v dežju prebil na 8. mesto. "Bil sem hitrejši od večine voznikov, a tudi nekoliko bolj nepazljiv," je dejal Loeb, ki je v drugem krogu napravil napako pri zaviranju in padel na zadnje 22. mesto. "Na eni izmed dolgih ravnic, sem prehitel avto od spredaj in še nekaj drugih, a sem prepozno zaviral in zletel s steze." V preostalih 20-ih krogih je Francoz prehitel 15 voznikov in dirko končal na 7. mestu.

"Nekoliko sem bil jezen sam nase, a po tistem sem zares užival v vožnji. Avto je bil perfekten in veliko sem se naučil."

Precej manj sreče kot v prvo, je imel Loeb na 2. dirki, ki jo je po trku enega izmed tekmecem, končal s prebito gumo. Štirikratni svetovni prvak je sicer uspel priti do boksov, a dirke ni nadaljeval. "Resnično sem užival. Ljudem, ki so mi to omogočili, sem zelo hvaležen," je po novi izkušnji povedal Super Seb, ki v prihodnosti ne izključuje podobnih izletov na dirkališča.
[SIGPIC][/SIGPIC]

aygo

Morda Loeb načrtuje vstop v F1?
Loeb bo testiral dirkalnik formule ena

Francoz, ki je v nedeljo na Japonskem osvojil peti naslov, bo torej kmalu testiral dirkalnik formule ena. Loeb je že vozil dirkalnik formule ena, a le na demonstracijskem testu na Paul Ricardu in sicer lani. Loeb je tudi vozil dirkalnik Pexarolo LMP1 na Le Mansu in sicer leta 2005 in 2006.

Test pri Red Bullu mu je uredil Citroen, ki sodeluje z Red Bullom, Loeb pa je z nagrado za njegov osvojeni peti naslov seveda zadovoljen: »Zelo sem vesel, da lahko testiram za Red Bull, kjer bom lahko še enkrat praznoval moj peti naslov. Že lani sem testiral dirkalnik formule ena, a tokrat bo vse skupaj malo drugače. Upam, da bom na koncu dneva uvrščen nekje med ostalimi dirkači formule ena in da se ne bom osmešil!«

Za konec je Loeb še povedal, da ne namerava prestopiti v formulo ena v prihodnjem letu, saj bo dirkal v svetovnem prvenstvu relija, s Citroenom C4 WRC.
f1.avtomanija
[SIGPIC][/SIGPIC]

CitroX

Citat od: aygo;42317Morda Loeb načrtuje vstop v F1?
Loeb bo testiral dirkalnik formule ena

....
  povedal, da ne namerava prestopiti v formulo ena v prihodnjem letu.......
f1.avtomanija

Èe malo preskočimo nebistvene zadeve, dobimo...?
- Ni težko biti svetovni prvak, èe živiš v svojem svetu. -

garac

ne v prihodnjem in not ever, sam je že poudaril v enem od razgovorov z novinarji, da je za prestop v formulo vsekakor prestar. Rad bi se preizkusil čim večkrat tudi na pisti, tako, kot se je pred časom pomeril v Porsche pokalu. Pravi, da v neposrednih bojih uživa
[SIGPIC][/SIGPIC]  

CitroX

Èe bo ugotovil, da v formuli lahko zmaguje, bo preiskusil. Je pa problem, da je na tem področju že veliko zamudil (kot tudi formulaši na rejliju) in bi težko bil na vrhu, česar se dobro zaveda.
Nikoli ne reči nikoli....
- Ni težko biti svetovni prvak, èe živiš v svojem svetu. -

garac

Loeb bo 27 novembra 2008 za en dan na dirkališču Paul Ricard v Le Castellet-u na jugu francije sedel za volan Peugeota 908HDI FAP, v Loebovo C4 WRC pa bo sedel Stéphane Sarrazin.  Izmenjavo je organiziral oljarski partner obeh tekmovalnih ekip Total.
Fanta sta že obiskala Peugeot in Citroen sport, kjer jima bodo izdelali sedeže po meri.
Moda se bo Loeb vrnil za volan dirkalnika Le Mans series, kjer je že nastopal, a dizla se je branil, z bencincem pa ni imel možnosti za zmago.
[SIGPIC][/SIGPIC]  

aygo

Loeb prvič preizkusil Red Bullov dirkalnik formule 1       Natisni
petek, 14. november 2008

Sebastien Loeb je v okviru priprav na uradni test formule 1, 17. novembra v Barceloni, včeraj odpeljal nekaj krogov po dirkališču v Silverstonu.

