Kasko za 5 let starega

Začel/a lalan, November 14, 2007, 11:26:39 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

lalan

Torej, Bliža se registracija in do slej sem imel kasko (imam max. popust, se mi zdi).Me pa zanima, ?e se sedaj kasko ?e spla?a oziroma kako naj sedaj zavarvam........
2 Picassoja imamo

hadei

C, to pa bo sedaj "črno in belo". Vsak vidi prednosti v tem ali onem. Jaz sem se pa? vedno zagovarjal, da se spla?a avto imeti poln kasko zavarovan do 3 let starosti...dalje pa ne.
Po drugi strani pa, ?e imaš kaksko se ne rabiš bat ne toče (samo zato, ker te načeloma nič ne bo stalo), ne prask, udarnin in bla, bla, bla.....seveda, odvisno od odbitne fran?ize.
Kaj pa vem....., ?e se spla?a za 5 let starega plačat poln kasko?! ?e misli? plačat en kup delnih, potem pa je bolje, da imaš kar polni kasko.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Gox

Jaz sem za mojega AX-a plačeval kasko do 11 leta starosti. Sicer ne vem točno kakšna kombinacija kaska je bila, (verjetno najosnovnej?a) saj je bila premija zelo nizka. Cca 30.000sit na leto. Sem pa imel 50% popusta na kasko, + popust na starost vozila + popust na kolektivni kasko na Cimosu.

Sem pa ga v 10-em Ax-ovem letu ga koristil ko so mi na parkingu razbili prednja in zadnja vrata. (takrat smo zamenjali obojna vrata z novimi, račun cca 900?) ...

Po tistem pa nismo ve? podaljžali pogodbe.

Sedaj osebno, bi za "nov" avto bil pripravljen pla?evati kasko do kakega petega leta starosti. (seveda vse odvisno od vrednosti avta)

Koliko pa pla?uje? sedaj za kasko?

LP
Goran

Lovro

To je stvar odločitve - pozanimaj se, kaj in koliko dobiš v različnih ?kodnih primerih, ?e imaš ?e kasko.

In ?e nekaj, ?e boš avto imel ?e nekaj let, vendar brez kaska, ga vsaj vsake 3 leta kasko zavaruj. Razlog je v tem, da, ?e po treh letih ne zavaruje? kasko, ti zapade boniteta. Torej boš moral čez nekaj let spet pla?evati poln kasko. Tako je vsaj pri zavarovalnici Triglav, za drugje pa preveri.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

lalan

Lovro tole je pa pomemben podatek.....
2 Picassoja imamo

Xandrej

Kasko do 4 let mogoče pol pa se ne spla?a ve?...

Gox zračunaj koliko si porabil za 11 let ko si plačeval kasko. Za novega ax-a ?e...

Vedno imam stekla, divjad in Domače ?ivali ter parking in to je to.

Lovro

Citat od: lalan;23465Lovro tole je pa pomemben podatek.....

Vsekakor - preveri le, ali ti zapade ?e v tretjem letu ali po 3 letih torej v ?etrtem letu, jaz sem ?e pozabil.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

gregor

Moja logika, zakaj tudi pri bolj novem avtu nebi imel polnega kaska:
Citroenov ne kradejo
Po svoji krivdi ?e dolgo nisem avta razbil
?e ga slučajno razbijem, nisem hudo odvisen od avta; imam ?e vedno kakšen "backup", oziroma bom par mesecev lahko preživel z enim poceni avtom, npr zx.

Imam pa zavarovano divjad in stekla.

Kombinacija "to?a" tudi ne stane kaj dost.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

gigo

Citat od: gregor;23469Moja logika, zakaj tudi pri bolj novem avtu nebi imel polnega kaska:
Citroenov ne kradejo
Po svoji krivdi ?e dolgo nisem avta razbil
?e ga slučajno razbijem, nisem hudo odvisen od avta; imam ?e vedno kakšen "backup", oziroma bom par mesecev lahko preživel z enim poceni avtom, npr zx.

