DAK v delu

Začel/a amipick, Oktober 25, 2007, 09:47:12 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

amipick

DAK ponovno v delu!Popravila in izboljšave po prevoženih nekaj tisoč km.
Rit sem mu dvignil za cca 15cm,saj je ob močnejših sunkih guma drsala v blatnik.Skakanje "riti" smo tudi rešli z pomočjo hidravlike.Da razložim,zadnji konec avta je na vsaki luknji poskakoval.Najprej sem mislil da je kriva teža-lahka rit in široke gume,spustil sem pritisk v gumah,ampak se stvar ni izboljšala.Nato sem menjal zadnje amortizerje(nove),ker je eden bil defekten,pa še vedno nič.Na koncu smo ugotovili,da so zadnje roke zvite,v praksi sem imel iztek zadnjih koles močno zaprt,zato je avto delal kar je tel.To je bila posledica varjenih ojačitev.Te ojačitve smo odstranili, z hidravliko "poravnali" roke v nulo(iztek 0.0),in ponovno privarili ojačitve,tokrat brez da bi zvilo roke.Avto je zdaj lepo vodljiv in ne skače več.
Ostalo pa je trenutno v delu-menjava sklopke,popravilo menjalnika-nastavitev 5. prestave(meče ven),in zatesnitev olja na motorju-puščanje pri oljni črpalki.
Pri sestavljanju dobi nov prednji odbijač z zaščito pod motorjem in dodal mu bom strešni nosilec(portapak).slike sledijo,lp
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

amipick

Zverca ponovno na cestah.Motorno olje je puščalo na edinem semeringu,katerega nisem menjal(nisem vedel da je možno),pod zobnikom oljne črpalke.Ponovno sem potesnil glave,že ki je bilo demontirano in preveril ventile-nastavitev.
Sklopka je nova,pravtako vzmet vilic potisnega ležaja-prejšnjo je zbruslo na dva dela,predelava terja svojo ceno.
Menjalnik popravljen,zobnik pete prestave je bil zamaknjen pa se ni pravilno vklapljal,zdaj končno ne meče ven iz prestave.
Strešni nosilec je skoraj narjen,bo v naslednjih dneh.
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

Mike666

Vojko moram enkrat da boš me malo pelal v tej zverinci.
By the way, veš mogoče še kje za kakega DAK-a ali aka ni nujno da je dober lahko je kolko tolko v stanju.

rok.si

Oj Vojko, lahko poveš kaj več o postopku menjave tistega semeringa - jaz sem tudi mislil, da se ne da menjati - če seveda mislim istega - semering okrog osovine, na katero je na drugi strani nasajen zobnik, ki ga žene zobati jermen.

lp

dani77si

mene pa zanima, kako se obnese odprti filter na GS mašini ko vidim da je tako narejeno..
je treba vplinjač pol kej štelat? pa dovod toplega zraka ko ga zdaj ni?

amipick

Mič-veš da te bom peljal,za dak-a pa na žalost ne vem,ena aka je v gorici,samo ne vem če se prodaja,se bom pozanimal.
Rok-misliš na pravi semering.Je čisto enostavno,rabiš pa prešo.Ko je črpalka demontirana,označiš na osovini in na zobniku,kako je obrnjen zobnik( tudi črpalka mora bit v fazi ko menjuješ jermen),nato z prešo demontiraš zobnik(osovina je ravna brez utorov,tako da ni problemov)menjaš semering velikosti 18x32x5 in nazaj zaprešaš zobnik kot je bil,to je to.Èe rabiš sem jih jaz kupil na zalogo-2eur/kom.Original ga niso dobavljali kot nad. del,samo kpl črpalko.
Dani-odprt filter se obnese v redu,karburatorja ni potrebno nič nastavljat.Dovod toplega zraka pa ga ima zdaj več kot rabi,ker je filter nad hladilnikom olja in ko motor deluje potiska vetrnica zrak skozi hladilnik in posledično v filter.
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

dani77si

Citat od: amipick;53196Dani-odprt filter se obnese v redu,karburatorja ni potrebno nič nastavljat.Dovod toplega zraka pa ga ima zdaj več kot rabi,ker je filter nad hladilnikom olja in ko motor deluje potiska vetrnica zrak skozi hladilnik in posledično v filter.

Najlepša ti dala za tole informacijo :BigThumbs:
Grem v nabavo..

amipick

Dani še to-jaz sem dal ta filter ,ker nisem imel druge izbire,ni blo prostora za klasičen filter.S tem filtrom razen zvoka ne pridobiš nič.
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

dani77si

Citat od: amipick;53303Dani še to-jaz sem dal ta filter ,ker nisem imel druge izbire,ni blo prostora za klasičen filter.S tem filtrom razen zvoka ne pridobiš nič.

no, saj v tem je fora boxer mašine med drugim..

rok.si

Aha, tako preprosto ( če imaš prešo ;) ) je torej to. Èe bo začelo puščat, se vsekakor oglasim za semering, zaenkrat pa se trudim, da ne popravljam, kar ni pokvarjeno :)

Imaš še kak čarobni recept za tesnenje spodnjih pokrovov glav ? Jaz vsaj 1x na leto kaj izumljam, pa mi nikdar ne rata 100% :)

amipick

Si pomislil na nova tesnila?
Jaz jih vedno menjam,pa nimam problemov.
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

gigo

Tukaj pa prilagam slike popravila Vojkovega Daka.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

gigo

http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

amipick

Ja ,še kar gnjavim Gigo-ta,ker še vedno ne znam delat z slikami,se bom naučil-obljubim!!!
Na slikah vidite,da sem mu privoščil glanz novo sklopko.Menjat sem moral povratno vzmet vilic potisnega ležaja,ker jo je dobesedno prepililo na dva dela.Je drsala po potisni plošči-cena predelave,ni kaj!
Vidni so tudi adapterji za polosovine,katere mi je naredil prijatelj strugar in citroenar hkrati,kdo drug bi me poslal nekam.
Nosilce motorja sem tudi moral predelat,ker če ne drsajo vijaki ob diske.Podložil sem jih za cca 1,5 cm,zaradi menjalnika.Nosilnost ni nič prikrajšana,ker sem menjal tudi vijake-večja trdota.
Menjal sem mu prednji odbijač,ta je tisti ki sem ga omenjal na začetku.In pa še strehico je dobil nazaj-ojačano,sedaj ne tolče več.
Dobi pa še zaščito pod motorjem in pa strešni nosilec,ki je že zvarjen,ga je treba samo še montirat.
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

Mike666

Vojko kaj ti tank delaš ali le ene vrste patrio?  ;)