Katastrofa novega člana

Začel/a Hydraulic, December 09, 2007, 02:41:57 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Hydraulic

Evo po dolgem času pa sem okrepil svoj vozni park. Poleg Ax sva z dekletom nabavila ?e ZX-a. Dovolj je velik za naju in na dalj?ih potovanjih bo nama prav prišel ?e zaradi varnosti. Je model Aura 1.6 L.93 in po ?tevcu ima 170.xxx km za seboj. Pelje se odlično! Motor je ko nov brez generalne razen menljivih delov vzdrževanja. Presene?en sem bil nad porabo ki je za tale motor  meni zelo nizka, ampak manj kuri boljše je. Razen centralnega,ki je za popravit ker ne dela je avto zelo ohranjenn (praska tu ali tam...) Ampak,ta teden me je pa minilo zadovoljstvo. Vreme je bilo u xxxxx in je nonstop deževalo, zato sem se odločil da malo preizkusim vožnjo po dežju. Ves nasmejan pridem domov in parkiram pred hišo. Naslednji dan se vsedem v avto in kaj zagledam? lučiCO!!!! za prednjimi  sedeži je bila na desni in levi strani lučica!!! Ampak,sem br? ukrepal in posu?il avto. Mislil sem da so bila zadnja vrata premalo zaprta in sem jih trdno zaprl in se preprižal da so zaprta.  Drugi dan po tem sem se peljal na dalj?o pot in kakršne ceste imamo v Naši alpski dešelici sem se vozil po lučah bolj kot po cesti. Res se mi je na trenutke zazdelo kot da bi bil v gliserju. Same luče po cesti.  zvečer pridem domov in parkiram zopet pred hišo. Naslednji dan se mi je pa skoraj utrgalo!!!! Zadaj je bilo vode za so?ke postrvi gojit!!!!  Dobil sem najhuj?o obliko popizditisa in zašel zadaj podirat avto vse plastike sem pobral stran in tapiserijo tudi. Ko pa sem se dokopal do blatnikov mi je pa  dvignilo pritisk. Zaradi vse splo?nega monologa v katerem so bile povedane vse besede ki niso v slovarju in so za ?love?ko uho neprijazne jih ne bom pisal ampak samo pokazal slike, sistema ki je vla?il avto. Slikan je levi zadnji blatnik notranje strani,ker desni je ?e toliko slab?i da ga nisem upal slikat da se nebi sesul.

[ATTACH]10943[/ATTACH] :ahh1:

[ATTACH]10944[/ATTACH] :Paint-Angry:

[ATTACH]10945[/ATTACH]  :Hammer3:
Zdrava pamet se še vedno smatra kot, najboljši nadzor stabilnosti avtomobila na cesti....

garac

U MATER, to pa ?e nikoli nisem videl, da bi bil ZX tako gnil? boš saniral, ali boš raje prodal?
pa to je nemogo
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

gigo

Dej se najprej lepo pomiri, popij skodelico ?aja pa cigaretek potem pa lepo za?ni stranico rezat. Upam dam, da se ni rja razpasla na ve? delov.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

Hydraulic

Jah,avto ni nikjer drugje gnil razen na teh dveh blatnikih. Kupil sem ga v Kopru. In drga? ni avto nikjer drugje rjast razen tukaj, vsaj kar sem jaz gledal  znotraj je kabina resnično lepa razenh sedeži so mal "znucani" pa strop je umazan,ker je prej?ni lastnik noter kadil. Avto sem ravno kupil in očitno ga bom tudi ravnokar prodal. Saj ?e bi dal popravit bi verjetno precej drago plačal in pa tudi nevem koliko tako popravilo zdrži. Da ne bi čez zimo pa spet ista pesem špilala in potem spet popravljat.  Sam se popravila ne bom lotil ker tega ne znam. ?e pa ima kdo isku?nje s tem pa naj mi le svetuje ?e se da to dobro popravit za neke normalne solde in ?e taka sanacija zdrži vsaj 2 leti preden je spet luknja za profil gume preverjat zopet na blatniku....Ker drugače je pa avto za vozit bomba!
Zdrava pamet se še vedno smatra kot, najboljši nadzor stabilnosti avtomobila na cesti....

garac

z članom foruma janez se probaj zmenit, on je mojster za take zadeve
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Hydraulic

Enkrat Citroen....vedno Citroen!  moje nove škatlice ne bom prodal ampak pošlihtal v nulo.  konec tedna imam ?e obljubljen avto za vozit. Mojster mi bo zamenjal komplet poškodovana blatnika z drugima. Je rekel da sploh ni problem to narest,samo počakat moram da v sredo dobi neke smole za inpregnacijo varjenega dela. močakar mi je celo dal nadomestni avto. Znamka avta je razvidna na sliki. Naredil sem 30 km pa ?e pogrežam francoski ?arm v tej konzervi. ?e ?e kdo re?e da se v Francozu ne da lepo pelat in da so NaciWagni odli?ni za vozit ga bom lopnil z lopato za sneg. Saj ne da ?infam samo kako lahko hvali? tak avto ki je pa totalno nefunkcionalen pa ?e diesel povrh? Sva?ta...dobr bom konec tedna naredil nekaj po?tenih kilometrov z prestičem :AngelPray:

[ATTACH]10980[/ATTACH]  :emot101:

michoBX

Lepo, da si se za to varjato odločil! Sumim pa, da je rja nastala zaradi zadnje preme - ob obremenitvi so gume ru?ile ob notranjo stran blatnika, ker je bila zjahana prema - dost pogost problem pri zx, tudi ax in bx nista kaj boljša...
Hja, dougcajt mi je ja...

