V nesre?i umrla legenda relija - Colin McRae

Začel/a michoBX, September 16, 2007, 01:24:09 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

garac

Pred podpisom pogodbeV naslednjih tednih bi naj Kimi Raikkonen podaljšal pogodbo s Citroenom za dirkanje v svetovnem rally prvenstvu.
Besedilo: Simon Omahen  Foto: WRC
Nekdanji dirkač in prvak formule ena Kimi Raikkonen se po neuradnih informacijah nahaja tik pred podaljšanjem pogodbe s Citroenom za dirkanje v WRC-ju. Med letom so se sicer pojavile tudi govorice, da naj bi finski dirkač prestopil v Ford (WRC), po zjasnitvi Renaulta, da bodo obdržali Petrova pa Kimiju v bistvu niti ne preostane druga, kot da ostane tam kjer je – v WRC-ju.

Po neuradnih informacijah naj bi Raikkonen ostal pri Citroenovi mladinski ekipi imenovani Junior, kjer bi tako nadaljeval letošnje sezono  v kateri se je marsikaj naučil. Iz Citroena pa je potihoma slišati tudi, da imajo že pripravljeno podaljšanje pogodbe, ki jo bo Finec kmalu podpisal.

Za konec naj omenimo še, da je Raikkonen v WRC-ju od samega začetka zasedel najboljše peto mesto in sicer na rallly po Turčiji. Prvo etapo pa je finski dirkač dobil na rallyu po Nemčiji. V prvih tednih januarja naj bi bila pogodba podpisana, po tem pa seveda sledi Kimijeva prva vožnja z avtomobilom DS3 WRC.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

garac

Citroenov menedžer Sven Smeets je priznal, da že od začetka nove sezone zelo veliko pričakujejo od njihovega DS3.

C4 WRC je četrti najboljši avtomobil, ki jih je bilo kadarkoli narejenih za rally, saj so pred njim le Lancia Delta, Subaru Impreza in Ford Focus. Pri Citroenu so tako v štirih sezonah slavili kar 36 zmag, kar je skoraj dvakrat več v primerjavi z »le« šestnajstimi, ki jih je v takšnem obdobju dosegel Ford.

Tako uspešen dirkalni avtomobil C4 WRC, pa bo kot vemo zamenjal DS3 WRC, ki mora biti že od samega začetka odličen, če želi dostojno naslediti svojega predhodnika. Pri Citroenu tako Sven Smeets govori o pričakovanjih: »Vsi vemo, da se vsak uspeh enkrat konča. Zaradi tega smo veliko vlagali v Xsaro, nato v C4 in sedaj v DS3. Vsi smo pod velikim pritiskom, saj se od nas pričakuje le najboljše.«
[SIGPIC][/SIGPIC]  

garac

Solberg v WTCC?
Nekdanji rally prvak Petter Solberg se spogleduje s prestopom v svetovno prvenstvo turnih avtomobilov in to že v letu 2011

Norvežan, ki za prihajajočo sezono WRC-ja nima podpisane dirkaške pogodbe se je pričel poleg dirkanja za Citroen zanimati tudi za prestop v serijo WTCC. Petter pa je šel še korak dlje in namesto, da bi se strinjal s slabo finančno ponudbo Citroena, sedaj vse svoje sile usmerja v WTCC: »Vem, da sem dovolj hiter in sposoben dirkač, zaradi tega tudi iščem novo priložnost v WTCC-ju.