Francoza, ki je dan predtem obiskal tovarno Red Bull Racinga, kjer so mu pripravili dirkaški sedež, je na dirkališču pričakalo tipično angleško vreme z dežjem, ki je padel cel dopoldan. Loeb je zato moral imeti na dirkalniku nameščene gume za dež, s katerimi je prevozil 37 krogov na 2.6 km dolgi progi.

»Razmere z dežjem in nizkimi temperaturami so bile zelo zahtevne. Ko je bolid začelo zanašati, sem moral reagirati zelo hitro, vseeno pa sem z občutki zadovoljen,« je dejal Loeb. »Prvič sem sedel v formuli 1 brez elektronskega nadzora zdrsa koles in ostalih pomagal. Prepričan sem, da ni bilo ravno najhitrejše.«

Kljub temu, da bodo pogoji v Barceloni najverjetneje precej drugačni, kot so bili včeraj v Silverstonu,  je Sebastien mnenja, da je bil test koristen.

»Èe bo v Barceloni 5 st. Celzija in bo deževalo bo OK,« se je pošalil Francoz, ki je lani že vozil dirkalnik formule 1 moštva Renault .»Gotovo bi bilo boljše, če bi tukaj testiral v suhem, saj bi tako spoznal limite dirkalnika, kar pa danes ni bilo mogoče. Èe ne drugega, sem vsaj preizkusil sedež.«
[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

LOeb je na testih končal na 8 mestu takoj za Kubico, za seboj je pustil ogromno F1 tetnih in rednih dirkačev.

Del razgovora z njim:
Between your previous test aboard a Formula One car quipped with electronic assistance and the 2008 Red Bull car which no longer has any, did you feel a difference?

"Yes – not having the traction control makes the car much more difficult to drive! When coming out of a slow curve with the Renault, you put on maximum power and didn't bother with anything. With the Red Bull, you have to be very soft with the acceleration! In third gear it's okay, but in second you have to go easy to avoid slipping and losing time. The long fast curves are the most treacherous. With traction control, when the car begins to slip, the system quietly controls the slip, it's almost imperceptible to the driver. Now, when the car starts taking off at 240kph, you suddenly feel the rear moving out and it's very sharp! It's very reactive, very brisk but without destabilising the car too much... On things like that, traction control made it much easier, that's quite clear!"

The eighth-best time, that's quite a performance?

"Yes, no one expected me there in fact. Most young drivers vying for a seat in F1 next year are behind! In addition, Barcelona is the main F1 test circuit; the drivers know it by heart. I hardly know the track and the car even less. I managed to do reasonable times, two tenths away from Kubica, and I even know where I lost time. So yes, I'm rather pleased with what I accomplished. I didn't expect to be in front, no sense in dreaming, but I was hoping to be not too far behind."

Do you feel capable of running a Grand Prix if you were asked?

"Not tomorrow! I would have to do some physical training first..."

So - Red Bull and Loeb, it's signed?

"Yes... in rally!"
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Xandrej

Sébastien Loeb uživa za volanom dirkalnika Red Bull F1

Sébastien Loeb se je odzval na povabilo ekipe Red Bull Racing in med enodnevnimi testiranji na dirkališču v Barceloni sedel za volan dirkalnika F1 RB4. V 82 krogih – to pomeni več kot 380 kilometrov – je petkratni svetovni prvak v rallyu* s časom 1'22''503 dosegel 8. najboljši izmerjeni čas dneva.

Da bi se pripravil na to preizkušnjo, je Sébastien pred nekaj dnevi obiskal tovarno Red Bull Racing v kraju Milton Keynes. Na dirkališču Silverstone je sedel v dirkalnik RB4: "Zelo sem srečen, da mi je Red Bull ponudil to testiranje, še posebej zato, ker se stvari lotevajo z veliko resnostjo. Vsak voznik sanja o taki priložnosti. Želim si, da bi testiranje dobro opravil, vendar ostajam voznik rallya. Biti moramo racionalni: moj cilj je, da čim manj zaostanem za drugimi in da hkrati uživam."

