Težava z aisin menjalnikom

Začel/a celinko, Maj 06, 2023, 10:22:33 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

andraž

Pri ročnih teh težav k sreči ni.

antasi

Pa še samo en prispevek na temo citroen je za en kurc..
Premijska znamka Bmw, kar pomeni, da pri nakupu novega Bmwja, kupiš 2 enakovredno velika citroena.
  Prodaja potem par let starega Bmwja in z manj kilometri kot jih ima tale lastnik citroena zgoraj-zgleda takole:

EGR je »ugasnjen« zaradi faktorja straha pred gorenjem. Vem da je mala možnost da zagori, vendar ne želim ravno jaz postati del zažigalne statistike. DPF je odstranjen zaradi potencialnih težav. Na tem nisem imel nobenih težav pred odstranitvijo, sem jih pa imel na dveh drugih.
V kolikor bi bil DPF še gor, bi bil pri teh kilometrih že proti koncu življenjske dobe. Sem šel pogledat koliko je nov in ga ima autdoc za 381€. V kolikor bo koga, ki je kupec to motilo, mu za ta znesek rade volje spustim ceno. Drugega ni pa nič pometanega iz avta.

Zato prosim ne pišite, da je Citroen za en kurc-ker ni. Za svoj denar nudi veliko proti konkurenci. In tale premijski rabljen Bmw ima še vedno višjo ceno, kot un nov Citroen od tega ki piše, da je Citroen za en kurc.
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

visar

@Antasi, kaj pa te je tako ujezilo....

dejstvo: Citroen je dober ampak ga lastniki sami šinfajo, tako je vedno bilo in verjetno bo tudi ostalo. Jaz osebno sem imel z vsemi citroeni bistveno manj problemov kot kolegi s das auto.

dejstvo 2: vsesplošno je znano da se B_W vžge prej kot šibica, ampak ta avto ni avto za uporabljat kot je Citroen amapk je statusni simbol. Sicer pa tudi vemo da ti avtomobili niti žmigucev nimajo....
______/\\______
______/\\______

Čojko

Mah. Citroen je bil zelo dobra znamka za moj pogled, vendar enih zadnjih 10 let od kar je DS je pa postal ena šiptarska znamka. Nobene inovativnosti, kar nekaj nametano, nobene kvalitete materialov,...vedno bolj Daci podoben, pri zanesljivosti že šepa za njo. Raje Peugeota kot Citroen.

antasi

Ujezi me, ko pridejo na forum jamrat čez znamko, kot da smo mi in forum krivi za probleme z njihovim avtom.
Da pa bi kdo pohvalil kak avto, to pa ne obstaja več.
 Saj vem, drugi cajti, danes imaš 1milijonvirtualnih prijateljev, avto je postal isto kot čikgumi-prežveči in izpljuni
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

premza

Mene je v 35 letih edino Citroen pustil na cesti.
Po moje zato, ker ima čisto preveč opreme in posledično veliko stvari, ki lahko crknejo.

Glede menjalnika pa je čisto Citroenova napaka, da v servisno knjigo napiše, da je brez vzdrževanja. Pol pa cukajo, se zatikajo, crkujejo...

Mimogrede pa me je Audi A6 3.0TDI skoraj ubil, ko je pri 200+ razneslo mašino. Ni zavor, skoraj se ne da zavijat...

Najbolje pa mi je služil Golf II 1.3 bencin. Od opreme je imel števec hitrosti, uro in ventilator s tremi stopnjami.
Pa Yamaha 600 iz leta 2003, ki po 20 letih še vedno vžge z originalnim akumulatorjem. Zamenjal pa na njej razen zavornih ploščic in gum nisem še nič.

Čojko

Pri moji stari mami.je tudi še bedno delujoč 40 let star pralni stroj Rex,...

Gre se za potrošniško družbo. Danes so normativi v avtoindustriji 150tkm mora zdržat,...

Tudi Aisin, ki je odličen proizvajalec menjalnikov bi lahko naredil tako, da bi lahko menjaval komplet olje in filter, pa bi bil za pol miljona kilometrov,.... Očitno so bile take zahteve avtomobilskih proizvajalcev - brez vzdrževanja, ceneje, lažje prodat nov avto,...

Recimo ZF, ki je v zadaj gnanih BMW in recimo Jaguar lahko komot vse zamenjaš. Imajo  el karter nov z pripadajočimi zadevami,...

grundig

Citat od: Èojko;284337Pri moji stari mami.je tudi še bedno delujoč 40 let star pralni stroj Rex,...

Gre se za potrošniško družbo. Danes so normativi v avtoindustriji 150tkm mora zdržat,...

Tudi Aisin, ki je odličen proizvajalec menjalnikov bi lahko naredil tako, da bi lahko menjaval komplet olje in filter, pa bi bil za pol miljona kilometrov,.... Očitno so bile take zahteve avtomobilskih proizvajalcev - brez vzdrževanja, ceneje, lažje prodat nov avto,...

Recimo ZF, ki je v zadaj gnanih BMW in recimo Jaguar lahko komot vse zamenjaš. Imajo  el karter nov z pripadajočimi zadevami,...
Ja res je. Ma pri ZF-u piše v navodilih,da se olje v menjalniku menja na 15.000 km. Tako pri Citroenu in Bmw pa še pri komu. Govorimo o 3-stopenjskem avtomatiku...

gepl83

Jaz imam že 9 leto c4picasso. Naredil smo 120.000 km. Ima slavni robotiziran menjalnik. Še danes avto dela. :) praktično brez izrednih stroškov. Da se ne bo samo šimfalo.

andraž

Ma mene je pa Spaček pustil na cesti. Pa 24 let je super delal, zdaj pa to. Jajca Citroenova.

zlikovski

Ja si tudi lastim ta tip menjalnika in do sedasaj nobenih težav.
Seveda je treba vzdrževat.

DejanO

jaz pa še starejši tip AM6 pa tudi brez pripomb pri 300.000 km
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

gregor

Pa saj sploh ne vemo, a je menjalnik kriv.
Mogoče samo od recimo motornega računalnika ne dobi nekih podatkov (pozicija gasa, navor motorja) in gre v zasilni način, tretja prestava.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

celinko

Imaš prav!!!
Ampak niti na servisu še trenutno nimajo pojma!
Trhnična podpora jim je poslala navodila, da bi naj bile težave v zvezi z gorivom .
Nečisto gorivo, menjava filtra, dize...... bla bla bla ...
Potem preverit povezavo abs modula z računalnikom....
Trenutno se mi ne da ukvarjat z avtom pa niti me iščemo napake. Žena se vsak dan pelje v službo in nazaj pa v tem kratkem času avto ne pokaže napak.

GSclub

Moj primer banalne napake: avto je kazal skoraj vse možne napake (ročna, esp, fap, servo in še kaj, vejetno tudi stop lučko), menjalnik (robotski) je delal do 3. ali 4. prestave se mi zdi da samo v ročnem načinu. Z avtovleko sem ga poslal na znan servis, pripravljen na več sto eur stroškov.
Ugotovili so, da je skurjeno ohišje ene varovalke. Brez stroškov.
Samo v ilustracijo, da je včasih napaka lahko banalna in da izkušen servis to lahko hitro ugotovi.