Zelo si želim opraviti nekaj testov različnih avtomobilov, da vidim kaj mi najbolj ustreza. Preizkusil sem formulo ena in avtomobil serije Le Mans, kar se mi je zdelo v redu. V WRC-ju so trenutno težki časi in zaradi gledam po drugih možnosti, kjer je največ možnosti za WTCC.«

Za konec pa je Solberg še dejal, da bo prihodnji mesec dirkal na rallyu Monte Carlo, a kasneje bi raje šel v WTCC. Definitivno pa bi bil to eden bolj zanimivih prestopov v zadnjih letih serije WTCC.
[SIGPIC][/SIGPIC]  

garac

Sordo podpisal za Mini
Še lani moštveni kolega Loeba pri Citroenu je zdaj potrjeno del Minija.
Sordo je za Prodrive testiral že novembra, a je še okleval, saj je imel na mizi celoletno ponudbo Forda. Zdaj se je 27-letni Španec odločil in bo za Mini odpeljal vsaj šest WRC rallyjev, njegov moštveni kolega pa bo Kris Meeke.

Prodrivov šef David Richards je povedal: "Dani je res star šele 27 let, vendar je že zdaj eden najbolj izkušenih dirkačev in vozi na visoki ravni zadnjih pet let. Verjamem, da je Mini WRC program pravo okolje zanj in da bo tu lahko svojim 29 stopničkam dodal tudi zmago
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Gox

Bomo videli kako se bo izkazal v konkurenci z DS3 WRC ...

aygo

Rally Švedska 2011: Solberg in Raikkonen s Citroenom

Organizatorji rallya na Švedskem so danes ob 15h zaključil z zbiranjem prijav za uvodno preizkušnjo letošnjega svetovnega prvenstva v rallyu. Na zasneženih cestah v okolici Karlstadta bo predvidoma nastopilo stotrideset posadk iz dvajsetih držav.

Prijave na Švedski rally sta po pričakovanjih oddali le dve tovarniški moštvi. Za Citroen bosta z novima Citroenoma DS3 WRC nastopala Francoza Sebastien Loeb in Sebastien Ogier, za Ford pa Finca Jari-Matti Latvala in Mikko Hirvonen, katerima se bo za volanom Ford Fieste WRC pridružil še Khalid Al Qassimi iz Združenih arabski emiratov.

Kot ena izmed zadnjih sta prijavo na švedski rally oddala Kimi Raikkonen in Petter Solberg, ki bosta na rallyu nastopila za volanoma dveh Citroenov DS3 WRC. Raikkonen kot član novoustanovljene ekipe ICE 1 Racing, Solberg pa okviru lastnega moštva Solberg rally team.

Z WRC dirkalniki nove generacije so na rally prijavljeni še Američan Ken Block (Ford Fiesta WRC - Monster World Rally Team), Nizozemec Dennis Kuipers (Ford Fiesta WRC - Ferm Powertools World Rally Team), Henning Solberg, Matthew Wilson in Mads Østberg (vsi trije Ford Fiesta WRC - Stobart M-Sport Ford Rally

vir:superspecial
[SIGPIC][/SIGPIC]

aygo

DS3 R3T za IRC prvenstvo
[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

V delavnici primorske ekipe Target motorsport je bilo včeraj zelo napeto, saj so prvič zagnali motor dirkalnika DS3 R3T.
Besedilo: Iztok Franko
Target je obiskal izkušeni inženir Citroën racinga, Yann Chalmeton, ki je preveril potek sestavljanja in priprave dirkalnika in prvič zarohnel motor novega citroëna DS3 R3T. Ta je en izmed prvih dirkalnikov tega tipa, ki je nastal v privatni delavnici, s čimer so v ekipi Target motorsport še posebej ponosni. Tudi Chalmeton ni skrival navdušenja nad profesionalnostjo članov ekipe Target motorsport in potrdil, da je ekipa opravila dobro delo. Le to pa še ni povsem končano, saj je potrebnih še nekaj zaključnih del in avtomobil bo pripravljen na svojo krstno sezono.
[SIGPIC][/SIGPIC]  

aygo

Rok Turk-DS3 R3T-Rally Monte Carlo
[SIGPIC][/SIGPIC]

aygo

Rally Monte Carlo 2011: Rok Turk končal na 1. HP

Rok Turk in Enej Ložnar Kranjc sta svoji prvi nastop na rallyu Monte Carlo zaključila z nesrečo na uvodni hitrostni preizkušnji.