Imam pa zavarovano divjad in stekla.

Kombinacija "to?a" tudi ne stane kaj dost.

Se podpišem tudi sam.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

Gox

Citat od: Xandrej;23466Gox zračunaj koliko si porabil za 11 let ko si plačeval kasko. Za novega ax-a ?e...

.

To vem, samo kaj ?emo, kdor ima ima :-)

Smo pa tudi Zx-a imeli kasko zavarovanega do 10 leta starosti.

Lp
Goran

hadei

Citat od: Lovro;23457To je stvar odločitve - pozanimaj se, kaj in koliko dobiš v različnih ?kodnih primerih, ?e imaš ?e kasko.

In ?e nekaj, ?e boš avto imel ?e nekaj let, vendar brez kaska, ga vsaj vsake 3 leta kasko zavaruj. Razlog je v tem, da, ?e po treh letih ne zavaruje? kasko, ti zapade boniteta. Torej boš moral čez nekaj let spet pla?evati poln kasko. Tako je vsaj pri zavarovalnici Triglav, za drugje pa preveri.

Tako je tudi pri zavarovalnici AdriaticSlovenika.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Čojko

Jaz pa sploh kasko ne zavarujem. V vsej svoji zgodovini sem imel z najbolj osnovnim kaskom kar se je dalo zavarovat le Xsaro in sicer prve dve leti. Nobenega parkirišča, divjadi, toče in podobnega sranja.
Dos sedaj sem sigurno profitiral ?e vsaj ene 5000 EUR, ki jih imam v dobrem ?e kaj sesujem.
Ra?unica je taka, da imaš na račun kaska v od 20-30 letih nov avto v povpre?ni vrednosti kaska (odvisno od dodatkov, ki jih limaš na kasko). Seveda le ob predpogoju, da v tem času nič ne sesuje?.

Lp, ?ojko

tomaz555

Tudi sam sem razmišljal podobno kot ?ojko. Problem je v tem, ker ta denar, ki ga   imaš v dobrem nikoli ne obstaja, je bolj namišljen. Ko pa zbije? avto pa hočejo evre. Avto pa je predrag in malo vreden na trgu, deli pa dragi (c5 letnik 2001). Po polovici leta sem avto zavaroval kasko. plačal sem zavarovalnici, da ona nosi riziko namesto mene. ?e bi imel v ?epu 5000 evrov, mi kaj takega ne bi prišlo na  pamet. Delam pa tudi kar nekaj kilometrov in ve? kot si na cesti,prej ga lahko poserje?.

Imap pa kasko na prvi riziko, kjer je odbitne fran?ize 50 evrov, namesto 1 %, plačajo pa mi škode do najve? 3000 evrov. Zavarovano imam tudi krajo(plačajo vse), to?o, in vse živo. Ta ?port je stal cca 250 evrov(50%popusta). Malo ali veliko(Nisem siguren, ?e ta varianta ?e obstaja, spomladi je.). Zavarovano imam tudi hišo, pa se ji nima kaj zgoditi. Vsak mora presoditi sam. Ali bo nosil riziko sam, ali pa bo za to plačal zavarovalnici. Sigurno pa nam poberejo ve?, kot plačajo. lp

dvorjan

Jaz tudi pridno placujem kasko do vkljucno 5 leta starosti vozila. Rabil sem ga pa tocno enkrat, ko mi je nekdo na parkiriscu vdrl zadnja vrata na Xsari.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Jerry

Moj pic je l. 01 in ?e pla?ujem kasko, sicer pa ga imam leto in pol. Res bi lahko filozofirali pa nima smisla. Prej?njih avtov nisem imel zavarovanih. Zadeva pa je v končni fazi dobra: avto parkirač na enem bednem parkingu in te boli k****. drugače pa ako proče proče.
Danes lahko vsakdo poène kar hoèe. Kako pa naredi je pa vprašanje?