Kdo je kriv?

Začel/a Picdriver, November 26, 2007, 07:09:47 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Kdo je kriv?

ozilo ki prehiteva
6 (40%)
ozilo ki se vkljuèuje
6 (40%)
plet okolišèin
0 (0%)
ba
3 (20%)
e vem, nimam mnenja
0 (0%)

Skupno število članov, ki so glasovali: 1

Picdriver

Danes smo v neki družbi usklajevali mnenja glede primera prometne nesreče in jih nekako nismo mogli uskladiti. Glede na to, da je forum namenjen izmenjavi mnenj bom problem izpostavil tukaj. prepričan sem, da je na forumu vsaj eden, ki bo poznal odgovor v skladu s predpisi in zakonom, vendar me zanimajo tudi vsa ostala mnenja. Primer je sledeč:

Nekdo se sredi naselja vključuje s stranske ceste desno na prednostno cesto. Pri tem se prepriža, da z njegove leve na prednostni ni nikogar, v trenutku, ko zavije desno na prednostno pa mu po njegovem voznem pasu nasproti pripelje vozilo, ki (sredi naselja!) po levem pasu "pravilno" prehiteva drugo vozilo, ki normalno vozi po svojem voznem pasu. Seveda pride do šelnega trka in zanima me, kdo je kriv?!

Se opravičujem, ?e sem malo zakompliciral opis.

deyo

Po moji pameti je kriv tisti ki po tvoje "pravilno" prehiteva, sam ne vem ?e pravilno prehiteva, ker v bistvu prehiteva v (oz.skozi) kri?išče.

garac

spidi gonzales
sicer je to nevarna zadeva in se kar dostikrat primeri,
bom dodal anketo
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Picdriver

Citat od: deyo;24269Po moji pameti je kriv tisti ki po tvoje "pravilno" prehiteva, sam ne vem ?e pravilno prehiteva, ker v bistvu prehiteva v (oz.skozi) kri?išče.

Izgleda, da imava podobno pamet, ampak močje v modrem so baje nasprotnega mnenja.

Citat od: garac;24271spidi gonzales
sicer je to nevarna zadeva in se kar dostikrat primeri,
bom dodal anketo

Ne vem, ?e je rešitev ravno v anketi, ker za to obstaja "zakonita" razlaga. Bom pa vseeno glasoval po svoje ;-)

garac

Zakonito bo podal Naš Hadei, ko bo opazil debato pisano njemu na ko?o
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Picdriver

Ravno nanj nestrpno čakam! :emot80:

deyo

@Picdriver, kakšna pa je bila razlaga moč v modrem. Res, da mogoče voznik ki se vključuje v promet ni bil pozoren (enkrat bi se to meni tudi kaj kmalu zgodilo), ampak vozilo ki prehiteva to dela na "nevarnem" odseku (kri?išče) cesti??a.

Picdriver

Natan?ne obrazložitve žal ne poznam, ker me ni bilo poleg, gre pa za to, da bi naj bil kriv tisti, ki se je NEPRAVILNO VključIL V PROMET. Prehitevajoči je namreč z mercedesom LJ registracije "popolnoma pravilno" prehiteval.

deyo

Dobro, res da se je nepravilno vključil, vendar sedaj bomo pa po kri?i??ih prehitevali :). žalost.

Gox

Tak primer se velikokrat dogodi, ko se iz slučbene dovozne ceste vključujem na glavno cesto.

Kri?išče T, ?rta je prekinjena, iz smeri HR (kri?išče je 1km od meje) hrvatje kar veselo prehitevajo ... jaz pripeljem do kri?i??a, pogledam levo, nobenega, pogledam desno nobenega, pogledam ?e 1x levo nobenega, potem pa gas ... in ko pogledam spet desno in ?e speljem vidim dva avta ...prehitevanega in prehitevajočega vozita v?tric ... sreža je dovolj ?irok dovoz, da se lahko ?e malo v desno umaknem ...

Je pa nevarna situacija...

Tako da tudi mene zanima kdo bi bil v takem primeru nesreče kriv ...

Lp
Goran

soncek

Vozilo, ki se je vključevalo sigurno ni ustavilo preden se je vključilo na glavno cesto. bežen pogled levo, zmanjšat brzino za malenkost in gas naprej. In potem ni bilo ve? rešitve.
Po mojem mnenju sta kriva oba. In mogoče ?e bolj ta, ki se je vključeval. ?e bi se vključil kot je normalno - ustavi?, pogledaš, sPelješ - se nesreža ne bi zgodila, ker bi ob pravem času zagledal prehitevajočega, ?etudi je prej pogledal samo levo.

bramar

Bom dal ?e svoje "nestrokovno" mnenje. Mislim da je kriv voznik, ki se vključuje, saj je na neprednosni cesti in se mora preprižati na obe strani, ?e je prosto. Pri nas je cel kup stranskih cest in bi bilo torej kakršnokoli prehitevanje precej dvomljivo.

Xandrej

?e je ?rtkana ?rta je pravilno prehiteval je vsekakor kriv tisti, ki se ni preprižal o varnem vključevanju... To mene tudi dvigne ko samo pogleda na levo desno pa ne.

Jerry

čaki mal no...kaj ma veze desna stran. Dejstvo je da se vozimo po desnem voznem pasu. In pred kri?iščem ni kaj prehitevat.

kar se pa zavarovalnice tiče sta po moje sigurno kriva oba. kaj pa policija pa ne vem.
Danes lahko vsakdo poène kar hoèe. Kako pa naredi je pa vprašanje?

garac

verjetno je vozilo, ki je prehitevalo tudi prekoračilo hitrost?
[SIGPIC][/SIGPIC]