Idrijska posadka je na rallyu, ki se je začel danes zjutraj v Valenceju, nastopila s Citroenom DS3 R3T italijanske ekipe Friulmotor. S povsem novim avtomobilom, katerega izdelava se je zaključila šele minuli konec tedna, Rok in Enej pred začetkom rallya praktično nista odpeljala niti kilometra. Mogoče je ravno to botrovalo nesreči, v kateri sta dodobra poškodovala prednji levi del citroenovega dirkalnika razreda R3T. Slike iz Francije nam je preko svojega prijatelja posredoval Alan Pajk, za kar se mu seveda zahvaljujemo.

[SIGPIC][/SIGPIC]

dvorjan

Ja, jeba, ce take zverine prej nic ne vozis, pa sploh ne ves kako se obnasa na mokri/ledeni podlagi ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

garac

Bravo slovenci, smo vsaj v nečem prvi! Evo, prvi ki so sesuli DS3 na IRC Monte Carlo
[SIGPIC][/SIGPIC]  

aygo

Danes je bila kar huda selekcija, odstopilo 30 posadk:funny34d:
[SIGPIC][/SIGPIC]

aygo

Rally Monte Carlo 2011: Turk - Škoda zgodnjega odstopa

Rally Monte Carlo se za Roka Turk in Eneja Ložnarja Kranjca ni iztekel po pričakovanjih. Slovenska posadka je svoj krstni nastop na monaški ruleti končala že na 1. hitrostni preizkušnji. O tem kaj se je zgodilo, smo se pogovarjali z Rokom Turkom.

"Vozil sem v 5. brzini, ko mi je nenadoma zablokiralo kolesa. Avto mi je vzelo in ni bilo več rešitve," se včerajšnje nesreče spominja Rok Turk. "Razloga zakaj je prišlo do tega ne vem, pa čeprav smo o tem razmišljali cel dan. Lahko, da je bila moja lastna napaka in da sem namesto stopalke za plin pritisnil zavoro. Obe stopalki sta namreč zelo blizu. Nekoliko me bega, da je na cestišču ostala samo ena sled zaviranja. Zato smo razmišljali tudi o morebitni tehnični napaki. Citroen DS3 R3T je bil sestavljen le nekaj dni pred rallyem, zato je kaj takega mogoče. Po nesreči se je nam za kratko priključil tudi strokovnjak iz Citroen racinga, s katerim pa nismo prišli do kakršnegakoli zaključka."

"Žal mi je, da je prišlo do tako hitrega odstopa. Ker sva v avtomobilu pred rallyem odpeljala le 5 km, na uvodnih hitrostnih preizkušnjah nisva forsirala, pa je vseeno prišlo do neljubega dogodka. Avtomobil je drugače super in do nesreče sem imel v njem zelo dober občutek. Škoda, ker se je najin nastop tako hitro končal. Ne nazadnje sva tako midva, kot tudi ekipa v nastop vložila ogromno," je še dodal Idrijčan, ki si v prihodnosti želi ponovno nastopiti v Monte Carlu. "Vzdušje je fenomenalno in ljudje so super. Tudi po nesreči so nama takoj priskočili na pomoč. Da ne govorimo o organizaciji, ki je zares na vrhunskem nivoju."

Po avanturi na jugu Francije se misli Roka sedaj vračajo v domače državno prvenstvo. "Po rallyu Monte Carlo so moje misli že na rallyu Lavanttal. Lahko potrdim, da bom tam nastopil z dirkalnikom, s katerim sem zaključil lansko sezono - Peugeotom 207 S2000."

[SIGPIC][/SIGPIC]

ModelJT

Se mi je kar zdelo, da bo prešaltal nazaj na Pugija.
[SIGPIC][/SIGPIC]