Težava z aisin menjalnikom

Začel/a celinko, Maj 06, 2023, 10:22:33 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

antasi

Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

antasi

ali pa, sej nam niso na servisu rekli da moramo tut olje v menjalniku zamenjat...

Romzi

Citat od: antasi;284290ali pa, sej nam niso na servisu rekli da moramo tut olje v menjalniku zamenjat...
Kdo pa bi moral? Prodajalka v Mercatorju?

antasi

No, serviserji neradi delajo take stvari ki stanejo in raje zamenjajo olje v motorju in filtre in zaračunajo magičnih 199eur da so ugodni in stranke zadovoljne.
To sem hotel povedat.

celinko

Ko sem avto kupoval sem še posebaj vprašal kako je z tem menjalnikom. Odgovor Avto City Maribor je bil da je to nov menjalnik brez vzdrževanja!!!! Ok verjel sem jim pa sem menjal vseeno na 100000 in 200000 km za kar imam dokazila! Sedaj pa sprašujem vas kdo bi pa kupi avto če bi mu v startu povedali da je menjalnik samo za 150000 km? Pa še spoštovaniAntasi se vam opravičujem ker nisem vsako minuto na forumu da bi dajal odgovore!

Čojko

Kaj ste zdaj vsi pametni za nazaj.
Menjalnik potrebuje pravo diagnozo in od tam naprej.

antasi

Vsi sam jamrate čez citroene
da bi ga pa kdo pohvalil, to pa ne, pa je dotični citronček prevozil 240.000km

zlikovski

Ta podatek cca 150K da je zrel za menjavo je tovarniški podatek (kao menjalnik brez vzdrževanja) Realno se menja olje v menajlniku od 40-60K prevoženih neglede na tip menajlnika se pravi ročni ali avtomatski.
Vsak pa ve za svoj avto kako ga vzdržuje in če išče kake bližnjice za servise,....

Podatki da ni potrebno vzdrževanje je marketinški nateg, da stranka misli lepo ni treba dat tistih nekaj € za olje, glavno da ga za čevape in pivo zadosti.

Menjalnik zdrži nekomu več nekomu manj. Tudi druge znamke so na istem ni samo citroen jajc.

Primer če ti menjalnik ribne, pa te na servisu vprašajo kda je bilo menjano olje, pol pa ti le povejo ja saj priporočljivo je menjat, ko pa kupukeš avto pa ni potrebno vzdrževanja.

Čojko

Dandanes kolikor gledam so vsi novi avti na normativu cca. 150tkm. Toliko naj bi ziher zdržali, kar je več je le bonus znamke, srečna karta kupca, ipd. Podobno kot pralni stroji - 5 let.

Za kateri menjalnik se gre? Aisin oznaka? Googlaj, raziskuj,... v Lescah sta dva, ki popravljata avtomatske menjalnike. Vse sorte se sliši o teh mojstrih. Recimo Jerovšek te napoti do Kamnarja kar ni več v njegovi pristojnosti. Na Citoen servisu je diagnostika, menjava olja, delna, menjava hidrobloka, menjava menjalnika, nov ali tovarniško obnovljen. Èe hočeš bolj v drobovje so mojstri za menjalnike.

Xandrej

Na BMW 2 AT pri 45 km že 3 menjalnik gor aisin.... Drek od dreka! Jebote japonci!

visar

Večino evropskih izdelkov za srednji avtomobilski razred je kategorizirano na lifetime 8000 ur.
Zanimivo pa je to da so Japonci omejeni na 3000 - 5000 ur (pa pravijo, da so boljši)
______/\\______
______/\\______

dvorjan

Mogoče na novih menjalnikih šparajo - tudi ker tako želijo proizvajalci avtov - da se zadeve kvarijo in menjajo.

Jaz sicer z Aisin avtomatskimi menjalniki nimam ene slabe izkušnje. Niti v Citroenu, niti Mazdi.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

mirchi

Jaz ga mam v Volvotu. Na cca 300000 je sel hidro blok. To je blo pa zaenkrat to. Lepo vlece v nizkih obratih,dokaj tekoce salta. Mi je veliko bolj všeč kak dela napram DSG ali 7G. Obcasno vozim vse.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

celinko

Še z Yugom se je več kilometrov naredilo kot z temi modernimi jajci!
Pa da mi je nekdo v bivši jugi rekel da je avto predviden za 150000 kilometrov!!!!!
Piše se leto 2023 in vozila imajo preko pol miljona na števcih, Citroen pa ostane ujet v prejšnjih časih z nekim kurčevim menjalnikom.

antasi

Citroen ni kurc, ti nisi pameten, ker si kupil japonski avtomatski menjalnik, naštepal 240.000km in nisi olje zamenjal na 60.000km žal.
Ker potem je kurc tudi Vw, Ford in Bmw.
Ali pa so vsi kurc in je edino Yugo zakon.
Pa da ne bo kdo mislil,da ima yugo dober menjalnik.
Jaz ga imam in je po 100.000 km shodil sinhron tretje prestave. Po samo 100.000 km...
Sedaj smo ta sinhron zamenjali, ampak nezaupanje v ta menjalnik ostaja. Èe bo šlo tako naprej, bom moral do 200.000 km dvakrat podirat menjalnik, kar pomeni, da je za en kurc ta yugov 4 stopenjski menjalnik..