Vse o pmeumatikah C4 grp

Začel/a unterhunt, Oktober 28, 2007, 10:31:01 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

kluni

Pozdravljeni!

Ravno sem kupil GP :BigThumbs:  in me zanima ena bolj splošna stvar. Prejšnja xsara picasso je imela jeklena platišča, GP pa ima aluminijasta. Ali bi bilo potrebno razmisliti o dokupu jeklenih - za zimsko obdobje? Po informacijah pridejo (skupaj z vijaki, ki morajo biti bojda drugačni) okoli 250 €.

LP

gule

Ja lepo je, če imaš še en komplet platišč(ponavadi jeklenih) za zimo. Tudi komforno, saj lahko sam premontiraš doma zadevo ko za to pride čas(zima)...Alu platišča boš, pa imel veliko bolje in dlje lepo ohranjena...ponavadi se tudi za MS pnevmatike izbere kakšna manjša dimenzija z večjim presekom...beri bolj ugodna cenovno...

lp

kluni

Ja, ampak v homologaciji imam zapisano samo dimenzijo R16, tako, da ne vem, če lahko nabavim 15-ko za zimsko gumo.

gule

res ne bi vedel za tvoj tip avta...še nisem videl, da bi policaji težili, če imaš manjša platišča na avtu...za kakšne 24 col mogoče...

drejci

Pozdravljeni-sam imam tudi isti problem.Moj je c4GP 2.0 HDI.Niti slučajno ne razmišljaj o kakšni 15 colski gumi ker so baje pri teh motorjih večji Zavorni koluti in ti nebo nič drugega pasalo-če pa imaš šibkejšega dizla ali bencinca so baje celo imeli homologirane 15 colke.l.p.Drejci.

bramar

Sam imam sicer 18 palčna platišča in sem lansko zimo kupil 16 palčna jeklena. Mislim, da je ta mera za Gpicasso-ja še edino primerna, manjša ne. Tudi v homologaciji imam zapisano več mer ...

Renark

Citat od: kluni;78206Pozdravljeni!

Ravno sem kupil GP :BigThumbs:  in me zanima ena bolj splošna stvar. Prejšnja xsara picasso je imela jeklena platišča, GP pa ima aluminijasta. Ali bi bilo potrebno razmisliti o dokupu jeklenih - za zimsko obdobje? Po informacijah pridejo (skupaj z vijaki, ki morajo biti bojda drugačni) okoli 250 €.

LP
pošlji mi podatke o tipu vozila in motorju, ter najmanjše gume ki so vpisane v homolgaciji,število vijakov,  pa bom pogledal v kataloge, ker se z tem namreč poklicno ukvarjam. Jeklene feltne bi pa mogel dobit od enih 220€naprej odvisno koliko colske so:BigThumbs:

AUT

LP

Sem lastnik C4GP in ko sem včeraj menjal pnevmatike iz letnih (215/55-16) v zimske (205/55-16) z orginal jeklenimi platišči citroen se mi na zaslonu napiše "Tyre pressure is not monitored" kar pomeni tlak v pnevmatikah se ne spremlja. A je s tem lahko kaj narobe, razen tega da se tlak ne spremlja???

Hvala

Xandrej

Ja pa imaš senzorje tlaka v teh novih felnah? Mislim, da ne... Ali ste jih prestavili pri vulkanizerju?

AUT

garac

Nič, opozorilo potem itak izgine. Lahko zadevo sicer daš izklopit, ampak ponoven vklop se menda plača. Upam, da je vulkanizer označil, kolesa, ko jih je snel.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

AUT

wragec

Da veš kam dat potem nazaj isto kolo, ker je senzor računalniško nastavljen. Ja tudi meni se opozorilo vklaplja ker imam kovinske feltne, so mi rekli pri Merlak-u da je dela če sedaj senzorje izklopijo (5 minut) in potem spomladi spet vklopijo cca 1 dobro uro in strošek 100 eur.

AUT

Ne vem če bo to držalo poleti ko sem jih dal centrirat pa še menjal sem sprednje nazaj in obratno,,,ni bilo nikoli nobenega opozorila,,,,mislim da je senzor glede višini med pnevmatiko in blatnikom,,,

dvorjan

Senzor v platiscu samo sporoca, koliko pritiska nameri. Njemu je povsem vseeno, na kateri strani ali kolesu je. Je pa grdo, da te hocejo tako olupit za izklop/vklop te igracke. A avto sam v meniju nima te moznosti? Saj naj bi bil precej pameten, pa vse okoli luci lahko nastavis, zakaj ne bi mogel se tega ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!