Citroen in Zima

Začel/a garac, December 23, 2007, 08:58:02 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gigo

Citat od: Xandrej;149877Ali pa jokanje folka ki že celi božji dan klicari na radijo pa jokajo pa to pa ono pa tretje.

- Me zanima kdo od teh je danes vzel v roko lopato pa 3 šaufle vrgel snega?
- Me zanima kdo od onih ki imajo letne gume so nataknili verige???
- Še avte majo tak ščiščene, da bi ga vun potegnu pa mu 3 focne stisnil!
- Jokajo pa itak v 90% samo mestjanari ker jim hišnik ni ščistil sami pa imajo zlate roke da bi malo pokidali!!!

Ker je njihova fixna ideja saj plačam boli me pimpek...

Kam gre ta svet!

:argue1::argue1::argue1:

Se podpišem. Največ jamrajo tisti ki niti lopate ne primejo v roke in sam kritizirajo. Da bi pa sami si vzeli 15min časa pa je že preveč. :argue1:
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

Zeko124

Še ena, zelo zelo stara modrost z našega konca, pa jo bom poskušal napisati kar v meni domačem narečju: "kga sta dvej najbl naumni stvari na celmu svejt? - snejg kidat, k buo sigurnu sam skopnu, pa babe posiljevt k buo nkrt sigurnu ana sama pala" ;)
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

janez

Ta zima je pa tule pri nas že kar nekaj posebnega. Toliko snega že par let ni bilo... Očistim avto... se okol obrnem pa spet, "ponovi radnju"... Sem prišel do pol poti do doma, že spet celi avto pod snegom. Cesta pa drsalnica... pa ne da bi bili krivi vzdrževalci, sem jih dopoldan videval na vsakem koraku... so šibali gor in dol po magistralki ko zmešani. Zgleda vseeno količina prometa zvozi tisto sol al pesek dol s ceste pa ne ostane skoraj nič... drsalnica. Na semaforju sredi Konjic, kolona... se prižge zelena  , hočejo speljat ... pa ne gre. Sam vidiš kako cikcakajo levo desno. Pa je čista ravniva... DAK je tudi skoraj obupal na zadnjem hribu pred domom... glih komaj da sem zlezu gor.

Ma, vse dobro ... pa upam , da bo današnja noč pretekla s čimmanj zmučkane pločevine.

Vožnja po belih cestah pa takole ... DOLGCAJT

janez

Nekje ob sedmih zvečer je kazalo da bo snežni metež trajal celo noč in sem se odločil namestiti na Amija snežne verige. Kot kaže ne bo potrebno zjutraj ropotat z njimi po cesti... Je zdajle "vsekala" odjuga... :BigThumbs:

Sem pa jih namestil menda prvič odkar sem jih kupil pred tremi leti (Veriga Lesce)... Prvič v temi in snegu, odličen sistem... Oba kolesa sem imel "perajt" v petih minutah pa brez matranja.

Vožnja po polnem snegu nepluženih stranskih ulic odlična. V hrib... ni varijante da se ustavi... Grabi in grabi... neutrudno. Po glavni cesti nekej do 60 na uro je šlo OK, zaviranje pa bolj rahlo ampak tudi BP...

Ma super, tolk se že dolgo nisem presmejal kot te pol ure nočne vožnje . Na koncu parkiral in ... slikal. Prej žal nisem vzel zraven fotoaparata.

No tak, A serijaši... nič straha. Ketne gor, malo peljat, se ustavit, zategnit in potem brez skrbi na cesto.

janez

Medtem pa je DAK počival pod ulično svetilko...

... tole si pa prepeva ko čaka na jutro ... ???

frodo1

Že drži da ceste slabo čistijo, vozniki pa tudi z slabo opremo na ceste. Sem se sinoči vračal iz MB, na avtocesti pri Slovenski Bistrici zopet zdrs kamiona- cesta zaprta. Potem pa ves promet na staro cesto, pa tam karambol, kolone da ne vidiš konca. Pa se peljem po hribu proti centru Slovenske Bistrice, že zopet karambol, pa zastoj, tako da ne sredi hriba obrnem pa če z Devino proti centru mesta. Za popizdit, saj ne moreš verjet.
:emot151::emot170:
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

gule

Dobre slike...ta z ketnami ubila se za koledarja...to so Janez male stvari koje život znače!

pubi2cv

Dobra fotka, tale z Dakom :take_picture:

SchPN

Zime zime belo. Vrh Spaka se delo.
Citroen 2CV6, Citroen Xantia 2.0 Activa, Renault 4, WV T2b  rok.malovrh@gmail.com

amipick

Ta vikend smo dobili mali miljon slik na temo citron in zima...
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

janez

Bo treba naredit koledar z zimskimi slikami...

... zamisli, avgust pa DAK zakopan v snegu hehehe... taman da te pogled nanj ohladi v pasji vročini.

Lovro

...ni slabo, pa kak citroen na žgočem poletnem soncu januarja (pa če je zraven kaka pomanjkljivo oblečena punca je pa čista zmaga) - da se pogreješ ob pogledu nanj.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

dami

Pupa bi pasala tudi k Dak-u v snegu... poletno oblečena...avgustu primerno.

Lovro

Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Gox

Še dve zimske v sončnem dnevu :)