Motorček prostega teka

Začel/a CitroX, Oktober 24, 2007, 08:16:03 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

CitroX

V zadnjem času se je pojavila težava - uga?anje motorja v prostem teku.
Motor v prostem teku uga?a, tudi ko prestavljam navzdol (xsara 1,8 16V, '00). ?tos je, da nekaj časa dela in potem zopet ne (danes je bil mir).
Sedaj, ko je bilo dva dni hladno, je zjutraj ob zagonu motorja nabil obrate na 3.000 - avto sem prestavil in ker niso padli ga ugasnil in ponovno zagnal (očitno deluje na windowsih).
Diagnoza? - Motor?ek prostega teka?
Nov originalni stane okrog 130?... iščem neoriginal...
- Ni težko biti svetovni prvak, èe živiš v svojem svetu. -

CitroX

Xandrej

Pa imaš ti magneti mareli elektriko? Pol je to to...

dvorjan

Mah, ce je to prvic, potem ga lahko z alkoholom ocistis pa bo drzalo kak mesec ali dva (ta cas pa malo sparas za drugega). Sicer pa je to treba prej ali slej zamenjati. Je pa to edina problematicna stvar na 1.8i 16v masini, tako da ko to zamenjas bo spet lep cas mir.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

CitroX

Mi lahko kdo pove, kje se ta motorček nahaja? Bi rad videl kateri motorček je to..

Darte

Meni izgleda kot tisti spodnji vprašaj. Držala naj bi ga dva vijaka...

tct

CitroX

Se na pogled da proizvajalca razbrat iz te fotografije?

DS 21

Zelo verjetno se je v motor?ku zasu?ila mast, kar upliva na odzivnost. Se da vse skupaj razdret, očistit, ponovno namazat in spet bo  delal kot nov.
Je pa  porebno nekaj potrpe?ljivosti !

L.P. !

Darte

Moja pa ?e vedno cuka. Motor?ek menjan za novega pa ni dosti bolje. Nekaj sem o tem pisal ?e na CB forumu. Najnovej?a predvidevanja so, da je nekje cevka podtlaka fu?. Zanima me, kje je ta zadeva namontirana oz. ali jih je ve?. Motor 2.0 16V Xantia 98.
Cukne ko spustim gas pri 2000/min.

tct

Verjetno je res odzivnost podtla?nega regulatorja kriva za težave Darteja. Preglej dovodne kable.
Za 18 16V je takle podtla?ni regulator (MAP senzor)
http://www.facet.it/db_comp/catalogo/catalogo.asp  

Očistiti motorček prostega teka ?e enkrat, v Lj jih ima po razumni ceni AC commerce (Hella)

CitroX

CitroX

Motor?ek so poslali po pošti v treh ali štirih dneh, plačal 85? s poštnino.
Danes je Golja zadevo namontiral in zadeva je urejena.
Uh, je sedaj zopet prijetna vožnja.
Hvala za pomo

sl1

Jaz sem tudi nabavil motorček prostega teka na //www.autosensorberlin.com enako kot je CitroX napisal na Citroen******.com.
Plačal sem 35€ s poštnino vred in prispelo je v 6 dneh in sem ga kar sam zamenjal.
Je pa teh motorčkov polno različnih in je treba iti na service.citroen, se prijaviti in vnesti VIN in se eno drugo cifro ki je datum proizvodnje vozila, da ugotoviš kateri tip motorčka imaš. Včasih je namreč na istem modelu avta v istem letu do enega datuma en tip motorčka, od takrat naprej pa drugi.
Pri nas stane 85€, tako da mislim da se izplača.
Xsarica spet lepo prede. Pucanje starega motorčka s čistilom za fergazerje je sicer malo pomagalo, vseeno pa mašina z novim še opazno lepše teče.

CitroX

Da malo obnovim temo ... na žalost.
Težava se spet pojavlja, motorček je zamenjan, vendar ne bo efekta. Motorček prostega teka je nov (to je že četrti: M&D 2 leti, VDO 1 leto AS Berlin manj kot leto) in zagotovo ne dela težav.
Kaj sedaj??
xsara 1,8 16V letnik 2000 VTS
Krmiljenje motorčka?