Koda 144

Začel/a alto, December 22, 2007, 06:56:44 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

alto

Ali mogoče kdo ve kaj pomeni ta koda 144, ki se izpiše na testeru?

garac

a serviser ne ve? Kdo pa ga je priklopil na tester?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Xandrej

Priklopil ga je en ?ungalunga z bazooka testerjem na brus li servisu...

Proxia3 katere imajo na servisih napiše kaj je narobe kje pa kako se re?i in se tudi napaka pobri?e.

alto

Koda pomeni tole sem našel na drugi strani Diagnostic code 144 = O2 Sensor Circuit High Voltage (Bank 1 Sensor 3.

Xandrej

In kaj imaš zdaj od tega? Kupujete avte pol pa ne upate na servis it... Jesusnamarija. Pa brez zamere ampak take stvari so zame bolane. Zdaj pa idi enemu, da ti bo odpravil napako pa porihtal. Po moje to zna va?ki mehanik ko ti ga bo priheftal pa en fakin računalnik ki je za proxio3 ko komodore... Ke probaj pol ne joči kolko stane nov računalnik ali pa popravilo le tega vrjemi da kaplja v morje proti temu, da greš na servis in ti odpraviljo problem.:Hammer3::Hammer3::Hammer3::Hammer3::Hammer3: Glavno, da je C8 doma. uvožen in bogvekj?e vse.

dvorjan

Sicer se tole mnenje Xandreja grdo slisi, a je popolnoma resnicno. Ne kupujte avtov, ki jih ne zmorete vzdrzevati. Potem se tisto, kar bi sicer lahko bilo bil avto, to ni, ker se napake in morebitni obrabljeni deli na zamenjajo pravocasno in/ali z ustreznimi ... In se se en C8 pretvarja v kup plocevine ter v razvalino ...

@alto:
Ce vidis, da napaki vaski rokodelec ni kos, ga bos pac moral peljati na kak drug (denimo uradnič) servis, tudi ce bo stalo kak evro vec. Tako pac je ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

alto

xandrej mislim da boš moral malce paziti na svoje izražanje, ker namreč avto vozim na pooblaščeni servis vendar zaradi praznikov ni šlo drugače. Pa še to na mariborskem kncu ni niti enga pametnega citroenovega servisa, ker imam slabe izkušnje z njimi raje vozim avto na servis na promorsko.

Xandrej

Normalno so delali od 22 pa 23 pa 24 ter 27 28 in 29 decembra to je 6 dni sicer pa kaj mene boli naredi kaj ?e?... ?e pa voziš avto na primorsko iz ptuja pol pa vsaka čast... Me prav zanima kje si bil na servisu na štajerskem da je prvi servis zate 200 kilometrov stran. Ker tukaj na štajerskem tega nebi znali. :BigThumbs::BigThumbs:

napaka...

deyo

Citat od: alto;26646... Pa ?e to na mariborskem kncu ni niti enga pametnega citroenovega servisa, ker imam slabe izku?nje z njimi raje vozim avto na servis na promorsko.

?e ni skrivnost na kateri servis na primorsko ga voziš.

sprašujem pa zato, ker bi ga jaz najraje iz primorske peljal na ?tajersko.

alto

Xandrej očitno bi rad vedel in ?e kar naprej debatiral o citroenu c8, čeprav sodeč po tvojem avatarju voziš C5 ali pa si zaposlen na kateremu od servisov, kako dobri servisi so na štajerskem.

AVTOCIT na Teznu na Berlingotu so mi zamenjali zadnje steklo, ki se je v največjem nalivu raztre?čilo

AVTO SERVIS Krajnc na Jadranski v Mariboru so mi drugega berlingota celotnega barvali (zaradi toče) ob prevzemu pa sem našel pod sedeži v notranjosti barvo in ?e kje kjer ne bi smela biti

CITROEN AVTO ?VARC na Ptuju, kjer sem hotel zamenjati jermenico na motorju C8 pa so mi nonžalantno rekli da naj peljem avto kar tja kjer ga servisiram

Sicer pa ne bom več odgovarjal na tvoje poste, ker očitno ne poznaš moje zadeve zelo dobro, če si pa zato pa ti avto pokažem pa mislim da boš potem drugega mnenja.

Za DEYOta pa mi napiši na mail altocam@hotmail.com pa ti bom odgovoril ali pa pusti gsm ?t. na tem mailu pa te pokličem.

Xandrej

?e skaže? od servisa do servisa pol ni čudno, zakaj pa bi se zadnje steklo raztre??ilo ker je padal dež pa ni fizzikalnega zakona zato.. Pa saj je vseeno kakor hoče?... ?e en takih ki pri 1234 servisih ni bil zadovoljen? Si bil kdaj zraven ko so ti avto ?raufali? ?e bi malo pregledal slovenske forume o serviserjih bi videl kje vedo o ?em se gre pa zbere? enega izmed njih... čeprav servis v Kopru ne velja glih za biser ampak OK vsakemu svoje. Zaradi mene pa servisirač avto kje hoče?.... ?e delam na servisu? Bog ne daj 100 ljudi 100 ?udi delam na kakem drugem servisu pa vem da je dandanes te?ko z ljudmi.

?e vprašanje:
-Kaj si naredil s steklom pol?

-Kaj s barvo

-Valjda nebodo popravljali eden za drugim

alto

Dal popravit na drug servis. Zgodilo pa s mi je to na dveh berlingotih in sicer na Berlingo 1.4i L. 2000 in na Berlingotu 2.0Hdi L. 2001. Tako da ni bilo to na enem avtomobilu. Steklo pa se je raztreščilo zaradi nestrokovne vgradnje.

Xandrej

Ja dobro. Jaz ti šelim, da ?iprej re?i? tvoj problem pa porihtaj tega C8 da bo laufal.

Ker smo glih pri C8 sem včeraj se vozil v pravi rariteti:

Peugeot 807 3.0 V6 avtomatik z vso močno dodatno opremo, usnje, navi park itd itd... Svetoven je, ?rn ter bež leder noter... Odli?en avto!

alto

Verjetno ga bom zrihtal slej ko prej. če si zato si lahko izmenjava tel. št. tako da sva lahko potem na vezi za kakršnekoli problem v zvezi Citroena. Pa še to mika me da bi naslednjega C8 kupil 3.0 V6 vendar ne bi rad imel podobne probleme z rabljenim avtomobilom kot imam sedaj s tem. Absolutno pa bom verjetno naslednje C8 kupil novega z motorjem 2.2 hdi 170 KM.

JureA

Alto, O2 sensor je po domače lambda sonda. Ta sonda daje na ustrezen vhod na ECU-ju za vbrizg goriva napetost v rangu med 0 in približno 0.9V.
če je tester pokazal kodo P0144, potem je napetost previsoka - nad zgornjo mejo.
Med normalnim delovanjem napetost z lambda sonde niha med 0 in tam nekje 0.6 volti. Jaz bi se tega lotil tako, da bi spet priklopil tester in spremljal napetost z lambda sonde. če bo tester namesto zgoraj opisanega nihanja pokazal konstantno vrednost nad 1 V, potem bo najbrž treba lambda sondo zamenjati.

Bi pa bilo dobro pregledati tudi konektorje, ki pridejo na ECU za vbrizg. Jaz nimam C8, ampak Picassa in sem imel pred nekaj tedni problem zaradi vlage v enem od teh konektorjev. Pač briljantno šlampast Citroenov design in izvedba motorne elektronike.