Zanimive fotografije

Začel/a Gox, Februar 10, 2007, 02:17:36 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

andraž

Doma je menda še toplo, jaz sem pa na snegu na Norveškem, kjer je že konkretno snega in fuuuul mraz. Zadnje dni dosegamo pod -20, kar je malo preveč tudi za moje pojme. na tretji sliki pa je trajekt, ki vozi na liniji Kiel - Oslo.

dyfan

Na smučanju boš pa ja nekako zdržal.:emot77:
Lep pozdrav!

andraž

Saj moram, to je moja služba in res tudi the best hobi.

Gox

Kaj pa delaš gor?

Dej še kakšno slikco Norveške v tem času :)

Sem bil maja gor, pa je bilo mrzlo, kako je šele zdej :)

andraž

Kaj delam na severu. Kot trener smučanja se ukvarjam z damsko ekipo nekaj 16-letnic in ene 19-letnice. Tukaj smo tri tedne na treningu in FIS tekmovanjih. Najmanj stresen trening glede vsega, ker Norveška še ni v ritmu domače vsakodnevne "panike". Nekaj slik, sicer ne letošnjih, pač pa iz leta 2007.
Na prvi je najbooooolj umazan kombi, kar sem ga kdaj imel, na naslednjih pa njihova tipična pokrajina z zelo nežno dnevno svetlobo, ker sonce potuje tik nad obzorjem in se ti zdi, da se stalno približuje večer. Sence so dolge, tudi ko je največ svetlobe. Se zelo pozna, da smo cca. 220km od polarnega kroga. Na zadnjih dveh so koče, v katerih prebivamo. So iz borovega lesa, zidan je samo kamin. Več kot prijetno bivanje.

sop

je to na sliki mogoce Kvitfjell?

andraž

Ne, Geilo. To je nekje na sredini južne Norveške, od Kvitfjela proti Bergnu.
Še nekaj slik. Sem šel pogledat termometer... samo -28. Uffffff

Prvi dve sliki; ko začne snežiti, nenormalno pada, sliši se kar šumenje padanja snežink, take količine zapadlega snega v uri pri nas ni.
Tretja slika: smučišča so vrhunsko urejena, cez dan so prižgani tudi reflektorji, ker je predvsem ob oblačnih dneh premalo svetlobe za normalno smuko.
Èetrta slika: notranjost koče

dyfan

Ooo, to imaš pa zanimivo življenje. Bravo.
Večino od tega ti lahko zavidamo (pa saj ti ne).
Edino, kar ti ni za zavidati, je čiščenje in kurblanje kombija pri teh temperaturah.:emot82:
Pa uspešno tako naprej!

LP
Lep pozdrav!

dani77si

Citat od: dyfan;86297Ooo, to imaš pa zanimivo življenje. Bravo.
Večino od tega ti lahko zavidamo (pa saj ti ne).
Edino, kar ti ni za zavidati, je čiščenje in kurblanje kombija pri teh temperaturah.:emot82:
Pa uspešno tako naprej!

LP

čiščenje in krblanje kombija je totalen špas proti tistemu kar te čaka na koncu sezone..pa tudi vmes..

2sv

zlikovski

garac

Kdaj veš, da so moški stari?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

garac

Bolečine v križu?
KOZMODISK je prava rešitev
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

sop