Hydraulic

No sem pa zvedel,da je bil avto ?e enkrat popravljen. Samo je mojster rekel,da ni panike in bo ?e kr nekaj časa kotalil kilometre po cesti. Me je pa pražal da kako smo smo Citroenarji taki fanatiki da se ne lo?mo od svojih avtov. Se mu je ?e velikokrat zgodilo da so mu dostavili čisto podrtega ali zabitega Citroena. Ko pa je vprašal lastnika ?e se ga sploh spla?a popravit je dobil vedno isti odgovor "Ja kej je Citreon ?e ga bi pa raj zamenjal" Smo pa ugotovil ?e neko pomankljivost,zadnje desno kolo je malce nagnjeno navznoter, je zanič most?

michoBX

Verjetno je most - lahko da samo ležaji, večkrat pa je z*ebano sedišče ležaja.

Preberi tole - bx ma podobno narejeno;

http://www.citroenar.eu/showthread.php?t=288
Hja, dougcajt mi je ja...

garac

Zadnji most za ZX, na zalogi ?e odmontiran, saj ve? kje
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Darte

Tisti ZD na gumi je tako znan! hehehe :-)
očitno imamo mnogi isto pisavo ko pišemo s kredo.
Smo, zakaj je na levi strani namontiraNaš?

Hydraulic

Oooooooo jaaaaa.... Zadnji most je zanič ko stara hru?ka. ?koda,ker nisem slikal danes zadnjega mosta ko sem bil v delavnici pri mojstru... desna zadnja guma je na notranjem robu "zlizana" do fundamenta na zunanjem robu je pa kot nova!  Gume so stare 4 mesece pa je zadnja ?e zanič. Nov most bom seveda nabavil ampak moram počakat da mi finan?ni minister malo cekinov nasuje. Takrat pa drug most gor dati...Nekaj malenkosti ?e in na naslednje srečanje se  pa pripeljem v vsem svojem bli??u :emot177:  (To mi boste "fov?":emot113:)

Hydraulic

vsi Našrti obnove so odpovedani!!! Po podrobnej?em pregledu je mojster ugotovil, da je avto komplet zanič!  Ko je odstranil zaščito na podu,da bi na novo premazal je spodaj videti menjano zadnjo levo ?etrt avtomobila. Ko sva to gledala je samo pripomnil,da bi radcsrežal idiota,ki je tako "zdrekal" karoserijo skup. Vari niso natan?ni in edina zaščita je bil premaz z kav?ukom. Med vari je cel kup lufta katere je voda zašela erodirati in pod posledi?no gniti. Tako da sva samo nahitro premazala avto in sestavla skup,da je za prodajo. Upam da čim dlje proti jugu. ?koda samo da se ni prej tega video kot sem menjal blatnike bi me dosti manj stalo vse skup.  Pod je spodaj lepo zgledal vendar pod zaščito je pa vsake 3cm okno v svet. žal kar se je izkazalo kot dobr?en nakup,se je na koncu spremenilo v velik stroček in cel kup zjeb.... ?ivcev :emot0:

garac

nimaš sreče, poznam ?e en tak primer ugodnega nakupa ZX, ki je bil na koncu dračju, kot ostali zxi, ki so bili naprodaj. Je pa res, da se je potem naslednji lastnik veselo vozil z njim brez vseh problemov.

@Hydraulic, sožalje
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Hydraulic

Hja, kdor poceni kupi dvakrat kupi baje. Ampak zdej ko ga ?e imam....nevem drga? res ni slab razen tega no. Morda pa ?e to zdaj ko je toliko popravljeno nebo delalo težav, konec koncev most imam ?e na voljo ane @garac? Torej ?e bom dovolj trmast ga morda spomladi ?e  saniram sam in to kvalitetno. Ga bom pa toliko bolj cenil in ?uval ko bo "skoraj nov". Skratka čez zimo ostane vrjetno pri hiši potem pa bomo  spomladi vidli kakšna bo karoserija. Lahko pa ?e nebi puščal vode bi se ?e  nekaj časa zadovoljen vozil kako sem dober avto skoraj zastonj  dobil. Zdaj vsaj vem natanko kaj imam. Nekateri obnavljate Spa?ke in Meharije jaz bom pa Zx-a.