V ponedeljek zjutraj se je Sébastien poskušal izkazati, a pri tem ni hotel prehitevati stvari: "Lani sem vozil dirkalnik F1 na dirkališču Paul Ricard. Tam je bilo relativno lahko napadati, ker so bile vse bankine asfaltirane. Tukaj je čisto drugače: večkrat gre za zaviranje, ko ne smeš tvegati! Glede avtomobila: gotovo je bila izkušnja z dirke 24 ur du Mans dobrodošla, predvsem zaradi tega, ker so prisotne močne aerodinamične sile. Vendar je kljub vsemu potrebnega veliko poguma, predvsem glede oprijema in zmogljivosti zavor."

Ob koncu dneva je Citroënov voznik močno izboljšal svoj čas in zaključil z odličnim rezultatom: "Nekaj časa sem porabil za to, da sem našel meje. V primerjavi z mojimi lanskoletnimi izkušnjami sem se moral naučiti optimalnega priganjanja motorja, ne da bi se sprožil sistem proti spodrsavanju pogonskih koles. Èe upoštevam, da je Barcelona dirkališče, na katerem se vsi urijo skozi vse leto, sem lahko zelo zadovoljen z mojo predstavo. V zadnjih nekaj krogih sem imel že zelo dober občutek. Èutil sem, da bi na določenih mestih vožnjo lahko še izboljšal, vendar pa se ne da vsega naučiti v enem dnevu!"

Naslednji teden Sébastiena Loeba čaka še ena nepozabna preizkušnja: v četrtek bo na dirkališču Paul Ricard sedel v avtomobil Peugeot 908 HDi FAP (s filtrom sajastih delcev). Hkrati bo Stéphane Sarrazin sedel za volan dirkalnika Citroën C4 WRC.

* Uradne rezultate objavlja FIA.

hadei

Potencial...kar v MCLAREN. Ti reli vozniki bi morali biti hudo dobri dirkači F1. Glede na to, da je v reliju konstantno na spolzkih tleh bi znalo biti to velika prednost, saj imajo boljši občutek za drsenje v ovinkih. Logično, ko se privadijo na dirkalnik, steze itd....
[SIGPIC][/SIGPIC]

aygo

Sebastienu Loebu super 2000 ne diši

Petkratni svetovni prvak Sebastien Loeb je za angleški Autosport dejal, da bo prenehal z rallyem, v kolikor bodo v svetovnem prvenstvu dirkalnike WRC zamenjali avtomobili razreda super 2000.

"Ne vem kaj bo prinesla prihodnost," je dejal Loeb. "O zadnjih odločitvah FIA sem slišal različne stvari. Èe bomo pristali na avtomobilih super 2000 ali klasičnih avtomobilih skupine N4, bo to zelo nezanimivo za vožnjo."

Medtem ko Max Mosley v duhu zmanjšanja stroškov zagovarja uvedbo avtomobilov super 2000 in N4, se proizvajalci bolj nagibajo h kompromisnemu razredu super 2000 plus, ki naj bi sestavljali dirkalniki super 2000, katerim bi bil dodan "kit", sestavljen iz turbo polnilnika in aerodinamičnih dodatkov. FIA skrbi, da bi bila cena takega "kita" in njegova kompleksnost v nasprotju z idejo zmanjšanja stroškov.

Sebastien Loeb pravi, da bi vesel če bi lahko vozil tak avto. "Èe bomo dirkali s takimi avtomobili, to zame ne predstavlja težave. Moč avtomobila bo skoraj enaka, kar je najpomembnejše. Ni pomembno, če bodo avti nekoliko težji ali bodi imeli v sebi manj tehnologije. Nasprotno, če se bo to dejansko zgodilo, bo precej bolj zabavno tako za nas, kot tudi za gledalce."
[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

Loeb bo ob koncu sezone francoskega državnega prvenstva sodeloval na zadnji dirki Rally Du Var. Tokrat ne bo sedel za volanom C4 wrc, pač pa se bo preganjal z citroenom C2 S1600 na sovozniškem sedežu  bo sedela njegova žena Severine.
No tudi njegov standardni sovoznik Elena ne bo daleč stran, saj se bo tokrat preiskusil v vlogi dirkača za volanom citroena C2 R2
[SIGPIC][/SIGPIC]