C5 X hibrid shine - prva vožnja

Začel/a DejanO, Avgust 20, 2022, 08:20:16 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Čojko

Ravno včeraj sem bral en članek o dejanskih obremenitvah. Vse komplet. Od izdelave, vožnje, do razgradnje. Povprečje so vzeli za EU 240tkm in 16 let. Ni bistvenih razlik, še vedno najmanj obremenjujejo dizli. Èe je km manj ali če na ev menjaš še en komplet baterij pa itak nimajo več za burek.

Pa tudi sicer. Ne vem kakšen revež bom mogel bit, da me bodo prisiljli vlečt oni kabel okoli avta in čakat 6 ur, sa se bom lahko peljal 40km. Jao meni. Glupost je neuništljiva, igrajo KUD Idijoti.

garac

sem gledal tega kitajca v franciji na dopustu. ko sem videl ceno 50.900 sem pomislil, pa to je pa veikule de kolekzion prezitental lumiere  lignage u picku mater chinesku. to bo pa samo cojko vozil pa se on ko bo star ene 12 let
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Čojko

A ti si se spet v koprive zvrnil ko si sel nabasan scat?

garac

ma moram kej močnega spit ko preberem tvoje zapise, ne gre drugače. In ko preberem da je C5X top avto.. spijem se par pirčkov na zdravje francozev, ki so se zmislili takooo dober avto in evo, smo že v koprivah na jugu francije s socialnim berlingom, a dobre volje hik
[SIGPIC][/SIGPIC]  

zlikovski

Še imajo ti motorji zobati jermen v olju?

DejanO

Citat od: zlikovski;281207Še imajo ti motorji zobati jermen v olju?

to imajo ta mali 1.2,  ta je 4 cilindre 180 KM,  bivši THP s ketno.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

Zeko124

Uh, cena je res kar konkretna, se bojim da bodo težko konkurirali. Bo za kupit rabljenega, kot DS5 hibrida ki jim cena pada enormno.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Čojko

Kako pa se go vozi samo z bencinskim motorjem? Si poizkusil?
Èe prav razumem ta elektro motor doda teh 45 konjev ko jih rabiš? Pri pospeševanju?

Mislim da bo zanimiv brez elektro motorja. Tudi cenovno.

Kaj pa danes dobiš za 30 jurjev? Sem zadnjic gledal one gajbe krompirja od Berlingotov in so preko.

tomaz555

Dobiš C5 Aircross, pa še dizel je. Tale X bencinar zame ne bo.

visar

Strinjam se z Garačem v smislu da je Citroen ponovno udaril mimo. Mene osebno vzmetenje ni prepričalo, če pa pogledaš pnevmatiko (kot jo imajo drugi) pa lahko nastavljaš višino. Pri ameriškem proizvajalcu eleketričnih avtov imaš še pametno nastavljanje višine in to bi MORALO biti tudi tukaj. To pomeni če na poziciji xy nastaviš avto na višji položaj, se ti avtomatsko vedno avto na tej poziciji dvigne (blazno uporabno pri kolegu doma ki ima klančino pred hišo).

Kar pa se primerjave s DS5 tiče pa mislim da cena ne bo tako drastično padla. Ta C5 je uporaben, saj ima dokaj velik prtljažnik in ostalo... in ni samo za prese....je kot je DS5. Po mojih lastnih izkušnjah po 20 citroenih je bil to najbolj neuporaben avto kar sem jih imel, pa še cene so bile tam gor v nebesih.
______/\\______
______/\\______

DejanO

samo bencinar dela, ko daš na sport in ko ni več elektrike na voljo, eh avto leti saj teh 180 konjičev se pozna, je pa 300 kg težni od nehibridnega.
Idite probat testni avti bodo kmalu po salonih, 5.9. pa uradni štart.

Cene so od 30.000€ gor, s promocijo obljubljajo celo od 28.000€ za 1.2 130 aut. To pa je že bolj normalno.

Sam bi izbral raje 1.6 in shine pack opremo, preveč je 10.000€ doplačila za hibridno šparanje 3 ali največ 4 litrov bencina na 100 km.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

garac

a 900 kubičnega pa ne bo, dvovaljnik iz fijat Pande bi se ziher zelo podal taki limuzini
[SIGPIC][/SIGPIC]  

gepl83

Men je tole en grših avtov, kar jih je zadnje čase prišlo na cesto.

JureA

Se strinjam.
Verjetno že predolgo vozim stare kante in ne razumem smernic oblikovanja v letu 2022.
Veliko ljudi hvali design, ampak jaz na sprednjem delu ne vidim čisto nič estetskega.
File under Fugly.

Romzi

Citat od: DejanO;281217Cene so od 30.000€ gor, s promocijo obljubljajo celo od 28.000€ za 1.2 130 aut. To pa je že bolj normalno.
Iz prve roke s servisa: tile motorji so katastrofa. Samo sranje z njimi, od zjebanih jermenov, do mašenja oljnih kanalov in velike porabe olja.
Èe imaš srečo in nič ne crkne, je interval menjave jermena na 90.000. In ja, menjava je bolj komplicirana in dražja kot pri klasičnem zobatem jermenu.
Najlepše pa je, da se matična firma otepa reklamacij.