Vse o pmeumatikah C4 grp

Začel/a unterhunt, Oktober 28, 2007, 10:31:01 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

glodalec

risbo

Zanima me ali lahko na C4 GP montiram zimske gume dimenzij 205 65 R16, ker so zdaj nameščene 215 65 R16 in kako se avto obnaša v snegu če so manjše dimenzije?

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

frodo1

Citat od: risbo;145293Zanima me ali lahko na C4 GP montiram zimske gume dimenzij 205 65 R16, ker so zdaj nameščene 215 65 R16 in kako se avto obnaša v snegu če so manjše dimenzije?

Pri navedenih ne gre za kakšno razliko, razen da je prva ožja za 10mm, kar je v zimskih razmerah- snegu celo bolje. Zmontiraj in pika.
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

gregor

Seveda, če je dimenzija v homologaciji!
Èe niso, pozabi. Vozilo je zato tehnično neizpravno, v primeru pikolovskega policaja odvzem tablic, prepoved nadaljne vožnje. V primeru povzročitve nesreče poglej drobni tisk zavarovalne police.
V samem visokem snegu pa res gredo ožje gume bolje, ker rabiš manj snega poteptat pred gumo, pa še to se pomojem pri sedanjih močnih avtih komajda pozna. Pri ladi nivi pri 20 cm snega je pa razlika med 215 in 175 občutna.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

jurep

Najverjetneje gre, razen če nimaš robotskega menjalnika. Lani, ko sem jaz kupil C4GP (robotski), sem spraševal podobno, a je bil odgovor nekako tak, da bi se v primeru drugih gum računalnik rahlo zmešal.

lp

Jure

hostnik

tudi meni se je pred kratkim začelo  pojavljati to opozorilo ki pa kmalu izgine, ali ga naj ignoriram, ali je kaj resnejšega ??

wragec

Citat od: hostnik;148721tudi meni se je pred kratkim začelo  pojavljati to opozorilo ki pa kmalu izgine, ali ga naj ignoriram, ali je kaj resnejšega ??

Poglej katero gumo ti kaže pa jo napumpaj pa bo ok.

hostnik

sploh mi ne pokaže nobene gume ,samo napis se prižge , gume sem pa že tudi pumpal ,pa je bil povsod normaln pritisk,,,,,

wragec

Èe so gume normalno napumpane pol je lahko kakšna napaka na senzorju na ventilčku, in ni nič hudega. Meni ko se bo pokvaril prvi senzor bom dal notri navadne ventile, funkcijo pa izklopil na servisu.

Bishop

Še jaz z 100x zastavljenim vprašanjem.

Ali lahko dam na C4 GP 2.0 hdi 205 55 16 gume gor?
Èe ne, zakaj?
Sej so samo 1cm ožje od 215 55 16.
Bi bilo kaj narobe, razen da ni homologirano?
Sem pa najdu na netu, da so te gume čisto normalno homologirane za ta avto, samo v moji homologaciji te mere ni.
[ATTACH]82169[/ATTACH]
Tnx
I didn\'t do it! Lawyer fucked me!

garac

homologacijo je treba naredit, če so 1cm ožje so tudi nižje. Èe boš hotel naredit homologacijo boš najbrž moral neke alu feltne zmontirat in vse hkrati homologirat ali kako pač že, mislim, da ti samo dimenzijo gum ne bo uspelo vpisat, razen, če poznaš prave ljudi
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Bishop

Citat od: garac;214099homologacijo je treba naredit, če so 1cm ožje so tudi nižje. Èe boš hotel naredit homologacijo boš najbrž moral neke alu feltne zmontirat in vse hkrati homologirat ali kako pač že, mislim, da ti samo dimenzijo gum ne bo uspelo vpisat, razen, če poznaš prave ljudi
Hvala za odgovor.
Od prejšnjega avta so mi namreč ostale gume rabljene cca 2 meseca, pa mi jih je škoda.

xpuser

Saj jih lahko še vedno prodaš.

Bishop

Citat od: xpuser;214108Saj jih lahko še vedno prodaš.
To je res. So pa 205 55 16 mnogo cenejše.