Koda v?iga

Začel/a mkadis, December 09, 2007, 06:24:18 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

mkadis

Lep pozdrav!

Prej?nji teden sem kupil Xantio letnik 97 1.9 TD.

Prodajalec mi je rekel, da je avto "odklenjen", tako da mi ni treba tipkati kode in mi je tudi ni povedal! Danes pa sem priklopil ?tevil?nico in sedaj avta ne morem ve? v?gati, prodajalec pa je odsoten. Kaj se da storiti v tem primeru? Avto rabim NUJNO vsak dan!

Hvala!

Gox

Pozdravljen,

kako si priklopil ?tevil?nico?

mogoče pa piše kaj v navodilih, ?e je kakšen trik za resetirat kodo?

Preveri v navodilih.

LP
Goran

garac

a nazaj odklopit je pa ne moreš? Saj bi si jo sicer lahko zamenjal, vnesel svojo, sam najprej moraš vedet tisto, ki je nastavljena verjerno ane
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

mkadis

Priklopil sem kabel v ?tevil?nico, ker je bil prej izklopljen (verjento je bil izklopljen, ko je bil motor ?e odklenjen, in zato ni nikoli zahteval kode). Navodil nimam nobenih, nisem nič dobil zraven avta, na netu pa ne najdem.

Ja, problem je to, da bi moral vedeti kodo, da bi jo lahko spreminjal ali nazaj odklopil.

garac

?e ti tole kaj pomaga iz navodil za uporabo
[SIGPIC][/SIGPIC]  

mkadis

Hvala, bom poskusil, vendar mislim da ne bo kaj, saj moram v vseh primerih (razen pri prvi vzpostavitvi kode) vtipkati mojo zaupno kodo. Prva vzpostavitev pa je najbrž ?e bila opravljena.

Ali se lahko kako resetira in na novo opravi?

mkadis

Ne, nobena močnost ne deluje :/

Na citroenu pravijo, da lahko naročijo novo kodo iz francije, vendar me bo prišlo najmanj 200?.

Ve ?e kdo za kakšno "finto"? Bi bil zelo hvale?en.

garac

Odklop akuja ne pomaga?
Pokli?i kak servis ali pa 04 50 50 512 avtoodpad bine (delavnica)

Sicer te ne razumem, zakaj si sploh priklapljal kodo? A si ?e sližal, da so komu xantio ukradli?
[SIGPIC][/SIGPIC]  

mkadis

Odklop akuja ne pomaga.

Sem poklical na citroen in pravijo da me bi prišlo najmanj 200?, da dobim novo kodo.

Tam piše, da je treba zamenjati sistem za vbrizg goriva. Je to mišljeno samo pumpa ali ?e kaj drugega?

tct

Menjati je treba računalnik, ne pomaga nič. Edino Chiparji, npr.Senica ti ga odklenejo, verjetno ?e za 100?. drugače pa zahtevaj kodo od prodajalca, ki jo mora dati. vprašanje, zakaj to najkriti?nej?o zadevo na Xantiah I drka? je na mestu.

mkadis

Se da dobiti kakšno telefonsko od Senice?

Oziroma ?e kdo ve za kakšno poceni rabljeno bosch pumpo? To menda re?i problem.

garac

glede na to, da je td, po moje paše pumpa tudi od BX. Dvomim, da je treba menjat pumpo, verjetno je fora v računalniku, kot pravi tct, ne pa v pumpi.
Bx razen zadnjih letnikov gti, ni imel tega sranja od kode, tako, da mislim, da se mora tudi brez kode rešit
[SIGPIC][/SIGPIC]  

tct

Zdaj je tako. računalnik (ECU) odpira pumpo, ventile in ostalo pri dizeljnih, ?e tega zaradi kode noče, ti druga pumpa ne pomaga, ?e sistem ne dela. povprašaj dizela?e. Jaz sem to težavo s kodo imel in sem jo na široko opisal. Ker je bil moj 2.0i VSX bencinar sem dal not od Peugeota ECU, ki je bil brez bebave tastature. Najdi kompatibilni Peugeot in ECU. Laho pa da dizel nima ECu in je res vse v pumpi??
Senica mehanik 01.562.7270

mkadis

Ni ostalo druge, naročil sem novo kodo, menda bo pod 200?, dobim jo pa po pošti, tako da mi niti avta ne bo treba nikamor voziti. Res upam da bo to re?ilo problem :)

Sem danes govoril z enimi petimi mehaniki in štromarji, pa ima vsak svoje mnenje. Eni pravijo da računalnik menjat (800?), drugi da pumpo menjat (dobit tak?no ki nima kode), tretji, da moram samo odbiti neko črno škatlico iz pumpe in zvezati direkt na ?rpalko tiste 4 kable, ...

Sva?ta :)

V glavnem, zdaj čakam na kodo, ?e bo vse delovalo sporočim, ?e pa ne, pa ?e enkrat znova :ahh1:

mkadis

Ja, hitro so mi sporočili, da se kode za ?tevil?nico ne da dobiti ampak samo za ključe :/

Torej, gremo zdaj v projekt odmontiranja bosch pumpe, odbitja ?rne škatlice na strani in novega nastavljanja prek računalnika.

?e pa to ne deluje, potem pa sam zapeljem čez prepad...avto seveda, brez mene :)