Kasko za 5 let starega

Začel/a lalan, November 14, 2007, 11:26:39 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Čojko

Dobro, vsak po svoje, tu ni nič narobe, saj si izmenjujemo mnenja. Jaz osebno tudi ne ?param na zavarovanju hiše, ker ?e ti gre hiša ali stanovanje rata en res velik eksisten?ni problem, ki ga zelo te?ko prebrodi?. Glede avta pa jaz takole razmišljam, da v kolikor ga kupiš na ke? in ?e slučajno rata da ga po svoji krivdi totalno sesuje? je res huda. močnosti za to so relativno majhne, pa tudi meni osebno ?e ?e pridem v tako situacijo verjetno ne bi bil problem nekje zgrebsti 2 do 3K EUR pa si kupiš nek starejši dobro ohranjen avto. ?e gledamo kakšne avte vozimo, je 3/4 vrednosti avta itak luksuz, ne pa potreba.

LP ?ojko

deyo

Pred skoraj petimi leti sem kupil nov avto, letos pa zadnji? plačal kasko. Ne bom ve?. Uporabil ga bom pa prvič sedaj.

garac

kasko je smiselen dokler je avto kaj vreden.
sedelavec pla?uje za 10 let star peugeot 106 kasko. Menda je plačal 30t sit lani. Sem ga ?e večkrat vprašal po zdavju.
Osebno imam zavarovano hišo in to tudi potres, pa ?e prav ga ?e na leta ni bilo
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Jerry

mislim, da se hiša in avto nikakor ne smeta primerjati. ?e samo primer da za 500 eurov dobiš avto nekaj pomeni. Za 500 eurov skoraj v najem za en mesec ne moreš.....
Danes lahko vsakdo poène kar hoèe. Kako pa naredi je pa vprašanje?

lalan

Ta teden grem na registracijo inu se bodem odločil....
2 Picassoja imamo

boga

in kaj si se odločil, nič nam ?e nisi rekel o tem
Tistega lepega dne bo C4 picasso parkiran pred našo teraso.

Jerry

lalan

Uff sor?i.
Seveda sem zopet podlegel in zavaroval kasko in vse mogoče.Zdej, ko imamo ?e enega novega Picassota (tudi polni full kasko), bo pa res osnovno treba letos.
2 Picassoja imamo

Picdriver

S to temo me naravnost silite, da podam ?e svoje mnenje. Moj XP bo počasi star 5 let in verjetno bom spet zavaroval kasko. Zakaj?

Najprej bi vsem zavarovancem ZM, Triglav, ... svetoval, da zamenjate zavarovalnico. Mene pride polni kasko za XP 2.0 HDI exclusive s 50% bonifikacijo in vsemi ostalimi dodatnimi popusti (5% popust za "varne" voznike, 5% popust za "stare" voznike, 4% popust za gotovinsko pla?ilo, ...) cca 170 ?/leto, to je cca 15 ?/mesec in me boli qurac, kje pustim avto, ali bo to?a, ali bo priletel kamen v šipo ali srnjak na havbo. Sicer imam dodatno ?e kombinacijo divjad+stekla+?arometi+ogledala za dobrih 50 ? + DDV.

Te dni sem imel ravno en sre?ni primer, ko mi je iz kafi?a v bli?ini doma v sprednjo šipo priletel pepelnik. "Krivca" ?e policija ni uspela najti in sem moral popraviit iz kaska. Ra?un za atermi?no ... steklo je bil skoraj 700 ?. Nekaj dni kasneje je šla ?e šipa na C3 in račun je bil spet čez 600 ?. K sre?i je tudi C3 kasko, drugače bi imeli v enem mesecu cca 1300 ? izrednih stro?kov.

Jerry

A samo kasko plača¹ da je 170. Jaz dam samo za opcijo K-kraja 100 evrov. Parking je nadalnjih 40, ostalo bi moral pogledat. Ti ma¹ pa res dobro zavarovalnico k te pač boli kje ma¹ avto in kaj se zgodi in vse zavarovano za 170.
Kera Z pa je to...bi ¹e jaz tja nesu vse skupaj?

Picdriver

Da ne bo spet kdo podvomil vame, prilagam zadnjo polico za XP. Tudi C3 je zavarovan pri isti zavarovalnici.

deyo

@Picdriver

Na začetku te teme sem omenil, da bo moj avto star kmalu pet let in da je bil zadnjič kasko zavarovan.
Vendar sem ga kljub temu spet kasko zavaroval in dobro da sem ga, ker sem imel škodni dogodek na njemu kmalu po tem.

Sem pa pri eni izmed zavarovalnic katere odsvetuješ, vendar cifre so podobne tvojim. V končnem znesku pa je moja še manjša.

In z nekimi ugodnostimi in popusti sem  na koncu prišel do spoznanja, da ga je ceneje zavarovat kasko kot pa dve ali tri opcije (parkirišče, divjad, ...) posamezno.

Lovro

Jaz sem letos nameraval zavarovati le parkirišča - stalo bi cca. 108 EUR. Kasko, ki krije vse, razen kraje (do 5% škode krijem sam, pri prvi škodi pa mi tudi ne zmanjšajo bonusa) je stal cca. 195 EUR. V primeru totalke bi za 8 let staro xantio dobil predvidoma 1500 - 1800 EUR, vrednost avta je dobrih 3000 EUR. Ker je razlika do kaska cca. 87 EUR, se mi računica še vedno izide (bolje investirati omenjeno razliko in imeti krito vso škodo ter v najslabšem primeru - totalki, dobiti vsaj 1500 EUR in prodati razbito xantio), zato sem se tudi letos raje odločil za kasko zavarovanje.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

deyo

@Lovro, točno zaradi tega sem se tudi jaz odločil za kasko. Skoraj da ni računice brez njega.

Picdriver

Deyo in koliko imaš potem odbitne franšize? Jaz imam 1%. Procent franšize namreč zelo vpliva na višino letne premije. Poleg tega pa moraš biti pri franšizi zelo previden. Skoraj zagotov se obračunava % od vrednosti novega avta (oziroma naslednika modela, če tvojega modela ni več v proizvodnji npr. AX => Saxo), vrednost franžize pa ti na koncu odbijejo od bistveno nižje ocene vrednosti po Eurotax-u, tako da ti v primeru visoke odbitne franšize pri zelo starih avtih ne ostane skoraj nič?!