2cv nagaja

Začel/a andraž, Maj 22, 2023, 04:21:20 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

zlomjo

Kaj ko bi zamenjal vse kar je možno zamenjati iz desne na levo ali obratno? Svečke, kable?

andraž

Svečki zamenjani 2x stari in novi, kabla tudi. Zgodba se ne glede na rošade ponavlja. Tudi svečka, ki je imela konstantno iskro ob zunanjem testu je šla takoj v valj in ni bilo razlike.
Glavi sta sneti. Na levi strani vse ok, na desni-trokirajoči pa na vrhu bata kar nekaj olja.

Čojko

Pol ti je tudi olje pil. Ko je bil mrzel in gostejše olje je bilo še ok, ko si ga segrel je pa priteklo in to toliko, da je zapackalo svečko. Počen batni?

bakar

Zablokiran motor... laufa...

Res je težko rihtat preko sporočil. V živo ej treba videt. Vse kar smo se menili smo naredili. Zdaj... Edino kar lahko še rečem, pripelji k meni ali k Vojkotu na Kras , ali pa k ATKju v Maribor pa se bo porihtalo. Vse ostalo je bolj površinsko.

Po 33 tih letih lahko rečem, nič ni tak fuč kot zgleda. Razlog nedelovanja je ponavadi čisto banalen.

https://youtu.be/ladVkvA09gs

Čojko

A je diagnoza že znana?

andraž

andraž

Avto spet v formi. Napaka je bila, kot sem pisal, konkreten ris na desnem valju. Skoraj milimeter širok in milimeter globok po celi dolžini hoda bata. Ni mi jasno, kako je zariban motor sploh lahko tekel. Zadeva zamenjana, obnovljeni glavi, z ventili, dročniki..., hkrati nova vsa možna tesnila, tudi sklopka, ki bi bila sicer še za cca. 30000, vendar, če je motor zunaj se je zamenjalo tudi to. Dodatno obnovljen uplinjač v Gorici, na tehničnem je bilo prej 7,5 dimljenja, sedaj 0,02. Tale Italjan res obvlada. Motor teče mirno brez ekstra nezaželenih zvokov, je prožen in se lepo zavrti. Kakšnih 1000 km utekanja, potem pa gas do konca.

bakar

andraž

No, danes se je Spaček spet ustavil... prvo pocukal, se malo obotavljal in obstal.
Krivec to pot je plovec, ki laže. Kazal je še četrt tanka, ko so pajki pletli mreže noter...
Kakšna ideja kateri plovec je najboljša opcija?

sušo

To s plovcem v Spačku je cel kakec k je treba vsakič tank dol vzet.
Jest vozim na old school dnevni števec in tankam na 300-350km zadnjih n let. Spačka mamo več k dvajset let in menjal sem cca tri plovce. Se ne spomnim, da bi kdaj delal več kot dva meseca... Sem obupal in še ne da se mi več zezat okol tega. Dnevni števec sistem dela u piko.
Kot info. V Amiu, ki je starejši od Spačka, je bil original, ne tikan in je delal do zadnje kaplje bencina vedno zmeraj in povsod vseh petnajst let najinega druženja. V DY tudi.

andraž

Ja, originalne vgradnje so tam do leta 1980 neuničljive. Na DS kaže natančno pa ima 53 let...

sušo

Ma ja, sej to... Qrc pa plovc. Te novodobni približki niso vredni ama niente.
V nedeljo na bolšaku kupi dnevni števec pa gasa.

garac

urbana legenda pravi, da je večja možnost kresnt Severino na svoji barki, kot poštimat ta jeben plovec
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

andraž

Good, potem iščem Severino, ne več plovca.

bakar

Kaj pa vem... Že dolga leta odkar so novi plovci na voljo jih montiram in ni nikoli problemov z njimi. Oziroma... ja, izogibam se poceni plovcem, ki jih Burton//MCC prodaja (to so oni , ki imajo žico namesto bakrenega traka za povezavo).

Èe lahko starega popravim ,ga popravim. Èe ne morem, dam novega. Za plovce na A seriji lahko zagotovo rečem, da niso nikoli kaj vem kolk bili točni. Veliko je odvisno tudi od inštrumenta na armaturki, tu ti večkrat lažejo.

Kot pa sem opazil je večina problemov s plovci dejansko drugje. Avti se ne vozijo, parkirajo se s praznimi rezervarji, etanol in voda dela svoje in čez par mesecev... ima plovec probleme. Malo dražji plovec ima manj šanse da bo delal probleme.

Opcija je tudi ,da se išče in najde kakšen star originalen zapakiran plovec. Lahko tudi od R4 ,ali nasplošno od kakšnega francoskega avta iz 70tih, isti proizvajalec, paše. Zgornji del je v večini primerov enak. Dovodni priključek, odvodni, priklop cevi. Spodaj... različne dolžine cevi na katerem je mehanizem in sito. To se lahko skrajša, zravna, itd. Evo, pa dela ... če dela.. ker tehnologija je itak stara iz pedesetih in ni točna kot so dnaašnji računalniki...

No konkretno, jaz jemljem pri DF ...

Tale je dobre kvalitete in jih vgrajujem  https://www.franzose.de/en/Alle/Alle/fuel-system/ANR14346/

Ta je tisti poceni in ga ne jemljem ... ker ne dela... je pa poceni... ma ne dela... https://www.franzose.de/en/Alle/Alle/fuel-system/ANR14210/

Je pa z novimi deli dandanes zmeraj loterija. Kaj čmo, imamo pa večjo izbiro kot pre 25, 30 leti...